Τελευταία Νέα

28/9/14

5η Aγωνιστική Super League : ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 4-0

Ο ΠΑΟΚ πήρε το μήνυμα από το... Περιστέρι και απάντησε με τέσσερα γκολ σε ένα ημίχρονο απέναντι στον ΟΦΗ. Τιμήθηκε η μνήμη των έξι αδικοχαμένων των Τεμπών.
Μπορεί στην Τούμπα να επικρατεί... σιγή ασυρμάτου από την αρχή του καλοκαιριού κάθε φορά που γίνεται κουβέντα για την διεκδίκηση του τίτλου κι όλοι να παραπέμπουν στον στόχο της δημιουργίας ομάδας, φαίνεται, όμως, ότι ο Αναστασιάδης και οι παίκτες του θέλουν να δοκιμάσουν την πρόκληση της κόντρας με τον Ολυμπιακό.
Μία μέρα μετά το στραβοπάτημα των "ερυθρολεύκων" στο Περιστέρι, ο ΠΑΟΚ "απάντησε" με μία εντυπωσιακή εμφάνιση για 45 λεπτά και ένα επιβλητικό 4-0 επί του ΟΦΗ, σκαρφαλώνοντας μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας.
Η παρέα του Ρατς (έβαλε τα δύο πρώτα του γκολ και αποθεώθηκε) έκανε ό,τι ήθελε μες στον αγωνιστικό χώρο και δεν άφησε τους φιλοξενούμενους να πάρουν στην κυριολεξία ανάσα.
Μέσα σε 45 λεπτά έφτασαν στο 4-0 και στο δεύτερο ημίχρονο έριξαν ρυθμούς, αλλά είχαν και πάλι ένα ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών στο οποίο συμμετείχε έστω και δειλά ο ΟΦΗ.
Να σημειωθεί ότι στο γήπεδο είχαν κρεμαστεί πανό με τα πρόσωπα και τα ονόματα των έξι αδικοχαμένων οπαδών του ΠΑΟΚ στο δυστύχημα των Τεμπών, τη μνήμη των οποίων τίμησαν τόσο οι οπαδοί, όσο και οι παίκτες των δύο ομάδων.

Η ταυτότητα του αγώνα:


Γήπεδο: Τούμπα.

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Ρατς, Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσικάς, Τζανδάρης (68' Παπαδόπουλος), Τζιόλης (77' Μάρτενς), Κάτσε, Σαλπιγγίδης (69' Γκολάσα), Μακ, Αθανασιάδης.

ΟΦΗ: Λόρια, Μπανούσης (46' Κουτσιανικούλης) , Μονιάκης, Μειτέ, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Μακρής (58' Ραζάκ), Κάλαιτζιτς, Λαμπρόπουλος, Πετρόπουλος, Περογαμβράκης (46' Τζόρτζ).

Γκολ: 2', 43' Ρατς, 27' Μακ, 45' Αθανασιάδης.

Κάρτες: 16' Ρατς, - 42' Μονιάκης. 
Γκολ με το... καλησπέρα!
Όσο τετριμμένος κι αν είναι ο παραπάνω μεσότιτλος, είναι ο πλέον απαραίτητος για να περιγράψει αυτό που έγινε στην Τούμπα. Ο ηλεκτρονικός πίνακας έγραφε 1.22'', όταν ο Ράζβαν Ρατς πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο Τζιόλης βρήκε τον Ρουμάνο στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ, με μία εξαιρετική μπαλιά, εκείνος σέντραρε με τη μία, ο Αθανασιάδης δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή, η μπάλα έφτασε στον Σαλπιγγίδη, που τη γύρισε με τη μία και ο Ρατς με σουτ έδωσε περίεργη τροχιά στην μπάλα, η οποία κατέληξε στα δίχτυα του Λόρια.
Η επόμενη φάση στο παιχνίδι ήταν ένα σουτ του Ρόμπερτ Μακ στο 19'. Ο Σλοβάκος έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από τη μεγάλη περιοχή, έπιασε ένα χλιαρό σουτ με το αριστερό, αλλά η μπάλα κατέληξε λίγα μέτρα δεξιά από το δοκάρι του Λόρια.
Δύο λεπτά αργότερα ο "Δικέφαλος" έκανε και πάλι αισθητή την παρουσία του. Ο Σαλπιγγίδης σέντραρε από τα δεξιά, αλλά το σουτ που έπιασε ο Κάτσε μέσα από την περιοχή ήταν απογοητευτικό.
Τεράστια ευκαιρία να "καθαρίσει".
Στο 22' ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία για να κάνει το 2-0 και να βάλει τις βάσεις για μία άνετη επικράτηση. Ο Σαλπιγγίδης βρήκε άψογα τον Σκόνδρα μέσα στην περιοχή, ο αμυντικός του ΠΑΟΚ πλάσαρε με το κακό του πόδι, το αριστερό και ο Λόρια τον σταμάτησε. Στη συνέχεια της φάσης η μπάλα κατευθυνόταν προς τα δίχτυα, ο Κάτσε προσπάθησε να σκοράρει, αλλά ο Αντελέγιε έβαλε την κόντρα, η μπάλα πήγε στο οριοζόντιο δοκάρι του ΟΦΗ και στη συνέχεια ο ΟΦΗ μπλόκαρε.
Ποιος άλλος;
Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει ο Σκόνδρας και ο Κάτσε στο 22', το έκανε στο 27' ο Ρόμπερτ Μακ. Ο Σλοβάκος πήρε την μπάλα από τον Τζανδάρη, μπήκε στην περιοχή του ΟΦΗ, απέφυγε τον Μεϊτέ και με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0 σκοράροντας για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι.
Συνεχίστηκε το πάρτι.
Και όποιος τόλμησε να σκεφτεί ότι οι παίκτες του Αναστασιάδη θα πάρουν το πόδι από το γκάζι, γελάστηκαν. Αρχικά, στο 43' ο Ράζβαν Ρατς πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του και τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ με μία πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ. Ο Ρουμάνος κατάλαβε πόσο αδύναμος είναι στα χαμηλά σουτ ο Λόρια και χωρίς να σηκώσει ιδιαίτερα την μπάλα έκανε το 3-0.
Δοκάρια... και γκολ!
Όχι, ο ΠΑΟΚ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στο 45' ο Σαλπιγγίδης σέντραρε από τα δεξιά, ο Αθανασιάδης έστειλε με τακουνάκι την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Λόρια. Στην επαναφορά, ο Τζανδάρης έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, αυτή έφτασε στον Ρατς, ο οποίος σούταρε, ο Λόρια έδιωξε λανθασμένα και ο Κλάους προ κενής έστία έκανε το 4-0, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.
Πήρε το πόδι από το γκάζι.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να έχει... κατεβάσει στροφές, εκμεταλλευόμενος το υπάρχων σκορ, που του έδινε αυτήν την δυνατότητα. Χαρακτηριστικό αυτού, ότι η πρώτη φάση του δεύτερου μέρους έγινε στο 62', όταν ο Μακ σούταρε από πλάγια θέση και ο Λόρια απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Μέσα στην όλη χαλαρότητα που αντιμετώπιζε ο ΠΑΟΚ το παιχνίδι, ο ΟΦΗ λίγο έλειψε να μειώσει το σκορ.
Απείλησε ο ΟΦΗ.
Στο 66' ο Τζορτζ έγινε κάτοχος της μπάλας, πλάσαρε τον Γλύκο, αλλά ήταν άτυχος, αφού τον σταμάτησε το δοκάρι του διεθνή πορτιέρο.
Η επόμενη φάση ήταν για τους γηπεδούχους. Ο Εγιάλ Γκολάσα που πέρασε στον αγώνα στο 69ο λεπτό στη θέση του Σαλπιγγίδη, έκανε το 1-2 με τον Μακ, βγήκε τετ α τετ με τον Λόρια, αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ.
Η τελευταία φάση του ΠΑΟΚ στον αγώνα ήρθε στο 87'. Ο Κάτσε σέντραρε, αλλά η κεφαλιά του Παπαδόπουλου από την καρδιά της άμυνας του ΟΦΗ πέρασε άουτ.
Στις καθυστερήσεις οι Κρητικοί έχασαν ακόμη μία ευκαιρία και πάλι με τον Τζορτζ, αφού ο Γλύκος έπιασε το τετ α τετ με τον επιθετικό του ΟΦΗ. Να σημειωθεί ότι μετά από εκείνη τη φάση ο Γλύκος έμεινε στο χορτάρι, δείχνοντας να πονάει.

Τίμησαν τα "αετόπουλα".

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ΠΑΕ και κόσμος τίμησαν τη μνήμη έξι φίλων του ΠΑΟΚ που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών στις 4 Οκτωβρίου του 1999. Οι οργανωμένοι κατέθεσαν στεφάνια μπροστά στη Θύρα 4, ενώ οι παίκτες του ΠΑΟΚ και του ΟΦΗ άφησαν λουλούδια μπροστά στο πανό με τα πρόσωπα των παιδιών. Στον ηλεκτρονικό πίνακα της Τούμπας έπαιζε βίντεο-αφιέρωμα σε εκείνες τις τραγικές μέρες για την οικογένεια του ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου