Τελευταία Νέα

19/5/14

Εθνική Ελλάδος Ποδοσφαίρου : Η 23άδα του Φερνάντο Σάντος για το Μουντιάλ!

                                                Αυτοί πάνε Μουντιάλ
Ο Φερνάντο Σάντος ανακοίνωσε την αποστολή της Εθνικής Ελλάδας για το Μουντιάλ της Βραζιλίας.
O εκλέκτορας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος γνωστοποίησε τους εκλεκτούς του για το μεγάλο γεγονός στα γήπεδα του καφέ και της σάμπα, με τις εκπλήξεις να μη λείπουν στην τελική λίστα της "γαλανόλευκης".
Ο Πορτογάλος κόουτς άφησε εκτός αποστολής τόσο τον Αβραάμ Παπαδόπουλο όσο και τον Στέφανο Αθανασιάδη, ενώ κάλεσε για πρώτη φορά έπειτα από τρία χρόνια τον Βαγγέλη Μόρα της Ελλάς Βερόνα, ο οποίος έκανε πολύ καλή σεζόν.
Επίσης, οι Φορτούνης και Νίνης δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα, ούτε και ο Σιόβας που δεν είναι απόλυτα έτοιμος μετά την πολύμηνη αποχή του λόγω τραυματισμού. Κόπηκαν και οι Τζόρβας, Καρέλης, Δ. Παπαδόπουλος και Καράμπελας.
Οι Καρνέζης, Γλύκος και Καπίνο αποτελούν τελικά την 3άδα των τερματοφυλάκων, ενώ στην επίθεση ο Μήτρογλου είναι κανονικά στις επιλογές του Σάντος, αν και έχει αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα τραυματισμών, όπως και ο Φάνης Γκέκας.
Ο Φερνάντο Σάντος απάντησε και στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με το σκεπτικό των επιλογών του και το πως κατέληξε στην 23άδα που θα αντιμετωπίσει στον τρίτο όμιλο την Ιαπωνία, την Ακτή Ελεφαντοστού και την Κολομβία.
Ολοκληρώνοντας την συνέντευξη Τύπου, ο ομοσπονδιακός τεχνικός έκανε και την.... έκπληξη με το όνομα του 33χρονου Μάνου Σέργιου, ο οποίος αποτελεί μια ακόμη επιλογή για την Εθνική μας!

Αναλυτικά η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Ορέστης Καρνέζης (Γρανάδα) Παναγιώτης Γλύκος (ΠΑΟΚ), Στέφανος Καπίνο (Παναθηναϊκός).
Αμυντικοί: Κώστας Μανωλάς, Χοσέ Χολέμπας (Ολυμπιακός), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ), Βαγγέλης Μόρας (Βερόνα), Γιώργος Τζαβέλλας (ΠΑΟΚ), Λουκάς Βύντρα (Λεβάντε), Βασίλης Τοροσίδης (Ρόμα).
Μέσοι: Αλέξανδρος Τζιόλης (Καϊσερίσπορ), Ανδρέας Σάμαρης, Γιάννης Μανιάτης (Ολυμπιακός), Κώστας Κατσουράνης (ΠΑΟΚ), Γιώργος Καραγκούνης (Φούλαμ), Παναγιώτης Ταχτσίδης (Τορίνο), Γιάννης Φετφατζίδης (Τζένοα), Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Παναγιώτης Κονέ (Μπολόνια).
Επιθετικοί: Δημήτρης Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ), Κώστας Μήτρογλου (Φούλαμ), Φάνης Γκέκας (Κόνιασπορ).
Εκτός αποστολής έμειναν οι: Αλέξανδρος Τζόρβας (Απόλλων Σμύρνης), Αβραάμ Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Νίκος Καράμπελας (Λεβάντε), Κώστας Φορτούνης (Καϊζερσλάουτερν), Δημήτρης Παπαδόπουλος (Ατρόμητος), Νίκος Καρέλης (Παναθηναϊκός), Στέφανος Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ).
Μετά την ανακοίνωση του Σάντος παρατηρούμε πως δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές.

View image on Twitter


Σάντος: "Δεν αμφέβαλλα ποτέ για τους 23".

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, αναφέρθηκε αρχικά στην κατάσταση του Κώστα Μήτρογλου, λέγοντας: "Για μένα το μοναδικό κριτήριο επιλογής ήταν προσωπικό και έχει να κάνει με τους παίκτες που με κάνουν να αισθάνομαι ασφάλεια για την τακτική, το αγωνιστικό κομμάτι και τη φυσική κατάσταση. Η αλήθεια είναι ότι παρατηρήσαμε με μεγάλη προσοχή το τελευταίο διάστημα που αγωνίστηκε με τη Φούλαμ για να δω και να διακρίνω την κατάστασή του. Για αυτό βρίσκεται στις κλήσεις μου, όμως μέχρι τις 2 Ιουνίου μπορούμε να κάνουμε κάποια αλλαγή, αν αυτό κριθεί απαραίτητο".
Για το αν φοβάται για τη θέση του επιθετικού σε περίπτωση που ο φορ της Φούλαμ δεν είναι έτοιμος, απάντησε: "Έχουμε ποδοσφαιριστές που μπορούν να καλύψουν τη θέση του επιθετικού. Αν μπορούσα να πάρω τριάντα, θα έπαιρνα εκείνους που είναι στην προεπιλογή. Από τη στιγμή που πρέπει να επιλέξουμε 23 συγκεκριμένους παίκτες, προτίμησα να επιλέξω μία αρκετά ισορροπημένη ομάδα σε όλες τις γραμμές. Όπως βλέπετε είναι 7 αμυντικοί, 7 στη μεσαία γραμμή και 6 για την επίθεση, μαζί με 3 τερματοφύλακες. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να μου φανεί πάρα πολύ χρήσιμο κατά τη διάρκεια της τελικής φάσης του Μουντιάλ".
Για την επιστροφή του Βαγγέλη Μόρα, τόνισε: "Δεν ξέρω αν θα θεωρηθεί παράδειγμα. Οι κλήσεις δεν γίνονται για εμένα, αλλά για το καλό της εθνικής Ελλάδας. Οι κλήσεις που έκανα εξυπηρετούν το πλάνο που έχω στο μυαλό μου. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές είναι οι κατάλληλοι που μου προσφέρουν ασφάλεια. Θεώρησα πως πληρεί τις προϋποθέσεις και τον κάλεσα χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει να αγωνιστεί καιρό, ωστόσο, έχει κάνει εξαιρετική σεζόν. Τον είδαμε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή, είναι σε καλή κατάσταση και στα κριτήριά μου είναι μέσα στην αποστολή".
Για το αν υπήρχαν παίκτες που τους περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή, είπε: "Μέχρι πριν από 3-4 εβδομάδες δεν ήμουν σίγουρος για τις επιλογές. Μία από αυτές είναι και ο Μήτρογλου. Δεν ήξερα αν πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις για να είναι στην αποστολή. Όπως, επίσης, υπήρχαν και άλλοι παίκτες που δεν αγωνίστηκαν με τους συλλόγους και για αυτό είναι εκτός από τις τελικές κλήσεις. Βέβαια, από τη στιγμή που έπρεπε να δώσουμε την τελική λίστα με τους 30 παίκτες στη FIFA, για τους 23 δεν είχα τέτοιο πρόβλημα".
Για τους τερματοφύλακες που επέλεξε: "Η αλήθεια είναι πως το θέμα των γκολκίπερ, είναι περισσότερο σύνθετο συγκριτικά με τις άλλες θέσεις. Αυτό γιατί θεωρώ πως ο τερματοφύλακας πρέπει να ξέρει καλά την ομάδα. Δεν γίνεται να φέρεις κάποιον που δεν έχει κληθεί, όταν μάλιστα μιλάμε για το Μουντιάλ. Πρέπει να έχει μία σχέση με τους αμυντικούς δυνατή. Αυτή τη στιγμή έχουμε τρεις γκολκίπερ που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις,, οπότε υπάρχει μία καλή σχέση ανάμεσα σε αυτύς και τους αμυντικούς. Σε αυτή την περίπτωση, η επιλογή των τριών, ήταν πιο εύκολη συγκριτικά με αυτές του 2012".
Για το αν εμπιστεύεται τον Ταχτσίδη και τον Σάμαρη, δήλωσε: "Νιώθω απόλυτη ασφάλεια με όλους τους ποδοσφαιριστές. Πόσο δε μάλλον όταν ο Ταχτσίδης είναι ψηλό κορμί και κάποια χαρακτηριστικά που δεν βρίσκεις εύκολα. Ο Σάμαρης μπορεί να αγωνιστεί σε διάφορες θέσεις στη μεσαία γραμμή. Δεν έχω κανέναν ενδοιασμό και δεν θα έχω κανένα πρόβλημα. Όπως θα νιώσω και απόλυτη ασφάλεια, σε περίπτωση τραυματισμού και καλέσω κάποιον από τους παίκτες που είναι στην αναπληρωματική αποστολή".
Για τον λόγο που δεν πήρε Φορτούνη, Νίνη και Σιόβα"Πρώτα θα ήθελα να πω πως μου κοστίζει που άφησα εκτός κάποιους ποδοσφαιριστές, καθώς όλοι βοήθησαν για να φτάσουμε εκεί, όπως είναι του Φορτούνη και του Νίνη. Για την περίπτωση του Σιόβα, δυστυχώς είχε τραυματισμό και πραγματικά είναι απο τους παίκτες που θα ήθελα περισσότερο. Μπαίνουμε στην προετοιμασία πλέον για να είμαστε έτοιμοι στο Μουντιάλ σε έναν ισορροπημένο όμιλο. Έχοντας την ευκαιρία να κοιτάξω πολλά παιχνίδια τους, εγώ και οι συνεργάτες μου, έχουμε αναλύσει τους αντιπάλους μας. Η αλήθεια είναι πως εμένε με εξέπληξε ευχάριστα η ομάδα της Ιαπωνίας, που είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης".
Για την επιλογή του να καλέσει τρεις στόπερ, απάντησε: "To 2012 είχαμε τέσσερις στόπερ, αλλά στα μπακ είχαμε μόνο τον Τοροσίδη με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκεί. Δυστυχώς, τότε έμεινε εκτός ο Βύντρα. Έτσι, πλέον έχουμε τον Βύντρα για να καλύψει με τον Τοροσίδη τις θέσεις του δεξιού μπακ. Αυτοί οι δύο ανταποκρίνονται καλά και στα στόπερ. Αυτό γιατί με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται ακόμα περισσότερο η ομοιογένεια και έχουμε περισσότερες εναλλακτικές σε όλες τις θέσεις. Αν έπαιρνα ακόμα έναν στόπερ, τότε θα έκοβα έναν από τη μεσαία γραμμή και θα ήμασταν περιορισμένοι και θα μου δενόντουσαν λίγο παραπάνω τα χέρια. Πραγματικά, για εμένα η Εθνική είναι πάνω από ονόματα. Πάνω από όλα πρέπει να υπάρχει το συμφέρον αυτής. Αυτοί οι παίκτες, θεωρώ πως θα βοηθήσουν περισσότερο".
Για το ενδεχόμενο ο Σιόβας να είχε κληθεί στην τελική 23άδα, αν είχε παίξει κάποιο ματς: "Ναι, αν έπαιζε σε κάποιο ματς, μπορεί τώρα να ήταν στην αποστολή. Για αυτό περίμενα τις τελευταίες τρεις με τέσσερις εβδομάδες. Περίμενα τον δω και με τον Πανιώνιο και με τον Λεβαδειακό, όμως δεν χρησιμοποιήθηκε. Ακόμη και τα φιλικά περίμενα. Με τον Μήτρογλου, αντίστοιχα, στο ματς της Φούλαμ δεν έβλεπα Φούλαμ, αλλά μόνο Μήτρογλου και αυτός είναι ο λόγος που δεν ήμουν 100% σίγουρος μέχρι πριν από λίγο καιρό για την αποστολή. Έχω καθαρή τη συνείδησή μου, αφού έκανα ότι μπορούσα για να τον δω να παίζει".
Για το πότε ξεκινάει η προετοιμασία: "Σήμερα μπαίνουν οι τέσσερις παίκτες του Ολυμπιακού, οι δύο της Φούλαμ και ο Σαμαράς. Αυτοί θα κάνουν προπονήσεις στον Άγιο Κοσμά για να τους δούμε από κοντά και να διαπιστώσουμε την κατάστασή τους. Μετά Πέμπτη πρωί θα μαζευτεί όλη η ομάδα για να κάνουμε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και θα έχουμε προπόνηση πρωί-απόγευμα, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή πρωί. Θα κοιτάξουμε εκείνους που έχουν λιγότερη επιβάρυνση και εκτός αυτού, από τη στιγμή που θα έχουμε όλους τους παίκτες στη διάθεσή μας, θα αρχίσουμε να τους βάζουμε στο κλίμα της τελικής φάσης του Μουντιάλ. Όσον αφορά τη στρατηγική μας, έχοντας πάντα υπ’ όψιν μας, θα προσέξουμε εκείνους που τελείωσαν πρόσφατα τις υποχρεώσεις τους, ώστε στις 26 του μηνός να ξεκινήσουμε όλοι από την ίδια βάση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου