Τελευταία Νέα

28/8/14

Play-off Europa League : Μίντιλαντ-Παναθηναϊκός 1-2 (1-4).

                               

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1 της Μίντιλαντ στην Δανία παίζοντας καλό ποδόσφαιρο μετά το πρώτο 20' και πλέον περιμένει να μάθει τους αντίπαλους του στο Europa League στην κλήρωση των ομίλων της Παρασκευής.

Nικοικώντας και στην Δανία με 2-1 ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση επί της Μίντιλαντ και θα βρίσκεται την Παρασκευή το μεσημέρι στο δεύτερο γκρουπ των ομίλων του Europa League περιμένοντας να μάθει τους αντιπάλους του στην κλήρωση στο Μονακό. 

Οι πράσινοι κόντρα στην αδύναμη Μίντιλαντ είχαν εξασφαλίσει από το πρώτο ματς ουσιαστικά και την πρόκριση και η αναμέτρηση της Πέμπτης ήταν κυρίως διαδικαστικού χαρακτήρα αλλά και ένα πρώτο τεστ για τον Γιάννη Αναστασίου ώστε να δει την ομάδα του χωρίς τον Μάρκους Μπεργκ.
Οι παίκτες του τριφυλλιού μπήκαν πολύ νωθρά στο παιχνίδι και για τα πρώτα είκοσι λεπτά θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν υπήρχαν αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα κυρίως από την αριστερή τους πλευρά με τους Δανούς να κάνουν πάρτι. 

Μετά το 20' όμως ο Παναθηναϊκός στάθηκε καλά στον αγωνιστικό χώρο, έβγαλε πίεση, έκλεισε τους χώρους και το 2-1 που ήταν το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης ήρθε φυσιολογικά με τους Νάνο και Κλωναρίδη να πετυχαίνουν δυο υπέροχα γκολ ενώ οι πράσινοι δέχτηκαν την ισοφάριση με πέναλτι. 

Η ταυτότητα του αγώνα:


Γήπεδο: "Herning Stadion".

Συνθέσεις:

Μίντιλαντ: Χάουγκαρντ, Λάρσεν, Λαούριντσεν, Γιένσεν, Ρόμερ, Σπαρβ (76' Ιζούνα), Πόουλσεν, Άντερσον (58' Ιγκμπούν), Λάρσεν (46' Ονουάτσου) , Σίστο, Χασάν. 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Μπούρμπος, Μέντες (79' Δώνης), Λαγός (60' Μπούι), Ζέκα, Ατζαγκούν, Νάνο, Πράνιτς, Καρέλης (65' Κλωναρίδης).

Γκολ: 73'/Νάνο 55', Κλωναρίδης 74'.

Κάρτες: Πόουλσεν 54'/Λαγός 35', Νάνο 63', Σίλντενφελντ 72'.

Ανέβηκε στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο πολύ νωθρά έχοντας στο μυαλό του ότι πολύ δύσκολα θα αποκλειστεί από μια ομάδα με την αξία της Μίντιλαντ έχοντας και το 4-1 υπέρ του από το πρώτο παιχνίδι. 

Οι ποδοσφαιριστές των Δανών όμως δεν είχαν τίποτα να χάσουν και φυσικά παίζοντας στην έδρα τους μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και θέλοντας να βάλουν ένα γρήγορο γκολ το οποίο και κυνήγησαν. Στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν την υπεροχή του ματς και στο 7' χάθηκε διπλή χαμένη ευκαιρία για την Μίντιλαντ με τον Σπαρβ να σουτάρει σε δεύτερο χρόνο και την μπάλα να κοντράρει πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Στο 10' ο Χασάν έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε έξω από την εστία του Κοτσόλη στην δεύτερη καλή στιγμή των Δανών. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Δανοί είχαν τέσσερις τελικές στα πρώτα δώδεκα λεπτά. Ενώ στο 15' νέο σουτ του Χασάν έφυγε έξω. 

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να παίρνει χώρο στο γήπεδο από το 20' και μετά με τους πράσινους να ανεβαίνουν προς την περιοχή της Μίντιλαντ, να αρχίζουν να κλέβουν μπάλες και να απειλούν. Καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή της εικόνας των πράσινων έπαιξε και η αλλαγή που έκανε ο Γιάννης Αναστασίου σε ρόλους καθώς έφερε τον Πράνιτς δίπλα στον Μέντες και τον Λαγό στα αριστερά μπροστά από τον Νάνο.  

Οι πράσινοι μάλιστα βρέθηκαν πολύ κοντά στο γκολ στο 20' όταν ο Ατζαγκούν κυνήγησε μια φάση, έκλεψε την μπάλα και βγήκε τετ α τετ με τον γκολκίπερ της Μίντιλαντ αλλά πλάσαρε πάνω του.
Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έκλεισε τους χώρους προς την περιοχή της και οι Δανοί απείλησαν με μακρινά σουτ που δεν ανησύχησαν τον Κοτσόλη. Η επόμενη καλή στιγμή στο παιχνίδι μάλιστα άνηκε και πάλι στον Παναθηναϊκό όταν στο 38' ο Νάνο έκανε από τα δεξιά ένα φάουλ ο "Σίφο" πήρε την κεφαλιά που έφυγε μόλις έξω. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση στο πρώτο μέρος.
Οι παίκτες της Μίντιλαντ μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 47' σε κόρνερ από τα δεξιά η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσε να διώξει αλλά οι Δανοί δεν κατάφεραν να την σπρώξουν στα δίχτυα. 

Ο Παναθηναϊκός όμως σε αντίθεση με το πρώτο μέρος έχοντας κλείσει τους χώρους απείλησε στο 51' με τον Καρέλη αλλά το σουτ του πέρασε έξω. Οι γηπεδούχοι στο 52' και στο 53' έχασαν δυο ευκαιρίες με τους Ονουάτσου και Χασάν αλλά και τις δυο φορές ο Κοτσόλης μπλόκαρε. 

Στο 54' οι πράσινοι κέρδισαν φάουλ με τον Καρέλη. Ο Νάνο πήγε να σουτάρει την πρώτη φορά μετά από πάσα του Ατζαγκούν με τον διαιτητή να δείχνει επανάληψη. Ο Ισπανός πήρε φόρα και το εκτέλεσε απευθείας και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για τους πράσινους. Ο Νάνο έτρεξε προς τον πάγκο μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του και όλοι σήκωσαν μια φανέλα με το όνομα του Μπεργκ.

Η Μίντιλαντ που απλά ήθελε να βάλει ένα γκολ για να δώσει χαρά στον κόσμο της συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και στο 57' έχασε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ο Σίστο έκανε το φάουλ ο Κοτσόλης βρήκε αρχικά με την μπάλα η οποία εν συνεχεία βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και απομακρύνθηκε. 

Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν κοντά στο γκολ και στο 62' αλλά ο Μπούι έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή σε κεφαλιά του Σίστο σώζοντας τους πράσινους ενώ στο 64' υπήρξε νέο άστοχο σουτ του Χασάν. 

Ο Παναθηναϊκός είχε μια καλή στιγμή στο 67' αλλά το σουτ του Ατζαγκούν από το ύψος του πέναλτι έφυγε έξω από την εστία του Χάουγκαρντ. 

Ισοφάριση με πέναλτι.

Στο 72' ο Σίλντενφελντ ανέτρεψε τον Σίστο μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ίγκμπουν ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Ο Κοτσόλης έπεσε στην σωστή του γωνία αλλά δεν μπόρεσε να απομακρύνει. 

Με την σέντρα ο Παναθηναϊκός κυνήγησε το γκολ της νίκης και αυτό ήρθε στην πρώτη επίθεση όταν οι πράσινοι άλλαξαν ωραία την μπάλα που έφτασε στον Κλωναρίδη. Αυτός πέρασε ωραία τον αντίπαλο του και με άψογο πλασέ έκανε το 2-1 για το τριφύλλι.

              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου