Τελευταία Νέα

31/8/14

2η Aγωνιστική Super League : Πλατανιάς - ΠΑΟΚ 0-4

Πλατανιάς - ΠΑΟΚ 0-4
Γεμάτος αυτοπεποίθηση ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε άνετα το εμπόδιο του Πλατανιά στα Χανιά. Σκόρερ Αθανασιάδης (39΄), Σαλπιγγίδης (52΄), Μακ (82΄) και Σκόνδρας (89΄).
Eμφανής ήταν η θετική επίδραση που είχε στον ΠΑΟΚ η θριαμβευτική πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Ο Δικέφαλος έπαιξε μονότερμα τον Πλατανιά στα Χανιά και έφθασε σε μία άνετη νίκη με 4-0.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή κυκλοφορία μπάλας, πολύ καλό επιθετικό πλάνο με πλαγιοκοπήσεις και μπαλιές στην πλάτης της άμυνας των γηπεδούχων  και πολύ κεφάτους τους περισσότερους παίκτες τους.  Παρότι έχασαν τον Μαντούρο από το 28΄ λόγω τραυματισμού, δεν επηρεάστηκαν και δημιούργησαν αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Περιστερίδη.
Έπαιξε σημαντικό ρόλο και η πανέμορφη κεφαλιά του Αθανασιάδη με την οποία ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 39΄ και από κει πέρα όλα ήταν εύκολα.
Αξίζει να σημειωθεί πώς ο Πλατανιάς έπαιξε με δέκα παίκτες από το 80΄ λόγω αποβολής του απαράδεκτου Τέτε που θα μπορούσε να είχε αποβληθεί νωρίτερα

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Περβόλια.
Συνθέσεις:
Πλατανιάς (Γιάννης Χριστόπουλος):  Περιστερίδης, Μπανανά, Αγκιλέρα, Νέπλιακ, Ζαραδούκας, Αποστολόπουλος (78' Κουλιμπαλί), Μενδρινός, Μαχαμάτ, Τσουράκης, Γουνδουλάκης (61' Τέτε), Ναζλίδης (58' Τόρες).
ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Βίτορ, Ρατς (83' Ποζατζίδης), Τζιόλης (76' Κατσικάς) Μαντούρο (27' Τζανδάρης), Κάτσε, Μακ, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.
Γκολ: Αθανασιάδης 39', 52' Σαλπιγγίδης, 82' Μακ, 89' Σκόνδρας.
Κάρτες: Μαχαμάτ 30', Κάτσε 55', Τζιόλης 64', Μακ 70', Τέτε 69'.
Αποβολές: Τέτε 79' (2η κίτρινη).
Ήταν λίγο το 0-1.
Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε στο πρώτο μέρος σοβαρός και πειθαρχημένος σε όλες τις γραμμές του γηπέδου. Με εξαίρεση το πρώτο τέταρτο, όταν η ομάδα του Αναστασιάδη έψαχνε τα πατήματά της, ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου και με τις ευκαιρίες που έχασε θα μπορούσε να προηγείται με παραπάνω από ένα γκολ διαφορά.
Η πρώτη ευκαιρία, όμως, χάθηκε για την ομάδα του Πλατανιά. Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Μενδρινός βρήκε τον Γουνδουλάκη στο ύψος της μεγάλης περιοχής και εκείνος λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ για την ομάδα της Κρήτης, η οποία στο πρώτο τέταρτο είχε τον πρώτο λόγο μέσα στο γήπεδο, αφού ο Ναζλίδης με την ταχύτητά του και τις κινήσεις του στην πλάτη της άμυνας του "Δικέφαλου" δημιουργούσε προβλήματα στον Γλύκο.
Απίστευτη χαμένη ευκαιρία από "Σάλπι"
Όλα αυτά μέχρι το 18'. Τότε, ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Κάτσε σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς του Πλατανιά και σταμάτησε στο δοκάρι του Περιστερίδη. Στην επαναφορά, ο Μακ από δύσκολη γωνία έστειλα την μπάλα ψηλά άουτ. Κι αν αυτές οι ευκαιρίες ήταν μεγάλες για τον ΠΑΟΚ αυτή με τον Σαλπιγγίδη στο 19' ήταν τεράστια! Ο Ρατς σέντραρε πολύ όμορφα από τα αριστερά, ο Τζιόλης πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα έφτασε στον Σαλπιγγίδη, αλλά από πολύ κοντά και σε κενή εστία ο διεθνής επιθετικός έστειλε την μπάλα άουτ!
Αναγκαστική αλλαγή ο Μαντούρο, γκολ ο Αθανασιάδης
Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο ΠΑΟΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και κράτησε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του. Παρά τον τραυματισμό του Χέντβιχες Μαντούρο στο 27' και την αναγκαστική αλλαγή με τον Τζανδάρη, ο "Δικέφαλος" δεν έχασε τη συγκέντρωσή του και την υπεροχή του στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι, στο 39' και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ράζβαν Ρατς, ο Αθανασιάδης με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής του Περιστερίδη κέρδισε στον αέρα τον Μπανανά και άνοιξε το σκορ για τον "Δικέφαλο".
"Εξιλεώθηκε" ο Σαλπιγγίδης.
Κι αν στο 19' ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έχασε τεράστια ευκαιρία, δεν έκανε το ίδιο στο 52'. Ο Φάνης Τζανδάρης έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Σκόνδρα, που βγήκε στην πλάτη άμυνας, ο αμυντικός του ΠΑΟΚ "έσπασε" την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο "Σάλπι" έκανε εύκολα το 2-0.
Γκολ και ασίστ ο Μακ.
Από εκείνο το σημείο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο. Από το 80' και μετά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πετύχει ακόμη δύο γκολ. Ο Ρόμπερτ Μακ στο 82' εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση που προκάλεσαν στην εστία του Πλατανιά ο Ρατς με τον Σαλπιγγίδη και μετά το δοκάρι του δεύτερου, πέτυχε το δεύτερο γκολ του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ μετά από εκείνο κόντρα στη Ζίμπρου. Το τελικό 0-4 διαμόρφωσε ο Γιάννης Σκόνδρας, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική φόρμα στην οποία βρίσκεται το τελευταίο διάστημα. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Πλατανιά, πήρε εξαιρετική πάσα από τον Μακ και με άψογο πλασέ πέτυχε το πρώτο του γκολ για φέτος.
Άξια αναφοράς είναι η κάκιστη παρουσία του Τέτε, ο οποίος μπήκε στο γήπεδο στο 61' και αποβλήθηκε στο 79' παίζοντας σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του τελικού σκορ.
Έτσι ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, έδωσε συνέχεια στις νίκες, μετά την τεσσάρα επί της Ζίμπρου στην Τούμπα και άφησε πίσω του την ισοπαλία με την Καλλονή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου