Τελευταία Νέα

30/8/14

2η Aγωνιστική Super League : Πανθρακικός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Πανθρακικός και ΠΑΣ Γιάννινα έμειναν στην ισοπαλία (1-1) με τον Ακόστα να δίνει το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους και τον Τζάνη να ισοφαρίζει. Καλύτεροι συνολικά οι γηπεδούχοι.
Πρώτη ισοπαλία στο πρωτάθλημα για Πανθρακικό και ΠΑΣ Γιάννινα σε ένα παιχνίδι που οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τους βαθμούς, αλλά όχι και τις εντυπώσεις. Οι γηπεδούχοι συνολικά ήταν ανώτεροι, παρουσιάστηκαν πιο απειλητικοί, αλλά πλήρωσαν μία αδράνεια της άμυνάς τους.
Από την άλλη πλευρά, οι Γιαννιώτες είχαν την ευκαιρία να διαχειριστούν το προβάδισμα, αλλά δεν ήταν αυτοί που έπρεπε. Δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν την αλλαγή σχηματισμού του Άκη Μάντζιου, ενώ στο μεγαλύτερο διάστημα έχασαν το κέντρο, αλλά και τις περισσότερες μονομαχίες.
Ο Ιγκόρ βγήκε αρκετές φορές πρώτος στην μπάλα και κέρδισε όποιον τον μάρκαρε, ενώ ο Στρούνα έδειξε να χάνει τη συγκέντρωσή του αρκετές φορές. Ωστόσο, είναι σημαντικό ότι οι φιλοξενούμενοι άντεξαν στην πίεση που τους ασκήθηκε καταφέρνοντας να πάνε στη διακοπή έχοντας μαζέψει τέσσερις βαθμούς.
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Γήπεδο: Κομοτηνής.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μάντζιος): Φερνάντες, Παπαγεωργίου, Χρήστου (46' Τζάνης), Εμπό, Σερφά, Ποτουρίδης, Μεχία, Μπαϊκαρά, Ντιγκινί (73' Κάσες), Πέρεθ (80' Αράμπα), Ιγκόρ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Στρούνα, Λίλα, Τσουκαλάς, Κοροβέσης, Ακόστα (87' Κρητικός), Γιάκος, Ίλιτς (90' Μανιάς).

Γκολ: 57' Τζάνης /32' Ακόστα.

Κίτρινες κάρτες: 35' Σερφά / 31' Ακόστα, 85' Λίλα.

Σωτήριος Τζάνης.

Εντυπωσιακή ήταν η εκκίνηση του πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα δοκάρι στα πρώτα λεπτά. Ο Τσουκαλάς τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι στο 3' με σουτ από τα όρια της περιοχής, ενώ στο 8' ήρθε η απάντηση με σέντρα σουτ του Πέρεθ. Η συνέχεια ανήκε στον Πανθρακικό, μεγαλύτερη ευκαιρία του οποίου ήταν μία κεφαλιά του Ιγκόρ στο 23', όταν ο Βελλίδης πραγματοποίησε πολύ καλή επέμβαση.
Οι φιλοξενούμενοι σταδιακά άρχισαν να κυκλοφορούν καλύτερα την μπάλα και στο 32' ευτύχησαν να προηγηθούν. Η φάση ξεκίνησε ξανά από τα αριστερά με τον Ίλιτς να αφήνει την μπάλα και τον Ακόστα που ερχόταν από πίσω να νικάει τον Φερνάντες. Στα αξιοσημείωτα ότι ο Ισπανός ήταν μόνος του αφού ο Ποτουρίδης είχε βγει για λίγο από το γήπεδο.
Ο Πανθρακικός προσπάθησε να ισοφαρίσει πριν το τέλος του ημιχρόνου, αλλά βρήκε απέναντί του ξανά τον Βελλίδη. Ο Έλληνας τερματοφύλακας στο 38' έκανε άλλη μία εξαιρετική επέμβαση σε κεφαλιά του Σερφά. 'Ετσι ως το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε τίποτα.
Με διαφορετικό σχηματισμό μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανθρακικός μετά την είσοδο του Τζάνη. Ο τελευταίος έδωσε νέα πνοή στην ομάδα του, η οποία έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ιγκόρ στο 54'. Τρία λεπτά μετά ο Τζάνης ανέλαβε την εκτέλεση ενός φάουλ σε καλή θέση και με υποδειγματική εκτέλεση ισοφάρισε σε 1-1.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα ανέβηκε μετά το γκολ και προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις. Ωστόσο, πλην ενός σουτ του Γιάκου δεν έκανε τίποτα άλλο. Αντιθέτως, ο Ιγκόρ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 79' με τον Ιγκόρ για άλλη μία φορά να πετάγεται πρώτος στην μπάλα. Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι πίεσαν πολύ, ήταν πιο απειλητικοί λόγω και της εισόδου του Κάσες, αλλά το 1-1 έμεινε ως το τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου