Τελευταία Νέα

25/9/14

1η Aγωνιστική 2ου ομίλου Κυπέλλου Ελλάδας : Απόλλωνας Καλαμαριάς-ΠΑΟΚ 1-0

Ο Απόλλωνας Καλαμαριάς πήρε παλικαρίσια νίκη κόντρα στον "Δικέφαλο" με σούπερ-γκολ του Ευσταθίου.
O 'Aγγελος Αναστασιάδης θέλησε να ξεκουράσει σχεδόν όλους τους βασικούς του στο πρώτο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στη φετινή διοργάνωση του Κυπέλλου κι αυτό του γύρισε μπούμερανγκ, καθώς ο "Δικέφαλος" μετά από ένα σερί μίας ισοπαλίας και πέντε νικών, έχασε με 1-0 από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.
Μπήκε έτσι σε περιπέτειες για τη συνέχεια της φάσης των ομίλων, καθώς δεν έχει δικαίωμα να στραβοπατήσει σε κανένα από τα δύο επόμενα παιχνίδια στη φάση των ομίλων.
Η αλήθεια είναι ότι το σχήμα του ΠΑΟΚ ήταν μη ορθολογικό, καθώς έπαιζε με στόπερ τον Τζιόλη και χωρίς αμυντικό μέσο. Στην πορεία ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, έριξε Αθανασιάδη, Τζανδάρη και Σκόνδρα στην αναμέτρηση, αλλά ήδη είχε χαθεί η ισορροπία στον αγωνιστικό χώρο.
Οι γηπεδούχοι στο φινάλε πανηγύρισαν μία σπουδαία νίκη, παρέα με τον κόσμο τους και υπό τους ήχους ποντιακών τραγουδιών.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος των εισπράξεων δόθηκε στην οικογένεια του αδικοχαμένου, Παναγιώτη Ποικιλίδη. 
Η ταυτότητα του αγώνα:
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο.
Συνθέσεις:
Απόλλωνας Καλαμαριάς: Βρονταράς, Γαλανόπουλος, Κατσιαρός, Μπερτίν, Βαγγελόπουλος, Ακασού (52΄ Ολίσε), Καράμπελας, Ευσταθίου, Μπιτσάκος, Νατσιόπουλος (66΄ Σουλίδης), Γκέσιος (76΄ Αναστασίου).
ΠΑΟΚ: Γιακουμής, Κίτσιου, Τζιόλης, Ποζατζίδης (74΄ Σκόνδρας), Σπυρόπουλος, Γκολάσα, Μάρτενς, Σαββιδής (52΄ Τζανδάρης), Κουλούρης, Πόζογλου (52΄ Αθανασιάδης), Παπαδόπουλος.
Γκολ: 18΄ Ευσταθίου.
Κάρτες: 14΄ Ακασού , 43΄ Μπιτσάκος, 81΄ Βαγγελόπουλος-Σπυρόπουλος 28΄, 45΄+1 Πόζογλου, 66΄ Γκολάσα, 70΄ Ποζατζίδης, 76΄ Σκόνδρας, 82΄ Αθανασιάδης . 
Επιθετικά από την αρχή και οι δύο.
Ο Απόλλωνας είχε καλή ευκαιρία στο 7΄ όταν ο Ευσταθίου σούταρε από πλάγια θέση και απέκρουσε ο Γιακουμής. Στο 13΄ ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι όταν συνδυάστηκαν ωραία Παπαδόπουλος-Πόζογλου, ο τελευταίος μπήκε περιοχή, γύρισε στον Μάρτενς που πλάσαρε αλλά η μπάλα κόντραρε σε πόδια αμυντικού. Δύο λεπτά αργότερα, και πάλι ο "Παπ" έπαιξε το "ένα-δύο" με τον Μάρτενς το σουτ που έκανε όμως έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στο 17΄ ο Πόζογλου σούταρε από πλάγια θέση και ο Βρονταράς μπλόκαρε σταθερά.
Γκολ-φωτοβολίδα ο Ευσταθίου.
Παρόλο που ο ΠΑΟΚ έχανε τις ευκαιρίες, το σκορ άνοιξε στο 18΄ ο Απόλλωνας με ένα κεραυνό του Ευσταθίου με το αριστερό, μέσα από την μεγάλη περιοχή και την μπάλα να καταλήγει στη δεξιά γωνιά της εστίας του Γιακουμή. Στο 22΄ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει με δυνατό σουτ του Σπυρόπουλου, η μπάλα όμως έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Έπεσε ο ρυθμός ως την ανάπαυλα.
Κοντά στο ημίωρο, ο ρυθμός του αγώνα άρχισε να πέφτει, αφού υπήρχαν πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να απειλήσουν μόνο με εκτελέσεις στημένων φάσεων. Η πιο αξιοσημείωτη ήταν το φάουλ του Νατσιόπουλου στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, στο οποίο ο Γιακουμής αντέδρασε σωστά μπλοκάροντας σταθερά τη μπάλα.  
Έριξε Κλάους και Τζανδάρη στη μάχη.
Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Άγγελος Αναστασιάδης έριξε στο παιχνίδι τον Αθανασιάδη αντί του Πόζογλου και τον Τζανδάρη αντί του Σαββίδη για να αποκτήσει η ομάδα του ένα αμυντικό μέσο που της έλειπε.
Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή μπάλας  και προσπαθούσε να διασπάσει την καλά στημένη άμυνα του Απόλλωνα. Στο 58΄ ο Παπαδόπουλος πέρασε κάθετη πάσα στον Αθανασιάδη, όμως ο Βρονταράς βγήκε γρήγορα και μπλόκαρε.
Στο 61΄ ο Βρονταράς είπε δεύτερο εντυπωσιακό όχι στον Κλάους, διώχνοντας με υπερένταση στην ψηλοκρεμαστή κεφαλιά που έκανε ο φορ του ΠΑΟΚ μετά από ωραία σκάψιμο της μπάλας από τον Τζιόλη.
Περνούσε η ώρα, ερχόταν το άγχος.
Ήταν εμφανές, πάντως, πως οι παίκτες του ΠΑΟΚ αγχωνόταν όσο έβλεπαν το χρονόμετρο να πηγαίνει προς τη λήξη και αυτό φαινόταν στις κινήσεις τους. Στο 72΄ ο Κλάους έκανε γέμισμα και ο Μάρτνες προσπαθησε ανεπιτυχώς να στείλει τη μπάλα προς την εστία με ψαλιδάκι.    
Στο 78΄ ο Κίτσιου με σέντρα από τα δεξιά προσπάθησε να βρει τον Κουλούρη, ο Βρονταράς, όμως, και πάλι "καθάρισε"
Στο φινάλε της αναμέτρησης, ο Αναστασίου θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους στις καθυστερήσεις, το σουτ που επιχείρησε, όμως, μπλόκαρε ο Γιακουμής.

               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου