Τελευταία Νέα

29/9/14

5η Aγωνιστική Super League : ΑΕΛ Καλλονής - Πανθρακικός 2-0

Η Καλλονή επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας του Πανθρακικού με 2-0 πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση και δείχνοντας πως το ταξίδι στη Μυτιλήνη δεν θα είναι εύκολο για κανέναν.
Την τρίτη σερί εντός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η Καλλονή,  οποία έκαμψε και την αντίσταση του Πανθρακικού. Οι "σαρδέλες" πραγματοποίησαν εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και αφού πέτυχαν το στόχο τους μετά έπαιξαν έξυπνα.
Άφησαν το πόδι από το γκάζι, έγιναν πιο προσεκτικοί προκειμένου να μην δεχτούν την ισοφάριση και χτύπησαν ξανά με ένα σόλο του Μανούσου. Η Καλλονή ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, δεν δέχτηκε φάσεις και έτσι έφτασε σε άλλη μία νίκη πιάνοντας στους 10 βαθμούς Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Κέρκυρα και Ατρόμητο.
Από την άλλη πλευρά, παρέμεινε χαμηλά ο Πανθρακικός για τον οποίο αυτή η ήττα ήταν η πρώτη μετά της πρεμιέρας. Για άλλο ένα παιχνίδι οι Θρακιώτες έδειξαν να μην είναι το ίδιο καλοί με πέρυσι. Επί της ουσίας είχαν μόνο μία πραγματικά καλή ευκαιρία, δεν μπόρεσαν να προβάλουν αντίσταση στο πρώτο ημίχρονο στη μεγάλη πίεση των γηπεδούχων και η ήττα ήρθε απολύτως φυσιολογικά.
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου).

Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Ακρίβος (Αθηνών).

Συνθέσεις:

ΚΑΛΛΟΝΗ (Μαντζουράκης): Χογκ, Αντέγιο, Βαλιός, Αναστασιάδης, Γιορέντε, Καλτσάς, Κεϊτά, Λεοζίνιο, Μανούσος, Ναβάρο, Χουάνμα.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μάντζιος): Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Εμπόου, Σερφά, Ποτουρίδης, Λαδάκης, Μπαϊκαρά (51' Καθάριος), Τζάνης, Ντιγκινί, Κάσες (58' Χασομέρης), Ιγκόρ.

Γκολ: 37' Αθανασιάδης, 65' Μανούσος.

Κίτρινες κάρτες: 31' Κεϊτά, 40' Χουάνμα / 24' Ποτουρίδης, 33' Τζάνης, 45' Μπαϊκαρά.

Εντυπωσιακές οι "σαρδέλες".

Μπορεί ο Πανθρακικός να ήταν η ομάδα που απείλησε πρώτη με τον Τζάνη, όμως, όλο το πρώτο ημίχρονο άνηκε στην Καλλονή. Η αρχική προειδοποίηση ήρθε από τον Μανούσο στο 11', το σουτ του οποίου πέρασε άουτ. Από τα δικά του πόδια ξεκίνησε και η φάση του 20' όταν ο Χουάνμα από κοντά δεν μπόρεσε με προβολή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Η πίεση συνεχώς και αυξανόταν από τους γηπεδούχους, οι οποίοι κέρδιζαν σχεδόν όλες τις μάχες στο κέντρο. Ο Πανθρακικός δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα με αποτέλεσμα να δέχεται συνεχώς επιθέσεις. Ο Πασχαλάκης πραγματοποίησε μερικές πολύ καλές επεμβάσεις όπως αυτή στο φάουλ του Λεοζίνιο ή μία άλλη σε σουτ του Καλτσά.
Στο 29' οι "σαρδέλες" έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία όταν ο Μπαϊκαρά απομάκρυνε στη γραμμή την προβολή του Αντέγιο. Όλα έδειχναν πως το γκολ θα έρθει για τους γηπεδούχους και αυτό έγινε στο 37'. Από γέμισμα του Βαλλιού ο Αναστασιάδης έβαλε το πόδι του, η μπάλα άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Πασχαλάκη.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν καλύτερα και να δείχνουν διάθεση να πιέσουν την Καλλονή προκειμένου να φτάσουν στην ισοφάριση. Ωστόσο, δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις παρά τις αλλαγές του Μάντζιου. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 65' έγινε και το 2-0 με τον Μανούσο να κάνει μία εντυπωσιακή ενέργεια και να νικάει τον Πασχαλάκη με το αριστερό.
Η μόνη στιγμή που ο Πανθρακικός έδειξε αντανακλαστικά ήταν πέντε λεπτά μετά όταν ο Τζάνης έχασε μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει και να ξαναβάλει την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι. Όσο περνούσαν τα λεπτά οι φιλοξενούμενοι έπαιρναν πρωτοβουλίες και προσπαθούσαν να βρουν διαδρόμους, όμως, δεν έφτασαν σε τελικές προσπάθειες με αποτέλεσμα να μην αλλάξει και το σκορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου