Τελευταία Νέα

28/9/14

5η Aγωνιστική Super League : Παναθηναϊκός-Νίκη Βόλου 1-0

Βολο-δέρνει!
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Νίκης Βόλου με 1-0 χάρη σε γκολ του Ατζαγκούν σε ένα παιχνίδι όπου δεν απειλήθηκε λεπτό με τους πράσινους να χάνουν σωρεία ευκαιριών για ένα μεγαλύτερο σκορ.
Πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 1-0 ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Νίκης Βόλου στην Λεωφόρο και πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του σε πρωτάθλημα και Κύπελλο αποκτώντας και πάλι ψυχολογία.
Οι πράσινοι είχαν ως χρυσό σκόρερ τον Ατζαγκούν αλλά έχασαν σωρεία ευκαιριών με Καρέλη, Ντίνα και Πέτριτς και κάλλιστα το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις υπέρ τους. Παράλληλα οι πράσινοι για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα κράτησαν το μηδέν στην άμυνα με τον Λουκ Στιλ να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του.
Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αργυρίου με δεύτερη κίτρινη στο 84'.
Ο Γιάννης Αναστασίου διατήρησε τον Στιλ κάτω από τα γκολπόστ, όπως αναμενόταν, και παρέταξε τους πράσινους με ένα 4-2-3-1 με τους δυο χαφ στο κέντρο στην ευθεία.
Χαρακτηριστικά στην άμυνα ήταν οι Μπούμπος, Σίλντενφελτν, Κουτρουμπής, Νάνο, μπροστά τους οι Λαγός, Πράνιτς, η τριάδα πιο μπροστά αποτελούνταν από τους Ζέκα, Ατζαγκούν και Ντίνα και ως καθαρό φορ ο Καρέλης.
Από την άλλη πλευρά ο Σβεν Βάντεμπρόεκ στο δεύτερο του παιχνίδι στον πάγκο της Νίκης επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τους Ταμπάκη και Γιαννιτσάνη που είναι δανεικοί από το τριφύλλι και μέτραγαν το απόλυτο μέχρι στιγμής και παρέταξε την ομάδα του με αρκετές αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα ματς.
Οι φιλοξενούμενοι όμως μπορεί να κράτησαν χαμηλά το σκορ, έχασαν μόνο με 1-0, δεν απέφυγαν και πάλι την ήττα όμως και έμειναν η μοναδική ομάδα χωρίς κανέναν βαθμό στο πρωτάθλημα.

Η ταυτότητα του αγώνα:


Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης".

Διαιτητής: Απόστολος Αμπάρκιολης (Καβάλας).

Βοηθοί: Κυριάκος Μερκενίδης (Μακεδονίας), Νίκος Καραϊσαρίδης (Πιερίας).

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Νάνο, Ζέκα, Λαγός (52' Δώνης), Πράνιτς, Ντίνας, Καρέλης (66' Πέτριτς), Ατζαγκούν (80' Κλωναρίδης).

Νίκη Βόλου (Σβεν Βαντεμπρόεκ): Ταίρης, Ίβενς, Τσουκάνης, Λάουκς, Κυζιρίδης (78' Ροτζέριο), Καρασαλίδης, Αργύρης, Κοτσαρίδης (56' Σταμπολζίεφ), Νικλητσιώτης (78' Σωτηράκος), Αργυρίου, Τζιώρας. 

Γκολ: 43' Ατζαγκούν.

Κίτρινες: 44' Σίλντενφελντ/11' Κυζιρίδης, 44' Κοτσαρίδης, 83' Αργυρίου, Λάουκς.

Κόκκινες: 84' Αργυρίου (δυο κίτρινες).

Ανατροπή στην ανατροπή:
Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου θέλοντας να πάρει από νωρίς το προβάδισμα στο σκορ και να μην αντιμετωπίσει προβλήματα. Το ιδανικό εξάλλου πριν την έναρξη της αναμέτρησης για τον Γιάννη Αναστασίου θα ήταν οι πράσινοι να "καθαρίσουν" νωρίς το παιχνίδι για να υπάρχει εν συνεχεία και η απαραίτητη "ξεκούραση" ενόψει Εστορίλ.
Οι πράσινοι είχαν την υπεροχή του αγώνα από τα πρώτα λεπτά και απείλησαν στο 7' με τον Καρέλη και στο 20' με τον Ντίνα αλλά το πρώτο σουτ πέρασε έξω και στην δεύτερη περίπτωση μετά την ωραία κάθετη του Πράνιτς ο Ντίνας από πλάγια σούταρε πάνω στον Ταϊρη.
Στο 32' το τριφύλλι έχασε την μεγαλύτερη του ευκαιρία όταν ο Λαγός μπήκε μέσα στην περιοχή την γύρισε στον Ατζαγκούν αλλά το σουτ του τελευταίου από το ύψος του πέναλτι έφυγε πολύ έξω.
Άψογη συνεργασία για το 1-0.
Το τριφύλλι βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 43' όταν ο Ντίνας κάτω από την σέντρα έδωσε στον Πράνιτς αυτός έφυγε αριστερά σήκωσε το κεφάλι είδε τον Καρέλη να κάνει κίνηση αλλά και παράλληλα τον Έλληνα επιθετικό να δείχνει με το χέρι του να δώσει πάσα πίσω στον Ατζαγκούν.
Αυτό και έκανε ο Πράνιτς και ο Νιγηριανός άσος κοντρόλαρε όμορφα και σούταρε για να ανοίξει το σκορ υπέρ του Παναθηναϊκού λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.
Στο πρώτο 45' η Νίκη Βόλου δεν απείλησε καθόλου το τριφύλλι και δυο σουτ που έγιναν από μακριά δεν υπήρξε ο παραμικρός κίνδυνος για τον Λουκ Στιλ.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος χωρίς αλλαγές και με στόχο και ένα ακόμη τέρμα που θα "κλείδωνε" την νίκη και θα "τελείωνε το ματς".
Γρήγορη αλλαγή
Ο Γιάννης Αναστασίου υποχρεώθηκε σε μια γρήγορη αλλαγή καθώς στο 52' έβγαλε τον Λαγό που είχε δεχτεί ένα χτύπημα και πέρασε στην θέση του τον Δώνη. Στο επόμενο λεπτό μετά από κόρνερ ο Κουτρουμπής ανενόχλητος έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Ταίρης μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.
Στο 61' οι πράσινοι είχαν μια ακόμα καλή στιγμή όταν ο Καρέλης βγήκε πλάγια αριστερά έκανε την προβολή αλλά το σουτ του πέρασε έξω από την εστία του γκολκίπερ της Νίκης. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ με καλές προϋποθέσεις του Ντίνα στο 77' της αναμέτρησης.
Τέσσερις φάσεις σε τέσσερα λεπτά.
Τέσσερις ευκαιρίες σε τέσσερα λεπτά για να αυξήσουν το σκορ έχασαν οι πράσινοι. Αρχικά στο 82΄ο Πράνιτς έκανε την σέντρα και ο Δώνης σούταρε έξω από το ύψος της μικρής περιοχής. Στο 84' ο Ντίνας από τα αριστερά έκανε το φάουλ με τον Ταϊρη να διώχνει. Στο 85' ο Κλωναρίδης έπιασε το σουτ ο Ταϊρης απομάκρυνε ασθενώς και η προβολή του Πέτριτς μετά από κόντρα κατέληξε βασανιστικά σε κόρνερ. Μάλιστα ο Κροάτης είδε στην εκτέλεση του κόρνερ το σουτ του να κοντράρει και να πηγαίνει πάλι κόρνερ.
Ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα ο Ίβενς τράβηξε από το χέρι τον Πέτριτς μέσα στην περιοχή με τον Αμπάρκιολη να είναι στα δυο μέτρα και να αρνείται το πέναλτι.
Το ματς έκλεισε με μια χαμένη ευκαιρία από τον Πέτριτς με τον Κροάτη πλάγια μέσα στην περιοχή να ζυγίζει το πόδι του να πιάνει το βολέ αλλά την μπάλα να φεύγει έξω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου