Τελευταία Νέα

25/10/14

3η Αγωνιστική Α1 : Κόροιβος Αμαλιάδας - Ρέθυμνο 72-75

Κόροιβος Αμαλιάδας - Ρέθυμνο 72-75
Το Ρέθυμνο με πρωταγωνιστή στην τελευταία περίοδο τον Κράβιτς απέδρασε με τη νίκη από την Αμαλιάδα επικρατώντας με 75-72 του Κοροίβου. Πρώτοι σκόρερ οι Σάφτενααρ και Φαγιέ με 15 πόντους για τους Κρητικούς, που πήρε και 2ο ροζ φύλλο αγώνα.
Το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα κι ενώ οι δύο ομάδες συμβάδιζαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η τρίποντη βροχή των γηπεδούχων στο τρίτο δεκάλεπτο δεν την αρκετή, καθώς ο Κράβιτς έκανε τη διαφορά σκοράροντας 7 συνεχόμενους πόντους στα τελευταία λεπτά.
Ο Σάσα Βασίλιεβιτς αστόχησε στις δύο κρίσιμες προσπάθειες στα τελευταία δευτερόλεπτα κι έτσι οι νεοφώτιστοι έχασαν και δεύτερο σερί ματς στο ένα σουτ. Για την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλο είναι χαρακτηριστικό χρησιμοποιήθηκε για μικρό διάστημα ο Λάουρι, που ήταν εκτός κλίματος.
Ο πρωταγωνιστής του αγώνα:
Ο Κράβιτς δίχως άλλο! Είχε 13 πόντους και 8 ριμπάουντ, σκοράροντας 7 συνεχόμενους στο σημείο που το 70-66 έγινε 70-73.
Ο αριθμός του αγώνα:
Εντυπωσιακός ο συντελεστής ασίστ/λάθη των νικητών: 20 ασίστ για μόλις 9 λάθη. Αν προσθέσουμε και τα 11 επιθετικά ριμπάουντ, τότε γίνεται κατανοητό πως έγειρε η πλάστιγγα υπέρ των φιλοξενούμενων.
Ο αγώνας:
Οι γηπεδούχοι έχοντας πεισμώσει από τη χαμένη ευκαιρία της προηγούμενης αγωνιστικής στα Τρίκαλα, ξεκίνησαν δυναμικά το παιχνίδι και βρέθηκαν να προηγούνται στο σκορ χάρις στο δίδυμο Γιαννακίδης-Αγγελόπουλος, που συνδέθηκαν από νωρίς με το αντίπαλο καλάθι. Το Ρέθυμνο, ωστόσο, βρήκε τον τρόπο να ισορροπήσει το παιχνίδι και να περάσει μπροστά στο 10' (20-19) χάρις στο μεστό παιχνίδι του Σαφτενάαρ και κυρίως στην πολύ καλή ομαδική άμυνα στον Λάουερι.
Στη δεύτερη περίοδο η ομάδα της Αμαλιάδας στηρίχτηκε στην περιφερειακή δυστοκία του αντιπάλου και άρχισε να χτίζει ένα σταθερό (πλην μικρό) προβάδισμα, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ματζέτ, που βρήκε ρυθμό και αποτέλεσε τη σταθερή λύση τόσο στον τομέα της δημιουργίας, όσο και της εκτέλεσης (σ.σ είχε 10 πόντους στο ημίχρονο).
Στην τρίτη περίοδο η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου κατόρθωσε να διατηρήσει ένα ισχνό προβάδισμα (61-58 στο 30') χάρις στην περιφερειακή του ευστοχία, αλλά και στην πολύ θετική παρουσία του Σάσα Βασίλιεβιτς. Πήρε την σκυτάλη από τον Ματζέτ και ως βασικός κουμανταδόρος δημιούργησε προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα, την ίδια ώρα που το Ρέθυμνο δεν άφησε τους γηπεδούχους να ξεφύγουν με πρωταγωνιστές τους Φαγιέ και Σίμσον.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο το Ρέθυμνο βρήκε έναν απρόσμενο ήρωα, τον Κράβιτς, που πέτυχε εφτά συνεχόμενους πόντους στο πιο κρίσιμο σημείο, στο τελευταίο πεντάλεπτο, δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα (το 70-66 έγινε 70-73). Στα 50'' οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Κανονίδη, αλλά στην τελευταία κρίσιμη φάση ήταν άστοχοι. Η προσπάθεια του Σάσα Βασίλιεβιτς βρήκε σίδερο στα 8'' και ο Φαγιέ με 2/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (72-75), αφού ο Βόσνιος γκαρντ ήταν και πάλι άστοχος στο φινάλε.
Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 19-20, 38-34, 61-58, 72-75.
Κόροιβος Αμαλιάδας (Μαρκόπουλος): Ματζέτ 16 (4), Λάουρι 8, Γιαννακίδης 13 (3), Αγγελόπουλος 9 (1), Παπαπέτρου 2, Ντέιβις 3, Βασίλιεβιτς 8 (2), Κανονίδης 2, Φιλιππάκος, Γκάρετ 9, Ντιμιτρίεφ, Γαλιώτος 2.
Ρέθυμνο (Σκουρτόπουλος): Σίμσον 14 (3), Σχίζας 4, Κουμπούρας 6, Σάφτενααρ (1), Κάνσιλ 4, Άλεν, Καλαμπόκης 6, Φαγιέ 15 (1), Σίνης, Κράβιτς 13.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου