Τελευταία Νέα

27/9/14

5η Aγωνιστική Super League : Πανιώνιος - Skoda Ξάνθη 1-1

Η Ξάνθη προηγήθηκε στη Νέα Σμύρνη, ο Πανιώνιος ισοφάρισε σε 1-1, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την ολική ανατροπή παρόλο που έπαιζε με παίκτη περισσότερο για 60 λεπτά. 
Την πρώτη του απώλεια βαθμών στη Νέα Σμύρνη είχε ο Πανιώνιος. Μετά από δύο σερί νίκες οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν και το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχαν από το 33 με αποτέλεσμα μείνουν με τον βαθμό της ισοπαλίας.
Η Ξάνθη στάθηκε πολύ καλά δεδομένων και των συνθηκών και στο τέλος πήγε να κλέψει το παιχνίδι. Ο τρόπος προσέγγισης της αναμέτρησης μετά την αποβολή ήταν σωστός και θα μπορούσαν οι Ακρίτες να έχουν δικαιωθεί αν σε μία από τις δύο μεγάλες φάσεις που είχαν μετά το 80' δικαιώνονταν. Σημαντικό ότι για τέταρτο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος δεν γνώρισαν την ήττα.
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης.

Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιάρας.

Βοηθοί: Μπαλτάς, Αλεξέας.

Συνθέσεις:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Τερεζόπουλος): Γιαννακόπουλος, Αργυρόπουλος, Παντίδος, Χατζηισαΐας, Τασουλής, Μητρόπουλος, Σιώπης, Μπούζας (61' Ιμπαγάσα), Μπουμάλ (73' Μασούρας), Κολοβός, Γιάννου.

ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος (58' Μπαξεβανίδης), Λισγάρας, Καρυπίδης, Κομεσίδης, Βασιλακάκης, Ρούντι (46' Ομπόντο), Λουσέρο, Σολτάνι, Καπετάνιος (72' Ρενάν).

Γκολ: 33' Κολοβός (πεν.) / 7' Καπετάνος.

Κίτρινες κάρτες: 13' Αργυρόπουλος, 43' Σιώπης, 71' Χατζηισαΐας / 27' Μπέριος, 47' Σολτάνι.

Κόκκινες κάρτες: 32' Φλίσκας.

Άφηναν το καλό για το τέλος.

Παράσταση για έναν ρόλο ήταν το πρώτο ημίχρονο, αφού ο Πανιώνιος σε όλη τη διάρκεια του ήταν καλύτερος. Ωστόσο, η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά ήταν η Ξάνθη, η οποία αρχικά απείλησε με κεφαλιά του Καπετάνου στο 3', ενώ τέσσερα λεπτά μετά άνοιξε το σκορ. Ο Τασουλής δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα, την οποία δεν συγκράτησε και ο Γιαννακόπουλος μετά το σουτ του Σολτάνι. Έτσι ο Καπετάνος από κοντά έκανε το 0-1.
Η Ξάνθη σταδιακά άφησε πολύ χώρο στον Πανιώνιο, ο οποίος το εκμεταλλεύτηκε κάνοντας τη μία επίθεση μετά την άλλη. Στο 25' ο Κυριακίδης απέκρουσε σουτ του Κολοβού, ενώ λίγα λεπτά μετά το απευθείας φάουλ του κόντραρε και έφυγε λίγο άουτ. Στο 32' έγινε μία φάση διαρκείας στα καρέ της Ξάνθης, η οποία κατέληξε σε πέναλτι και αποβολή. Ο Φλίσκας προσπάθησε να μιμηθεί τον Κυριακίδη και άφησε την ομάδα του με 10. Ο Κολοβός ανέλαβε την εκτέλεση και ισοφάρισε σε 1-1.
Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου το μόνο αξιοσημείωτο ήταν ένα σουτ του Σιώπη, το οποίο μπλόκαρε ο Κυριακίδης, αλλά και μία αντεπίθεση με πολύ καλές προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους, την οποία κατέστρεψε ο Μπουμάλ παίρνοντας τη φάση πάνω του.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα της αναμέτρησης ήταν η αναμενόμενη. Από τη στιγμή που η Ξάνθη έπαιζε εκτός έδρας και με παίκτη λιγότερο προσπάθησε να κρατήσει την ισοπαλία παίζοντας στο μεγαλύτερο μέρος πίσω από τη σέντρα. Δεν έκανε φάσεις, αλλά πετύχαινε τον στόχο της, ο οποίος ήταν να μην δεχτεί.
Η μεγάλη ευκαιρία των "κυανέρυθρων" χάθηκε στο 60', όταν ο Γιάννου από καλή θέση με κεφαλιά επιχείρησε να νικήσει τον Κυριακίδη, ο οποίος πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση. Πέντε λεπτά μετά ο τερματοφύλακας της Ξάνθης δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει ξανά τον επιθετικό του Πανιωνίου.
Τα λεπτά περνούσαν και προς το τέλος οι φιλοξενούμενοι αποφάσισαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις. Στο 83' ο Σολτάνι έχασε μεγάλη ευκαιρία με σουτ εντός περιοχής, το οποίο πέρασε λίγο άουτ. Η απάντηση για τους Νεοσμυρνιώτες ήρθε στο επόμενο λεπτό με γυριστό του Κολοβού. Το παιχνίδι είχε ανοίξει και στο 90' ο Γιαννακόπουλος πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Λουσέρο. Η τελευταία ευκαιρία, πάντως, ανήκε στον Πανιώνιο. Από κεφαλιά του Λισγάρα η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Κυριακίδη και στη συνέχεια ο Τασουλής δεν μπόρεσε να σκοράρει σε κενή εστία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου