Τελευταία Νέα

18/5/14

Μικρός τελικός F4 Euroleague 2014 : Μπαρτσελόνα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 93-78

«Καυτή» σε… λάθος μέρα

Η Μπαρτσελόνα είχε λίγο περισσότερο διάθεση και πολύ περισσότερη ευστοχία και κατάφερε να επικράτησε της ΤΣΣΚΑ με 93-78, με τους Ναβάρο και Λάμπε να κάνουν τη διαφορά σε κάθε ημίχρονο.

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο πέτυχε 20 πόντους στη 2η και στην 3η περίοδο, ο Λάμπε έδωσε λύσεις (σ.σ δεν είχε παίξει στον ημιτελικό) από τον πάγκο και η Μπαρτσελόνα βρήκε τον τρόπο να μαζέψει τα κομμάτια της και μετά την βαριά ήττα στον ημιτελικό επικράτησε της ΤΣΣΚΑ και πήρε την 3η θέση στο φάιναλ-φορ στο Μιλάνο.
Οι "μπλαουγράνα" μετά το μέτριο ξεκίνημα τους επέβαλαν την κυριαρχία τους, διατήρησαν ένα μικρό προβάδισμα και κατάφεραν να ξεφύγουν στην τελευταία περίοδο.
Οι Μοσχοβίτες από την άλλη αποδείχτηκαν κατώτεροι των προσδοκιών παίζοντας χωρίς ταυτότητα, χωρίς αυτοπεποίθηση και χωρίς μεγάλη διάθεση για ομαδικό μπάσκετ, γνωρίζονας και δεύτερη ήττα επί ιταλικού εδάφους.
ΤΣΣΚΑ στο ξεκίνημα, Ναβάρο στη συνέχεια.
Με την ΤΣΣΚΑ να ξεκινάει με περισσότερη φρεσκάδα και τον ίδιο πρωταγωνιστή όπως και στον ημιτελικό, βρέθηκε να προηγείται στο πρώτο δεκάλεπτο, αναγκάζοντας τον Τσάβι Πασκουάλ να πάρει τάιμ-άουτ από πολύ νωρίς. Ο Σάσα Καούν πέτυχε τους 8 από τους 10 πρώτους πόντους των Ρώσων και έφερε την ομαδα του σε θέση οδηγού.
Η τακτική του Έτορε Μεσίνα να "σημαδεύει" τον Άντε Τόμιτς απέδωσε καρπούς και η Μπαρτσελόνα κατάφερε να ισορροπήσει το ματς μόνο όταν πέρασαν στο παρκέ οι Ντόρσι και Λάμπε. Κάπως έτσι έγινε το 21-24 στο 10', με τους δύο προπονητές να ανοίγουν το rotation και να χρησιμοποιούν και παίκτες που δεν είχαν εμπιστευτεί την Παρασκευή (Πάργκο, Λάμπε κτλ).
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Μπαρτσελόνα έδειξε ένα διαφορετικό πρόσωπο, αποτέλεσμα το οποίο το χρωστάει κυρίως στον Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Ο αρχηγός των "μπλαουγράνα" πέτυχε 12 πόντους σε αυτό το διάστημα βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Σημαντική ήταν η συνεισφορά του Λάμπε (8π), αλλά και της γενικότερης διάθεσης που έδειξαν οι Καταλανοί να πάνε στο επιθετικό ριμπάουντ (8), στοιχεία που διαμόρφωσαν το 50-47 του ημιχρόνου.
Run n gun.
Με τον Ναβάρο να συνεχίζει ζεστός (δύο σερί τρίποντα και συνολικά 20 πόντους ως το 30') η Μπαρτσελόνα αύξησε και πάλι τη διαφορά της, αρχικά στους 8 πόντους (61-53) και μετά στους 10 (65-55). Σε αυτό το διάστημα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα και ο Μάριο Χεζόνια (γεννημένος το 1995), που έδωσε πνοή στη Μπαρτσελόνα σκοράροντας παράλληλα 5 πόντους, αλλά και ο Βίκτορ Σάδα που πρόσφερε σε όλους τους τομείς (ριμπάουντ, ασίστ) κάνοντας αρκετή βρώμικη δουλειά.
Η ΤΣΣΚΑ κατάφερε ωστόσο να ξαναμπει στο ματς, το οποίο σε αυτό το σημείο είχε γίνει αρκετά ελεύθερο, με τους παίκτες να καταφεύγουν σε ατομικές ενέργειες, σουτάροντας περισσότερο και πασάροντας λιγότερο. Το 10λεπτο έληξε με τρίποντο του Τζέρεμι Πάργκο από μακριά και την ομάδα του Έτορε Μεσίνα να μειώνει σε 69-64
Μόνο... Μπάρτσα.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο το οποίο δεν διακρίθηκε για τη μαχητικότητα των δύο ομάδων, η πιο εύστοχη ομάδα ήταν αυτή που κέρδισε. Ο Λάμπε έδωσε πολλές λύσεις τόσο με πλάτη, όσο και μετά από πικ-εν-ρολ και στη συνέχεια όταν οι περιφερειακοί των Καταλανών άρχισαν να βρίσκουν στόχο από το τρίποντο, η διαφορά αυξήθηκε κατά πολύ.
Είναι χαρακτηριστικό ότιη Μπαρτσελόνα είχε 59% στο τρίποντο (10/17) και διπλάσια ριμπάουντ (39-19) από την αντίπαλη της. Κάπως έτσι κατάφερε να κερδίσει με διαφορά 15 πόντων (93-78) και να κατακτήσει την 3η θέση.

Το στατιστικό του αγώνα

Δεκάλεπτα: 21-24, 50-47, 69-64, 93-78. 

Μπαρτσελόνα (Τσάβι Πασκουάλ): Ντόρσεϊ 9, Σάδα 2, Χουέρτας 7, Αμπρίνες 3, Ναβάρο 20, Τοντόροβιτς, Παπανικολάου 7, Εζόνια 5, Όλεσον 8, Λάμπε 17, Νάχμπαρ 9, Τόμιτς 6. 

TΣΣΚΑ Μόσχας (Ετόρε Μεσίνα): Τεόντοσιτς 6, Μίτσοφ 7, Φριτζόν 7, Πάργκο 9, Κρίστιτς 11, Γουίμς 8, Ζοζούλιν, Βοροντσέβιτς 7, Σουκόβτσοφ, Κάουν 13, Χριάπα 2, Χάινς 8. 
       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου