Τελευταία Νέα

30/4/14

1η αγωνιστική των play-off της Superleague : Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 1-1

Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 1-1
Από έναν πόντο μοιράστηκαν Ατρόμητος και Παναθηναϊκός στην πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ με τις δυο ομάδες να έρχονται ισόπαλες με 1-1 και το τριφύλλι να μην μπορεί να επικρατήσει για τρίτη φορά κόντρα στην ομάδα του Περιστερίου.
Τον βαθμό της ισοπαλίας μοιράστηκαν Ατρόμητος και Παναθηναϊκός στην 1η αγωνιστική των πλέι οφ με τις δυο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 1-1 και με το τριφύλλι να παίζει με δέκα παίκτες από το 79' λόγω τραυματισμού του Λαγού που χτύπησε στο κεφάλι και δεν μπορούσε να συνεχίσει.
Οι πράσινοι προηγήθηκαν στην αναμέτρηση με τον Αμπέντ στο 18, δέχτηκαν την ισοφάριση όμως από τον Ταυλαρίδη και εν συνεχεία και οι δυο ομάδες είχαν ευκαιρίες για να πάρουν το ματς χωρίς όμως να μπορέσουν να τις αξιοποιήσουν.
Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναθηναϊκό με πέντε νέα πρόσωπα σε σχέση με τον τελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ θέλοντας να δώσει ανάσες και να διαχειριστεί το ρόστερ του ενόψει και του ματς της Κυριακής με τον "δικέφαλο του Βορρά".
Από την άλλη πλευρά ο Παράσχος παρέταξε την καλύτερη δυνατή ομάδα με τους γηπεδούχους να φαίνονται ότι έχουν πάρει ανάσες και είναι πιο ξεκούραστοι σε σχέση με τον Παναθηναϊκό.
Οι πράσινοι όμως μπήκαν καλά στην αναμέτρηση αλλά στάθηκαν και άτυχοι καθώς έχασαν δυο παίκτες από τραυματισμούς τους Αμπέντ και Ατζαγκούν ενώ αναγκάστηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο να παίξουν με παίκτη λιγότερο.

H ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Δημοτικό Περιστερίου".
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών).
Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Γρεβένης (Χαλκιδικής).
Συνθέσεις:
Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος):  Τζενάμο, Νάστος, Λαζαρίδης, Ταυλάριδης (83' Φωτάκης), Γιαννούλης, Παπαδόπουλος, Δήμουτσος, Ούμπιδες, Γκαρσία (74' Μπάλλας), Καραμάνος, Μπρίτο (55' Ναπολεόνι).
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Λαγός. Ζέκα, Ατζαγκούν (λ.τρ. 54' Μέντες), Πέτριτς (65' Μπεργκ), Αμπέντ (λ.τρ. 30' Καρέλης), Κλωναρίδης.
Γκολ: 55' Ταυλαρίδης/18' Αμπέντ.
Κίτρινες κάρτες: 59' Ταυλαρίδης/90+ Μέντες.

Ανασκόπηση αγώνα:

Ο Ατρόμητος μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 1' ο Παπαδόπουλος βρέθηκε σε θέση για γκολ αλλά το σουτ του από του ύψους του πέναλτι έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Καπίνο.
Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 15' όταν ο Πέτριτς έπιασε το βολέ έξω από την περιοχή αλλά ο Τζενάμο μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.
Οι γηπεδούχοι κέρδισαν κόρνερ στο 16' και το εκτέλεσαν από τα αριστερά με τον Καπίνο να μην κάνει καλή έξοδο αλλά η κεφαλιά του Λαζαρίδη έφυγε μόλις έξω από την εστία του Καπίνο.
Γκολ στην δεύτερη φάση.
Στην δεύτερη ουσιαστικά του φάση στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός έφτασε στο γκολ με τον Αμπέντ στο 18. Οι πράσινοι αναπτύχθηκαν από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Τριανταφυλλόπουλο ο οποίος έκανε μια γλυκιά σέντρα και ο Αμπέντ από την απέναντι πλευρά κέρδισε τον Μπρίτο και άνοιξε το σκορ για τους πράσινους κάνοντας το 1-0.
Ο Ατρόμητος παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ προσπάθησε γρήγορα να φέρει το ματς στα ίσια. Ήταν το 22' της αναμέτρησης όταν ο Ούμπιδες προσπάθησε από μακριά να περάσει την μπάλα πάνω από τον Καπίνο και να τον κρεμάσει αλλά δεν τα κατάφερε με την μπάλα να περνάει μόλις έξω.
Οι γηπεδούχοι στο 30' απείλησαν και πάλι όταν ο Δημούτσος από το ύψος της περιοχής σούταρε με την μπάλα να φεύγει αρκετά κοντά από την εστία του Καπίνου.
Αναγκαστική αλλαγή ο σκόρερ.
Σε εκείνο το σημείο ο Αμπέντ αποχώρησε από το παιχνίδι με χτύπημα στα πλευρά δίνοντας την θέση του στον Καρέλη.
Στο 37' ο Παναθηναϊκός απείλησε και πάλι για πρώτη φορά μετά το γκολ όταν ο Νάνο από μακριά είδε ότι είχε χώρο και έκανε το σουτ με τον Τζενάμο να μπλοκάρει σταθερά.
Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου οι πράσινοι είχαν μια ακόμα καλή στιγμή όταν ο Κλωναρίδης από τα αριστερά πέρασε τον αντίπαλο του όμορφα αλλά έψαξε την πάσα και όχι το σουτ με αποτέλεσμα να διώξει η άμυνα του Ατρόμητου.
Μεγάλη ευκαιρία.
Ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία να "κλειδώσει" το ματς με το δεύτερο γκολ των πράσινων στο 47' με τον Πέτριτς. Ο Ατζαγκούν έκλεψε ωραία την μπάλα έδωσε στον Κροάτη ο οποίος βγήκε από τα αριστερά, προσπάθησε να πλασάρει τον Τζενάμο ο οποίος με το ένα χέρι έδιωξε και έσωσε την ομάδα του.
Ισοφάριση με Ταυλαρίδη.
Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν "κλείδωσε" τη νίκη έδωσε την ευκαιρία στον Ατρόμητο να ισοφαρίσει και η ισοφάριση ήρθε στο 55' με τον Ταυλαρίδη. Ο στόπερ του Ατρόμητου πήδηψε ανενόχλητος και πήρε την κεφαλιά σκοράροντας για την ομάδα του Περιστερίου.
Η ισοφάριση έκανε καλύτερο το παιχνίδι και οι δυο ομάδες έψαξαν την νίκη που θα τους έδινε τρεις σημαντικούς πόντους στην μάχη των πλέι οφ.
Χαμένες ευκαιρίες με Πέτριτς, Ναπολεόνι.
Αρχικά στο 58' ο Καρέλης έδωσε στον Πέτριτς με τον Κροάτη να κερδίζει στην μάχη τον Ταυλαρίδη, να κάνει μια πρώτη ντρίπλα στον Τζενάμο αλλά το σουτ που επιχείρησε το έπιασε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Νάνο βγήκε όμορφα από τα αριστερά έκανε την παράλληλη μπαλιά αλλά ο Ζέκα δεν μπόρεσε να πλασάρει από κοντά και ο Τζενάμο με δεύτερη ενέργεια μπλόκαρε την μπάλα.
Στο 72' οι γηπεδούχοι έφτασαν και αυτοί κοντά στο δεύτερο γκολ όταν μετά από μπαλιά του Ουμπίδες ο Ναπολεόνι βρέθηκε μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ αλλά ο Καπίνο μπλόκαρε και έσωσε τον Παναθηναϊκό.
Δεν μπόρεσε να συνεχίσει ο Λαγός.
Από το 79' ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με δέκα παίκτες καθώς ο Λαγός που είχε χτυπήσει δέκα λεπτά νωρίτερα ζαλίστηκε και δεν μπόρεσε να συνεχίσει στο ματς. 
Στο 86' ο Παπαδόπουλος μετά από όμορφη πάσα από τον Ναπολεόνι απέφυγε τον Σίλντενφελντ και σούταρε νικώντας τον Καπίνο όχι όμως και τον Κουτρουμπή που πάνω στην γραμμή έδιωξε με το κεφάλι.
Στο 89' και ο Παναθηναϊκός έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία για να πάρει την νίκη. Ο "Σίφο" 89' έκανε το γέμισμα προς τον Καρέλη ο οποίος έξω από την περιοχή και με υπερέκταση προσπάθησε να πλασάρει την μπάλα πάνω από τον Τζενάμο αλλά δεν τα κατάφερε. 

Ο MVP της αναμέτρησης:

Ο Τζενάμο σε δυο φάσεις κράτησε την ομάδα του όρθια. Τόσο για να μην γίνει το 2-0 όσο και για να μην γίνει το 2-1.

Η απογοήτευση:

Ο Μλάντεν Πέτριτς όχι τόσο για την αγωνιστική του εικόνα καθώς έδειξε να έχει διάθεση αλλά για τα δυο γκολ που χάνει που σίγουρα δεν χάνονται για την αξία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου