Τελευταία Νέα

31/7/14

3ος προκριματικός γύρος Europa League : Σαράγεβο-Ατρόμητος 1-2 (1ος Αγώνας).


Ο Ατρόμητος επικράτησε 2-1 της Σαράγεβο εκτός έδρας με τους Φυτανίδη και Νάστο να βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίχτυα και πήρε σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League ενόψει της ρεβάνς της Πέμπτης (7/8). 

Σαφές προβάδισμα για τα πλέι οφ του Europa League πήρε ο Ατρόμητος μετά την εκτός έδρας νίκη του επί της Σαράγεβο με 2-1 χάρη στα γκολ των Φυτανίδη και Νάστου. Οι παίκτες της ομάδας του Περιστερίου ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλο τους και στα δυο ημίχρονα και έφτασαν σε μια δίκαιη νίκη ενώ έχασαν ευκαιρίες για ένα μεγαλύτερο σκορ που θα τους έδινε ακόμα μεγαλύτερο αβαντάζ.
Αυτό γιατί και την προηγούμενη φάση η Σαράγεβο είχε ηττηθεί στην έδρας της και εν συνεχεία πήγε και κέρδισε εκτός έδρας για να πάρει την πρόκριση. Οπότε ο Ατρόμητος στην ρεβάνς της Πέμπτης (7/8) πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να διατηρήσει το προβάδισμα που πήρε από το πρώτο ματς.
Ο Παράσχος παρέταξε την ομάδα του και πάλι με τρία στόπερ, κάτι που δοκίμασε στην φιλική αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, και μπόρεσε έτσι να κλείσει τους χώρους προς την άμυνα του με την Σαράγεβο να απειλεί μόνο με μακρινά σουτ ένα εκ των οποίων με αρκετή δόση τύχης είχε φέρει το ματς στα ίσια αρχικά.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος κυρίως μετά την είσοδο του Τάτου έγινε ακόμα καλύτερος, βρήκε το γκολ της νίκης μετά από ασίστ του έμπειρου μέσου και γκολ του Νάστου ενώ είχε δυο κλασικές ευκαιρίες μέχρι την λήξη της αναμέτρησης για να βάλει ένα ακόμα τέρμα.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Ασίμ Φερχάτοβιτς".

Συνθέσεις:

ΣΑΡΑΓΕΒΟ: Μπάντοβιτς, Μπάριτς, Τατομίροβιτς, Ντούποβατς, Στόιτσεβ, Τσίμιροτ, Πουζίγκατσα, Όκιτς (82' Πούριτς), Βελκόσκι, Ράντοβατς (88' Κοβάσεβιτς), Μπίλμπα (73' Ντούλιεβιτς).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσενάμο, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Νάστος, Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Δημούτσος (92' Μπάλας), Πίτου, Μπρίτο (68' Φάμπιο), Καραμάνος, Ναπολεόνι (60' Τάτος).

Γκολ: 26' Πουζίγκατσα/11' Φυτανίδης, 75' Νάστος.

Κάρτες: 66' Στόιτσεβ, 71' Βελκόφσκι, 85' Πούριτς, 86' Πουζίγκατσα/31' Ταυλαρίδης, 38' Μπρίτο, 80' Τάτος.

Ανώτερος και στα δυο ημίχρονα ο Ατρόμητος.

Οι γηπεδούχοι με την συμπαράσταση 15.000 και πλέον οπαδών τους μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και απείλησαν πρώτοι την εστία του Τσενάμο με τον Πουζίγκατσα ο οποίος έπιασε το σουτ στο 6' η μπάλα έσκασε προ του Τσενάμο ο οποίος δυσκολεύτηκε αλλά έδιωξε.
Ο Ατρόμητος έφερε την ψυχρολουσία στο 11' όταν μετά από κόρνερ του Πίτου Γκαρσία από τα αριστερά ο Φυντανίδης εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Μπάντοβιτς και με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.
Η Σαράγεβο παρά το γκολ που δέχτηκε έψαξε την ισοφάριση προσπαθώντας να πάρει την κατοχή της μπάλας και μέτρα προς την περιοχή της ομάδας του Περιστερίου. Οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ στο 26' με τον πιο επικίνδυνο παίκτη τους και με αρκετή δόση τύχης. Συγκεκριμένα ο Πουζίγκατσα μετά από άσχημο διώξιμο της άμυνας του Ατρόμητου έπιασε έναν κεραυνό η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία ενώ βρήκε και αριστερό δοκάρι πριν καταλήξει στα δίχτυα. Ο σκόρερ της ισοφάρισης είχε ένα ακόμη καλό σουτ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 38' αλλά η μπάλα έφυγε έξω στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους.
Οι δυο ομάδες μπήκαν στο δεύτερο μέρος χωρίς αλλαγές και δείχνοντας να προσέχουν περισσότερο την άμυνα τους κλείνοντας τους χώρους προς τις εστίας τους. Η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω από τους παίκτες των δυο ομάδων που έφταναν μέχρι έξω από την περιοχή και δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Το σουτ του Καραμάνου στο 53' και του Βελκόφσκι για την Σαράγεβο στο 65' είχαν την ίδια κατάληξη καθώς κόντραραν και η μπάλα απομακρύνθηκε.
Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε και πάλι από τα πόδια του Πουζίγκατσα καθώς στο 64΄ο αριστερός μπακ της Σαράγεβο έπιασε έναν κεραυνό με το δεξί με τον Τσενάμο να μπλοκάρει. Στο 60' ο Παράσχος έριξε στην μάχη τον Τάτο αντί του Ναπολεόνι και τοποθετώντας τον Καραμάνο στην κορυφή. Οκτώ λεπτά αργότερα πέρασε και τον Φάμπιο στο ματς αντί του Μπρίτο.
Ο Ατρόμητος προσπάθησε να βγει στην επίθεση και ευτύχησε στην πρώτη του ουσιαστικά φάση στο δεύτερο ημίχρονο να φτάσει σε ένα ακόμη γκολ. Ο Τάτος είδε ωραία τον Νάστο στα δεξιά του στο 75' και του έδωσε την μπάλα με τον αρχηγό της ομάδας του Περιστερίου να ζυγίσει το πόδι του και με ένα ωραίο αριστερό πλασέ να στέλνει την μπάλα στην αντίπαλη γωνία για το 2-1 υπέρ του Ατρόμητου.
Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου στο 85' έχασαν μεγάλη ευκαιρία για ένα τρίτο γκολ που θα τους έφερνε ένα βήμα από την πρόκριση καθώς ο Τάτος κυνήγησε μια λάθος μπαλιά, πλάσαρε από πλάγια κάτω από τα πόδια του Μπάντοβιτς αλλά η μπάλα έφυγε έξω. Η μοναδική καλή ευκαιρία  για την Σαράγεβο μετά το γκολ που δέχτηκε ήρθε στο 88' με τον Στοίτσεφ να σουτάρει την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τσενάμο.
Ο Ατρόμητος στις καθυστερήσεις του αγώνα έχασε μια ακόμα καλή στιγμή για το 3-1 όταν ο Νάστος γύρισε παράλληλα προς τον Καραμάνο αλλά αυτός πριν προλάβει να σουτάρει κόπηκε από τους αμυντικούς της Σαράγεβο. 

                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου