Τελευταία Νέα

26/10/14

8η Aγωνιστική Super League : Παναιτωλικός - Πανθρακικός 3-1

Baila... Μορένο!
Ο Παναιτωλικός με χατ-τρικ του Μορένο κατάφερε να επικρατήσει, εντός έδρας, με 3-1 επί του Πανθρακικού και να πάρει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.
O Παναιτωλικός κατάφερε να κερδίσει με 3-1 τον Πανθρακικό, με τον Κολομβιανό επιθετικό του, Αντρέ Μορένο, να βρίσκεται σε μεγάλη ημέρα και να σημειώνει χατ-τρικ, δίνοντας δύο φορές το προβάδισμα στην ομάδα του που είχε ισοφαριστεί από τον Κάσες.
Η ομάδα του Αγρινίου αν και δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα με την αμυντική λειτουργία να μην είναι καλή, κατάφερε με μπροστάρη τον Μπορένο να πάρει τρεις πολύτιμους βαθμούς.
Η ταυτότητα του αγώνα:
Γήπεδο: Παναιτωλικού.
Διαιτητής: Μιχαήλ Κουκουλάκης.
Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας, Χρήστος Μπαλτάς.
Συνθέσεις:
Παναιτωλικός: Ραφαέλ, Μπεχαράνο, Κέβιν, Μαλεζάς, Κούσας, Γοδόι, Κόρμπος (67' Βασιλείου), Μαρτίνες, Βιλαφάνιες (72' Κάπελ), Φωτάκης (86' Καλογέρης), Μορένο.
Πανθρακικός: Φερνάντες, Σερφά, Εμπό, Χρήστου (53' Ποτουρίδης), Λαδάκης (82' Αράμπα), Μπαϊκαρά, Μορένο, Τζάνης (70' Χασομέρης), Μεχία, Κάσες, Ιγκόρ.
Γκολ: 13', 74', 86' Μορένο / 60' Κάσες.
Κάρτες: 4' Μπεχαράνο / 37' Χρήστου, 73' Φερνάντες.

Σκληρά μαρκαρίσματα και από μηχανής... Μορένο.

Με σκληρά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν ξεκίνησε η αναμέτρηση στο Αγρίνιο, με αποτέλεσμα η πρώτη κίτρινη κάρτα να βγει από την τσέπη του διαιτητή, τέσσερα μόλις λεπτά μετά την έναρξή της, στον Μπεχαράνο, για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Κάσες.
Οι γηπεδούχοι, ήταν οι πρώτοι που προσπάθησαν να βάλουν κάτω την μπάλα και να αναπτύξουν ορθολογικά το παιχνίδι τους. Στο κόρνερ που εκτελέστηκε από τα αριστερά, ο Μορένο, πετάχτηκε πιο ψηλά από όλους, πήρε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ.
Ο σκόρερ, μάλιστα, ήταν ιδιαίτερο κινητικός προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τις κάθετες πάσες του Φωτάκη, που δρούσε ανενόχλητος, ξεπερνώντας την επιτήρηση των αμυντικών χαφ του Πανθρακικού.
Σε μία τέτοια φάση στο 28', ο Κολομβιανός θα επιχειρήσει το πλασέ με το αριστερό, αλλά η μπάλα θα περάσει ελάχιστα άουτ.

Οι χαμένες ευκαιρίες του Ιγκόρ.

Ο Ίγκορ στο επόμενο λεπτό θα πιάσει στον ύπνο την άμυνα του Παναιτωλικού, αλλά η κεφαλιά του θα περάσει ελάχιστα άουτ πάνω από τα δοκάρια του Ραφαέλ.
Και εάν αυτή ήταν καλή ευκαιρία, ο Βραζιλιάνος επιθετικός της ομάδας της Κομοτηνής θα έχει και καλύτερη στο 34', όταν η κεφαλιά που θα πιάσει θα βρει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ραφαέλ, και θα επιστρέψει στην αγκαλιά του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα.
Το αριστερό σουτ του Κάσες, στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου θα βρει για ακόμη μια φορά το εμπόδιο του Ραφαέλ.

Φλυαρία μπροστά, κενά πίσω.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Παναιτωλικός ανέλαβε εκ νέου τα ηνία του αγώνα με επιθέσεις από τις δύο πλευρές, αφήνοντας όμως κενά στην άμυνά του.
Κάσες και Μεχία προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν, αλλά η επιλογή τους στην τελική προσπάθεια, λανθασμένη.
Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των γηπεδούχων δεν ήταν σε καθόλου καλή μέρα, καθώς ακόμη και σε φάσεις που δεν "μύριζαν" κίνδυνο, όπως αυτή στο 55ο λεπτό, τα έκανα "θάλασσα" και παραλίγο να δημιουργήσουν ευκαιρία για τον Πανθρακικό από το πουθενά.

Ο Κάσες... τιμώρησε.

Μπορεί μία, δύο, τρεις, οι γηπεδούχοι να να το γλίτωσαν, αλλά δε συνέβη και τέταρτη με τον Κάσες να παίρνει την κεφαλιά και ισοφαρίζει για την ομάδα της Κομοτηνής, που το δικαιούταν βάση της συνολικής εικόνας των δύο ομάδων μέχρι εκείνο το σημείο.

Η αλλαγή του Βασιλείου και ο νόμος του Μορένο.

Ο Βασιλείου που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή βγήκε γρήγορα, κέρδισε στο τρέξιμο τον Φερνάντες και μαζί το πέναλτι, αλλά και την κίτρινη κάρτα του Πορτογάλου τερματοφύλακα.
Το πέναλτι το εκτέλεσε ο Μορένο στο 73', που διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα και αυτά της ομάδας του.
Ξανά ο Κολομβιανός στο 86' ολοκλήρωσε τον προσωπικό και ομαδικό θρίαμβο, με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, καθώς έφτασε στο χατ-τρικ και ο Παναιτωλικός ουσιαστικά "κλείδωσε" τη νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου