Τελευταία Νέα

30/11/14

12η Aγωνιστική Super League : Κέρκυρα - Ολυμπιακός 0-4

Ο Ολυμπιακός επέβαλλε από το ξεκίνημα τον ρυθμό του στο ΕΑΚ και δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στο τελικό 4-0 επί της Κέρκυρας με σκόρερ τους Φουστέρ, Ντομίνγκες (2) και Ελαμπντελαουί.

Για την 12η αγωνιστική της Super League η Κέρκυρα φιλοξένησε τον Ολυμπιακό στο ΕΑΚ, ωστόσο δεν μπόρεσε να φρενάρει τους Πειραιώτες γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 4-0.

Οι "ερυθρόλευκοι" επέβαλλαν τον ρυθμό τους από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, κερδίζοντας κατά κράτος την μάχη στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Με τον Μπενίτες για πρώτη φορά στην ενδεκάδα από την αρχή του αγώνα και έναν μόνο ανασταλτικό μέσο στο βασικό σχήμα, ο Ολυμπιακός είχε περισσότερη κινητικότητα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και πίεσε για ένα γρήγορο γκολ. Το βρήκε με τον Φουστέρ στο 19', βάζοντας τις βάσεις για την τελική του επικράτηση.
Με την είσοδο του Ντομίνγκες στην επανάληψη τα πράγματα έγιναν πιο απλά για την ομάδα του Μίτσελ, καθώς ο Αργεντίνος σκόραρε δις, ενώ και ο Φορτούνης που πέρασε σαν αλλαγή είχε την ασίστ στο γκολ του Ελαμπντελαουί.
Οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν να κρατήσουν την μπάλα και κατά συνέπεια να απειλήσουν την εστία του Ρομπέρτο. Έφτασαν κοντά στο γκολ μετά το 0-3, αλλά βρήκαν απέναντι τους τον Ισπανό γκολκίπερ. Επόμενος αντίπαλος για τους Φαίακες ο Πανιώνιος, ενώ ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο (3/12, 19:30), στο εξ αναβολής ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής.

Η ταυτότητα του αγώνα:


Γήπεδο: "ΕΑΚ Κέρκυρας".

Διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (ΕΠΣ Φθιώτιδας).

Βοηθοί: Τρύφων Πετρόπουλος (ΕΠΣ Αρκαδίας), Χρυσούλα Κουρομπίλια (ΕΠΣ Δ. Αττικής).

Συνθέσεις:

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Σέτκους, Καρντόζο (67' Ομπράντοβιτς), Γκόμες, Χαβίτο (74' Σάντσεθ), Μαρκόβσκι (68' Γεωργακόπουλος), Ρόχας, Ανδρεόπουλος, Βενέτης, Κόντος, Κρητικός, Παρασκευαϊδης.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία (64' Σιόβας), Αυλωνίτης, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (46' Ντομίνγκες), Μπουχαλάκης, Ντοσεβί (46' Φορτούνης), Φουστέρ, Μπενίτες.

Γκολ: / 19' Φουστέρ, 50' (πεν.) & 85' Ντομίνγκες, 58' Ελαμπντελαουί.

Κάρτες: 45+2' Ανδρεόπουλος . 

Ανασκόπηση:

Κέρκυρα και Ολυμπιακός παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο του ΕΑΚ με αρκετές αλλαγές στην σύνθεση τους, που οφείλονταν είτε σε απουσίες λόγω τραυματισμών, είτε σε επιλογή για ροτέισον. Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι "ερυθρόλευκοι" επέβαλλαν τον ρυθμό τους, γεγονός που πήγαζε από την κυριαρχία τους στην μεσαία γραμμή.
Η επιλογή του Μίτσελ να παρατάξει την ομάδα του με έναν μόνο ανασταλτικό μέσο (Μιλιβόγεβιτς) αποδείχθηκε ευεργετική στο χορτάρι, καθώς οι υπόλοιποι τέσσερις του κέντρου (Κασάμι, Μπουχαλάκης, Ντοσεβί, Φουστέρ) διακρίνονται για την ικανότητα τους με την μπάλα στα πόδια, δημιουργικά ή εκτελεστικά.
Ο Μπενίτες ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός στο πρωτάθλημα και με την διαρκή κίνηση του δημιούργησε ανισορροπία στην άμυνα των γηπεδούχων. Μια από τις ενέργειες του είχε ως αποτέλεσμα την εξαιρετική ασίστ στον Φουστέρ, που στο 19ο λεπτό δεν είχε παρά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα βάζοντας μπροστά στο σκορ με 1-0 τον Ολυμπιακό.
Η Κέρκυρα δυσκολευόταν από το πρέσινγκ των Πειραιωτών στην μεσαία γραμμή, δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα και μοιραία περιοριζόταν σε παθητικό ρόλο στο ματς. Ωστόσο οι Φαίακες είχαν σε καλή μέρα τον Σέτκους, που αντέδρασε σωτήρια στις προσπάθειες των Ντοσεβί (πολύ δραστήριος στο πρώτο μέρος), Μπενίτες, Κασάμι και Φουστέρ.
Οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος είχαν ένα σουτ του Γκόμες που μπλόκαρε ο Ρομπέρτο και άλλο ένα από τον Κρητικό που έφυγε άουτ.
Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Δημητρόπουλος έδειξε το σημείο του πέναλτι, όταν ο Μπουχαλάκης βρέθηκε στο χορτάρι μετά από προσπάθεια του να διεκδικήσει μια κεφαλιά (στο ριπλέι δεν φαίνεται να υπάρχει παράβαση), με τον Ντομίνγκες να εκτελεί εύστοχα από την άσπρη βούλα για το 2-0 στο 50'.
Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν σε ένα ακόμη τέρμα στο 58', με τον Ελαμπντελαουί να εκτελεί με το αριστερό μετά την ασίστ του Φορτούνη για το 3-0. Η Κέρκυρα ανησύχησε δέκα λεπτά αργότερα τον Ρομπέρτο, που με τα ακροδάχτυλα έδιωξε την προσπάθεια του Ομπράντοβιτς. Στο 75΄ο Ισπανός γκολκίπερ του Ολυμπιακού σταμάτησε και τον Σάντσεθ σε τετ - α - τετ.
Το ματς είχε καλό ρυθμό και με την μπάλα να μεταφέρεται γρήγορα από περιοχή σε περιοχή οι φάσεις ήταν συχνές μπροστά από τα δύο καρέ, με την Κέρκυρα να έχει 7 τελικές (5 στον στόχο) και τον Ολυμπιακό 21 (7 στον στόχο) μέχρι το 80ο λεπτό. Ο Ντομίνγκες με ένα εξαιρετικό σόλο στο 85' πέτυχε το 4-0. Με τον Αργεντίνο στις καθυστερήσεις να χάνει την ευκαιρία για χατ - τρικ, ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στο ΕΑΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου