Τελευταία Νέα

31/8/14

2η Aγωνιστική Super League : Νίκη Βόλου - Ατρόμητος 0-1

Νίκη Βόλου-Ατρόμητος 0-1

Ο Ατρόμητος κέρδισε εκτός έδρας με 1-0 τη Νίκη Βόλου, κάνοντας το 2 στα 2 για τη φετινή σεζόν και χαλώντας τη γιορτή των γηπεδούχων για την επιστροφή τους στη Super League.

O Aτρόμητος κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της γηπεδούχου Νίκης Βόλου με 1-0, αποδεικνύοντας ότι είναι περασμένα... ξεχασμένα τα άσχημα ευρωπαϊκά παιχνίδια κόντρα στη Σαράγεβο.
Ο Ατρόμητος επιβλήθηκε της Νίκης Βόλου, αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο ανά τακτά χρονικά διαστήματα και απέδειξε ότι ο περιρρέων προβληματισμός που δημιουργήθηκε στο στρατόπεδο των Θεσσαλών από τα φιλικά, μόνο τυχαίος δεν ήταν.
Οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Παράσχου έπαιξαν το γνώριμο τακτικό ποδόσφαιρο, που αποτελεί πάγια απαίτηση του έμπειρου Έλληνα τεχνικού απέναντι σε μία ομάδα που δε φάνηκε ευδιάκριτα, τι ακριβώς έψαχνε και ζητούσε στον αγωνιστικό χώρο.

Η ταυτότητα του αγώνα:


Γήπεδο: Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης.

Βοηθοί: Σπυρίδων Γουργιώτης, Γιώργος Κάλφογλου.

Νίκη Βόλου (Βλουτ): Ταμπάκης, Μαρινάκης, Σωτηράκος, Ιβένς, Μαχλελής, Λάουκς, Μέτσε, Μουζακίτης (71' Κοτσαρίδης), Γιαννιτσάνης (63' Μάρτινς), Νικλητσιώτης (72' Σταμπολζίεφ),Σκουρτάι.

Ατρόμητος (Παράσχος): Τσενάμο, Νάστος, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Πίτου Γκαρσία, Δημούτσος (77' Τάτος), Ναπολεόνι (87' Λαζαρίδης), Μπρίτο (66' Μπάλλας), Καραμάνος, Παπάζογλου.

Γκολ: 25' Φυτανίδης.

Κάρτες: 45' Μαρινάκης, 63' Μουζακίτης, 86' Σωτηράκος, 90' Κοτσαρίδης / 82' Φυτανίδης.

Ανασκόπηση αγώνα:
Στο "Πανθεσσαλικό Στάδιο" η Νίκη Βόλου είχε τη χαρά της γιορτής και της επιστροφής στη Super League μετά από 48 χρόνια, αλλά ο Ατρόμητος έκανε από τα πρώτα λεπτά φανερές τις προθέσεις του, να τη χαλάσει.
Οι Περιστεριώτες ανέλαβαν από την αρχή, την πρωτοβουλία των κινήσεων και απείλησαν (ουσιαστικά) μόλις οκτώ λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης με την κεφαλιά του Παπάζογλου, να απομακρύνεται από τους γηπεδούχους αμυντικούς.
Οι φιλοξενούμενοι έβλεπαν τα κενά των Θεσσαλών να τους προκαλούν, αλλά τόσο ο Νάστος που δικαιολογείται εν μέρει λόγω θέσης, όσο και ο Ναπολεόνι αστόχησαν.
Ο,τι δεν κατάφεραν τα προηγούμενα 25 λεπτά οι συμπαίκτες του εξαιτίας της φλυαρίας των, το κατάφερε ο Φυτανίδης που νίκησε τους πάντες στον αέρα και είδε τον Ταμπάκη να υπολογίζει λανθασμένα, ανοίγοντας το σκορ για τον Ατρόμητο.
Οι Θεσσαλοί προσπάθησαν να ισορροπήσουν στη συνέχεια, επενδύοντας στην ανάκτηση της μπάλας, αλλά από ο,τι αποδείχθηκε δεν ήταν και ο πλέον ορθός τρόπος, καθώς Παπάζογλου και Ναπολεόνι έβρισκαν το γήπεδο άδειο, με τον δεύτερο να πετυχαίνει κιόλας το δοκάρι στο 36'.
Η πρώτη καλή ευκαιρία της Νίκης Βόλου ήρθε στο 58' μετά από σέντρα σουτ του Γιαννιτσάνη που μπλόκαρε όμως ο Τσενάμο, ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο την προσπάθεια των γηπεδούχων να πιέσουν για την ισοφάριση, στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου.
Η ομάδα του Περιστερίου προτίμησε για λόγους τακτικούς να παραχωρήσει την κατοχή στη Νίκη Βόλου, επιχειρώντας να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές, ο Ναπολέονι έκανε την άμυνα των γηπεδούχων άνω - κάτω, αλλά το σουτ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Ναπολεόνι, Τάτος και Πίτου Γκαρσία πήγαν με τις υπερφίαλες εμπνεύσεις τους, να βάλουν υποψηφιότητα για το γκολ της αγωνιστικής, αλλά μάταια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου