Τελευταία Νέα

31/8/14

2η Aγωνιστική Super League : Skoda Ξάνθη - Κέρκυρα 0-0

Ξάνθη - Κέρκυρα 0-0
Καταπληκτικό παιχνίδι στο Xanthi Arena παρότι δεν είχαμε σκορ. Τρία δοκάρια, ένα ακυρωθέν γκολ και πολλές ευκαιρίες για Ξάνθη - Κέρκυρα.

Aπό τα καλύτερα που παρακολουθήσαμε σε αυτές τις δυο πρώτες αγωνιστικές. Μπορεί να μην είχαμε γκολ, βέβαια, οι φάσεις δεν έλειψαν όμως, ούτε και το θέαμα.
Η Κέρκυρα έφτασε περισσότερες φορές κοντά στο να σκοράρει αλλά και η Ξάνθη είχε σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχει ένα τέρμα κυρίως προς στο τέλος του αγώνα.

Η ταυτότητα του αγώνα:


Γήπεδο: Xanthi Arena.

Διαιτητής: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Ελευθερίου, Τσολάκης (Αθηνών).

Συνθέσεις:

Ξάνθη (Τσιώλης): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Λισγάρας, Μπέρτος, Ομποντό (Βασιλακάκης 66'), Παπαστεριανός (Φλίσκας 46'), Ρενάν, Λουσέρο, Σολτάνι, Ράνος (Καπετάνος 46').

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Σεκτούς, Κανακούδης, Βενέτης, Μαραγκός, Ναγιάρ, Μπόρχα(Κόντος 58'), Καρντόσο, Χαβίτο, Ρόχας (Ντιμιτρόφσκι 90'), Γκόμες, Καϊκούτ (Μαρκόφσκι 81').

Κάρτες: Καϊκούτ (κίτρινη 9'), Μαραγκός (κίτρινη 39'), Γούτας (κίτρινη 60'), Καρντόσο (κίτρινη 75'),

Ανασκόπηση αγώνα
Το παιχνίδι είχε ωραίο ρυθμό στο μεγαλύτερο διάστημα με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Αυτό σημαίνει αρκετές φάσεις, πολλά λάθη και... δύσκολες στιγμές για τον διαιτητή. Μάλιστα η μία από αυτές θα συζητηθεί. Η Ξάνθη πάντως μπήκε καλύτερα και είχε δυο καλές ευκαιρίες στο 4' και το 13'. Αρχικά ο Ρενάν με σουτ και στη συνέχεια ο Γούτας με κεφαλιά απείλησαν την εστία του Σεκτούς που ήταν σε ετοιμότητα.
Για την Ξάνθη ο Ομποντό (που ήταν πολύ καλός), είχε μία καλή στιγμή στο 29ο λεπτό με σουτ, όμως και πάλι ο κίπερ της Κέρκυρας ήταν στη σωστή θέση. Οι Φαίακες πάντως πίεσαν και έφτασαν στο γκολ στο 22ο λεπτό, το οποίο ωστόσο λαθεμένα ακυρώθηκε.
Ο Καϊκούτ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Χαβίτο, που καλυπτόταν από τρεις παίκτες, νίκησε με το κεφάλι τον Κυριακίδη, όμως το τέρμα του δεν μέτρησε ποτέ. Η Κέρκυρα είχε άλλη μίακαλή φάση στο 36ο λεπτό, όταν ο Κανακούδης έκανε εκπληκτική σέντρα στο πίσω δοκάρι, όμως ο Ναγιάρ δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση σωστά.
Ξεκίνημα με δοκάρι.
Το δεύτερο μέρος άρχισε με μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Κέρκυρα. Ο Χαβίτο βρήκε υπέροχα τον Ρόχα στον κενό χώρο, αυτός έκανε το κοντρόλ σούταρε δυνατά όμως η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν λίγα λεπτά αργότερα ξανά στο γκολ, όμως ο Κόντος πήρε μία κεφαλιά, όμως ο Λισγάρας έδιωξε σε κόρνερ πάνω στη γραμμή.
Η απάντηση της Ξάνθης ήρθε στο 63'. Ο Κανακούδης γύρισε λάθος τη μπάλα στον τερματοφύλακα, αυτός αναγκάστηκε και την έδιωξε όπως-όπως, ο Μπέρτος έκανε ένα σουτ, όμως είδε τη μπάλα να χτυπά στα σώματα. Δέκα λεπτά πριν το τέλος η Κέρκυρα έφτασε άλλη μία φορά κοντά στο γκολ, όμως ξανά η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά από σουτ του Κόντου.
Άγγιξε το γκολ.
Τι κι αν η Κέρκυρα πίεζε; Η Ξάνθη ήταν εκείνη που στα τελευταία 5-8 λεπτά έχασε τρεις σημαντικές ευκαιρίες να κλέψει τη νίκη. Καπετάνος, Λουσέρο με το κεφάλι και Σολτάνι με σουτ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν από καλές θέσεις κι έτσι έμεινε αυτό το 0-0.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου