Τελευταία Νέα

31/8/14

2η Aγωνιστική Super League : Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 2-1


Ο Παναθηναϊκός πέτυχε δυο γκολ σε πέντε λεπτά, στις καθυστερήσεις του αγώνα στην άδεια Λεωφόρο, και επικράτησε με 2-1 του Πανιωνίου που κρατούσε τη νίκη στα χέρια του μέχρι το 90'.

Σε ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε σε γκραν γκινιόλ με τον Πανιώνιο να έχει τη νίκη στα χέρια του μέχρι το 90' λεπτό ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1 σκοράροντας δυο γκολ στις καθυστερήσεις με τους Ατζαγκούν και Πέτριτς στο 90' και 94' και πήρε το πρώτο του φετινό τρίποντο.
Οι πράσινοι είχαν πολύ κακή εικόνα στο πρώτο μέρος ενώ βελτίωσαν την απόδοση τους στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο του Καρέλη στο γήπεδο και την αλλαγή συστήματος σε 4-4-2 αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν τον δρόμο προς την εστία του Γιαννακόπουλου.
Αντίθετα ο πολύ καλά στημένος Πανιώνιος χτύπησε στις αντεπιθέσεις βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 85' με τον Μπουμάλ και αν οι παίκτες του δεν ήταν άπειροι θα έφευγε με το τρίποντο από την Λεωφόρο. Ίσως οι "κυανέρυθροι" πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα μετά την ισοφάριση και το πλήρωσαν.
Ο Παναθηναϊκός σε ένα ακόμα παιχνίδι έδειξε τις γνωστές του αδυναμίες, πέταξε ένα ημίχρονο και έδειξε να μην έχει λύσεις για το γκολ. Ότι δεν έκανε στο πρώτο μέρος όμως το έκανε στο δεύτερο 45λεπτο όταν και ανέβασε την απόδοση του και βρήκε διαδρόμους και έκανε φάσεις αλλά και πέτυχε γκολ με τους Ατζαγκούν και Πέτριτς.
Σε αντίθεση ο Πανιώνιος που αγωνίστηκε πολύ καλά για 90 λεπτά θα μπορούσε σίγουρα να έχει φύγει με πολλά περισσότερα από την Λεωφόρο και αν όχι με την νίκη τουλάχιστον με τον έναν βαθμό της ισοπαλίας.

Η ταυτότητα του αγώνα:


Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαίδης".

Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου).

Βοηθοί: Μιχάλης Καρσιώτης (Κορινθείας), Χρήστος Μπαλτάς (Αχαίας).

Συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Μπούρμπος (82' Μπούι), Μέντες, Σίλντενφελντ, Νάνο, Λαγός, Πράνιτς, Ζέκα, Ντίνας Ι(53΄Καρέλης), Πέτριτς, Κλωναρίδης (76' Ατζαγκούν).

Πανιώνιος (Τερεζόπουλος): Γιαννακόπουλος, Τασούλης, Χατζηισαίας, Παντίδος, Μπούζας (83' Ιμπαγάσα), Μπουμάλ, Κολοβός (76' Φούντας), Σιώπης (67' Γκίνη), Πάνος, Μητρόπουλος, Γιάννου.

Γκολ: 90+1' Ατζαγκούν, 90+4 Πέτριτς/85' Μπουμάλ.

Κάρτες: 40' Μπούρμπος, 53' Ντίνας, 71' Σίλντεντφελντ/60' Μητρόπουλος.

Κακός στο πρώτο μέρος, ανέβηκε στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός.
Ο Παναθηναϊκός κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο της άδειας Λεωφόρου για να πάρει το πρώτο του τρίποντο στην Super League μια και στην πρεμιέρα με τον Λεβαδειακό είχε "γκελάρει". Την ίδια ώρα ο Πανιώνιος με δέκα Έλληνες στην ενδεκάδα προερχόμενος από την νίκη στην πρεμιέρα επί του Εργοτέλη κατέβηκε με σκοπό να διεκδικήσει ότι καλύτερο.
Οι πράσινοι παρατάχθηκαν με ένα 4-4-2 και οι "κυανέρυθροι" με 4-2-3-1 όντας καλά στημένοι και προσπαθώντας να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις και κυρίως από την πλευρά του Κολοβού. Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έφτασαν κοντά στο γκολ με σουτ του Μέντες από το ύψος της μικρής περιοχής. Εν συνεχεία κάποιες κεφαλιές αλλά και επιθετικές ενέργειες του τριφυλλιού δεν καρποφόρησαν.
Από την πλευρά του ο Πανιώνιος με τον Μπουμάλ κύριο εκφραστή προσπάθησε να φτάσει στην εστία του Κοτσόλη χωρίς όμως να απειλήσει τον γκολκίπερ των πράσινων.
Στο 17' ο Αναστασίου άλλαξε θέσεις στους παίκτες του και έφερε τον Ζέκα δίπλα στον Λαγό και τον Πράνιτς μπροστά τους ενώ στις πλευρές έπαιξαν οι Ντίνας, Κλωναρίδης και στην κορυφή ο Πέτριτς. Ο Παναθηναϊκός βελτίωσε την κυκλοφορία του αλλά όχι και την δημιουργία του.
Την ίδια ώρα οι παίκτες του Τερεζόπουλου κλείνοντας καλά τους χώρους δεν άφηναν δικαίωμα στους πράσινους να απειλήσουν παρά μόνο έξω από την εστία με μακρινά σουτ χωρίς την μεγάλη φάση όμως μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Τρεις φάσεις σε πέντε λεπτά.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο μέρος καλύτερα και πιο απειλητικά ψάχνοντας το γκολ με καλύτερη κυκλοφορία και έχοντας περισσότερες και ουσιαστικότερες ευκαιρίες. Η πρώτη εξ αυτών στο 50' όταν το σουτ του Πράνιτς έπεσε στην αριστερή του γωνία ο Γιαννακόπουλος και έδιωξε σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του ο Μέντες ανενόχλητος έστειλε την μπάλα άουτ.
Ο Πανιώνιος είχε και αυτός μια καλή στιγμή στο 57' όταν η έμπνευση του Γιάννου να πιάσει το ψαλίδι ήταν σωστή αλλά η κατάληψη της φάσης δεν ήταν θετική για τους "κυανέρυθρους".
Ο Γιάννης Αναστασίου τα έπαιξε όλα για όλα καθώς έριξε στην μάχη τον Καρέλη αντί του Ντίνα και έπαιξε με ένα 4-4-2 με δίδυμο μπροστά τους Καρέλη, Πέτριτς και στα πλάγια τον Κλωναρίδη.
Οι πράσινοι απείλησαν σε πέντε λεπτά τρεις φορές δημιουργώντας κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Αρχικά στο 63' ο Καρέλης έδωσε στον Ζέκα αυτός έκανε την σέντρα ο Πέτριτς πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω. Στο 65' Ο Μέντες έκανε την σέντρα η μπάλα πέρασε από τον Λαγό και πήγαινε προς το δεξί δοκάρι του Γιαννακόπουλου με τον Σίλντενφελντ να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή.
Στο 68' ο Παναθηναϊκός έχασε την μεγαλύτερη του ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ όταν ο Πράνιτς έκανε την σέντρα ο Μέντες μέσα στην περιοχή έπιασε ένα όμορφο τακουνάκι αλλά ο Γιαννακόπουλος έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε.

Ψυχρολουσία με Μπουμάλ.

Η επόμενη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν το γκολ του Πανιωνίου που ήρθε στην δεύτερη επίσκεψη των φιλοξενούμενων στην εστία των πράσινων. Ήταν το 85' όταν ο Τασούλης πέρασε σαν σταματημένο τον Μπούι την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Φούντα στα αριστερά αυτός έκανε την προσποίηση και το σουτ ο Κοτσόλης έδιωξε αλλά η μπάλα έφτασε στον Μπουμάλ ο οποίος ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι σούταρε εύστοχα.

Το πίστεψε, το κυνήγησε, το πήρε.

Στο 90' σε βαθιά μπαλιά της άμυνας του Παναθηναϊκού ο Πέτρις πήρε την κεφαλιά προς τον Ατζαγκούν αυτός βγήκε τετ α τετ με τον Γιαννακόπουλο και ισοφάρισε για το τριφύλλι σε 1-1 δίνοντας στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων μια άλλη τροπή.
Οι πράσινοι δεν τα παράτησαν και δικαιώθηκαν καθώς στο 94' του αγώνα σε μια ωραία επίθεση των πράσινων από τα δεξιά με τον Πράνιτς να δίνει με τακουνάκι στον Ζέκα αυτός έκανε την σέντρα και ο Πέτριτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τριφύλλι. Ο Κροάτης έκανε το 2-1 και ο Παναθηναϊκός πήρε μια σπουδαία νίκη και το πρώτο τρίποντο της φετινής σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου