Τελευταία Νέα

24/9/14

1η Aγωνιστική 3ου ομίλου Κυπέλλου Ελλάδας : Ζάκυνθος - ΟΦΗ 1-1

                                       
Μπροστά σε 3.500 φιλάθλους που κατέκλυσαν το γήπεδο της Ζακύνθου, η τοπική ομάδα υποχρέωσε τον ΟΦΗ σε ισοπαλία 1-1, στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδας.
Απογοητευτική και ασύνδετη η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στη δημιουργία φάσεων, δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα που πήρε και δέχθηκε ένα εκπληκτικό γκολ από τον Βαρέλα.
H πρώτη καλή φάση του αγώνα άνηκε στους γηπεδούχους. Συγκεκριμένα στο 20' ο Κρολ βγήκε μόνος του απέναντι στον Λόρια, με τον Γεωργιανό τερματοφύλακα του ΟΦΗ να βάζει σωστά το σώμα του και να απομακρύνει τη μπάλα.
Ο ΟΦΗ έκανε αισθητή την παρουσία του στην αντίπαλη εστία στο 38', με τον Μαραθιανό να σουτάρει από καλή θέση και τον Ξενοδόχοφ να μπλοκάρει.
Λίγο πριν την ανάπαυλα (45'), οι Κρητικοί άνοιξαν το σκορ, με τον Μακρή να ευστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι, που κέρδισε νωρίτερα ο δραστήριος Τζορτζ.
Με την έναρξη του β' ημιχρόνου, η Ζάκυνθος προχώρησε στην πρώτη διορθωτική κίνηση, με τον Χατζησάββα να παίρνει τη θέση του Στασινόπουλου. Από την άλλη, ο Τζενάρο Γκατούζο συνέχισε να παίζει με  3-5-2, με τον Ροβίθη να παραμένει σε θέση δεξιού μπακ χαφ και τον Μαραθιανό πίσω από τους Φερούζ - Τζορτζ.
Οι Επτανήσιοι έψαξαν την ισοφάριση και ανησύχησαν ουκ ολίγες φορές την άμυνα των φιλοξενουμένων. Στο 47' με τον Ευθυμιάδη να σκοράρει, αλλά να υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ και στο 53' με τον ίδιο παίκτη να σουτάρει λίγο άουτ. Αποκορύφωμα των χαμένων ευκαιριών της Ζακύνθου ήταν η κεφαλιά του Οικονόμου στο 60', με τη μπάλα να καταλήγει ελάχιστα δίπλα από τα δοκάρια του Λόρια.
Βλέποντας τα ζόρια και θέλοντας να τονώσει την επιθετική δραστηριότητα της ομάδας του, ο Γκατούζο αντικατέστησε στο 62' τον Φερούζ με τον Λαμπρόπουλο. Ομως, το γκολ για τους γηπεδούχους "ψηνόταν" και... σερβιρίστηκε στο 68' με ένα καταπληκτικό σουτ του Ουρουγουανού, Βαρέλα, ο οποίος δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Λόρια.
Αμεση αντίδραση από τον προπονητή του ΟΦΗ, ο οποίος έβαλε στο παιχνίδι τους Περογαμβράκη και Μονιάκη (αντί των Μαραθιανό και Κουτσιανικούλη). Χωρίς, όμως, ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφού οι παίκτες του δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την εστία της Ζακύνθου, η οποία μάλιστα άγγιξε το 2-1, με τον Λόρια να αποκρούει στο 81' σουτ του Χατζησάββα, στην τελευταία ευκαιρία του αγώνα.
1. ΞΑΝΘΗ 3    1-0
2. ΖΑΚΥΝΘΟΣ 1    1-1
3. ΟΦΗ    1    1-1
4. ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ    0    0-1

                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου