Τελευταία Νέα

27/9/14

5η Aγωνιστική Super League : Ατρόμητος - Ολυμπιακός 1-0


Με ένα γκολ του Καραμάνου στο 29', ο Ατρόμητος επικράτησε του Ολυμπιακού στο Περιστέρι με σκορ 1-0, υποχρεώνοντας παράλληλα τους "ερυθρόλευκους" στην πρώτη τους φετινή ήττα στο πρωτάθλημα.


Φλύαρος και δίχως την κατάλληλη συγκέντρωση παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι για την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο και το πλήρωσε με την πρώτη του ήττα για το φετινό πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύθηκαν ένα εκρηκτικό διάστημα που είχαν από το 20' έως και το 29', όταν με σκόρερ τον Καραμάνο (δανεικός από την ομάδα του Πειραιά) πέτυχαν ένα τέρμα που αποδείχθηκε χρυσό καθώς το κράτησαν μέχρι το τέλος μαζί με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Και όλα αυτά στο ντεμπούτο του Σα Πίντο στον πάγκο της ομάδας, με τον Πορτογάλο να ζει έντονα την αναμέτρηση και να πανηγυρίζει στο τέλος του ματς.
Από την άλλη ο Ολυμπιακό είχε την μπάλα στα πόδια του αλλά δίχως κανένα απολύτως αντίκρισμα. Στις λιγοστές ευκαιρίες τους οι Πειραιώτες ήταν άστοχοι, ενώ και ο Τσέναμο βρέθηκε σε καλή μέρα. Πάντως ο Ολυμπιακός σε κανένα σημείο του ματς δεν άσκησε μεγάλη πίεση στον Ατρόμητο και στην ουσία δεν βρήκε τρόπο αντίδρασης μετά το γκολ που δέχθηκε.

Η ταυτότητα του αγώνα:


Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου.

Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (ΕΠΣ Αθηνών).

Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς (ΕΠΣ Αιτ/νίας), Αντώνιος Καρατζίκας (ΕΠΣ Αθηνών).

Συνθέσεις:

Ατρόμητος (Σα Πίντο): Τσέναμο, Νάστος, Κοντοές, Ταυλαρίδης, Παπάζογλου, Φυτανίδης, Δημούτσος (61' Μπάλλας), Πίτου Γκαρσία, Ούμπιδες, Ναπολεόνι (74' Φάμπιο), Καραμάνος (82' Λαζαρίδης).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουακού, Κασάμι (70' Μπενίτες), Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (82' Φορτούνης), Αφελάι, Ντομίνγκες (60' Ντουρμάζ), Μήτρογλου.

Γκολ: 29' Καραμάνος.

Κάρτες: 79' Ταυλαρίδης / 80' Μήτρογλου. 

Ανασκόπηση:

Ενδεκάδα ίδια με αυτή κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης παρέταξε ο Μίτσελ στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο, που είχε για πρώτη φορά τον Ρικάρντο Σα Πίντο στον πάγκο του. Η επιλογή αυτή του τεχνικού των Πειραιωτών δεν είχε θετικό αντίκτυπο για την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο, ειδικότερα μετά το 20', όταν και οι γηπεδούχοι με παιχνίδι από τα άκρα δημιούργησαν πολλές καταστάσεις στην περιοχή του Ρομπέρτο.
Ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα έδειχνε να πατάει καλύτερα και να ελέγχει τον ρυθμό στον άξονα. Έφτανε σχετικά εύκολα στα πέριξ της αντίπαλης περιοχής αλλά δεν έβρισκε τον τρόπο να απειλήσει μέσα από αυτήν.
Σταδιακά ο Ατρόμητος ισορρόπησε και δίνοντας πλάτος στην επίθεση του προκάλεσε τρικυμίες στα μετόπισθεν των "ερυθρολεύκων". Ο Καραμάνος προειδοποίησε δις (αστόχησε στο 22', επέμβαση του Ρομπέρτο στο 24') και τελικά σκόραρε με την τρίτη για το 1-0 στο 29'.
Προηγουμένως (26') ο Ρομπέρτο είχε πει "όχι" και στον Παπάζογλου, με τους Περιστεριώτες να κυριαρχούν στο δεκάλεπτο 20' - 29' και να μετουσιώνουν την υπεροχή τους σε προβάδισμα ενός γκολ.
Αντίδραση από τον Ολυμπιακό δεν υπήρξε έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ατρόμητο να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0 χάρη στο γκολ του Καραμάνου.
Με την έναρξη της επανάληψης οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα και παρά το γεγονός πως είχαν την κατοχή της μπάλας εξακολουθούσαν να δυσκολεύονται αφάνταστα απέναντι στην καλή -συνολικά- αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων.
Ο Ατρόμητος ήθελε ξεκάθαρα να αμυνθεί πίσω από την μπάλα και να δώσει χώρο στον Ολυμπιακό, κυνηγώντας ένα δεύτερο γκολ σε κάποια αντεπίθεση. Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο για τους Πειραιώτες ήρθε στο 60ο λεπτό αλλά η κεφαλιά του Μήτρογλου από πλεονεκτική θέση πέρασε άουτ.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να ψάχνει την ισοφάριση και στο 71' ο Τσέναμο επενέβη εντυπωσιακά στην σέντρα - σουτ του Μανιάτη. Νέα μεγάλη στιγμή για τον Ολυμπιακό δύο λεπτά αργότερα, με το γύρισμα του Μαζουακού να περνά σχεδόν παράλληλα από την γραμμή του τέρματος των γηπεδούχων δίχως κανείς "ερυθρόλευκος" να βρεθεί στην πορεία της.
Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε έως το τέλος, με τον Ατρόμητο να απορροφά εύκολα ή δύσκολα την πίεση του Ολυμπιακού και με το τελευταίο σφύριγμα του Τριτσώνη να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη απέναντι στους Πειραιώτες, την πρώτη εντός έδρας μετά το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου