Τελευταία Νέα

22/11/14

7η Αγωνιστική Α1 : Απόλλων Πατρών - Τρίκαλα 83-70


Το σερί που έκανε στην αρχή του αγώνα και στα τελευταία τρία λεπτά αρκούσαν για να δώσουν στον Απόλλωνα Πατρών τη νίκη απέναντι στα Τρίκαλα (83-70).

O Aπόλλων Πατρών βρίσκεται σε (σταθερά) ανοδική πορεία στο φετινό πρωτάθλημα. Κάτι που απέδειξε κόντρα στα Τρίκαλα, των οποίων επιβλήθηκε σχετικά εύκολα (83-70). Οι Πατρινοί πήραν από νωρίς το πάνω χέρι στο σκορ και με το δίδυμο των Μπράντον Πεν - Κέβιν Γκάλογουεϊ να κάνει... εξαιρετικά τη δουλειά του, κατέκτησαν το ροζ φύλλο αγώνα, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο την απόταση που τους χωρίζει από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Οι Τρικαλινοί πλησίασαν σε απόσταση βολής (73-70) στο 38ο λεπτό, αλλά έκτοτε δεν ξανασκόραραν με αποτέλεσμα οι "μελανόλευκοι" να "τρέξουν" σερί 10-0 και να προσθέσουν ακόμη δυο βαθμούς στο σακούλι τους, στη Basket League.

Ο πρωταγωνιστής:

Το δίδυμο των Μπράντον Πεν (26π.) και Κέβιν Γκάλογουεϊ (17π.) ήταν αυτό που οδήγησε τον Απόλλωνα Πατρών στη νίκη. Αρχικά με όσα έκαναν στο πρώτο δεκάλεπτο και, εν συνεχεία, με τα καλάθια που πέτυχαν όταν τα Τρίκαλα πλησίασαν σε απόσταση βολής.

Ο αριθμός του αγώνα:

Το σερί 10-0 που "έτρεξε" ο Απόλλων Πατρών στα τελευταία δύο λεπτά του αγώνα ήταν αυτό που έδωσε τους δύο βαθμούς της νίκης στην ομάδα του Νίκου Βετούλα.

Ο αγώνας:

Οι γηπεδούχοι μπήκαν από νωρίς σε θέση οδηγού στην αναμέτρηση. Κάτι το εξαιρετικό ξεκίνημα του Πεν (σ.σ.: πέτυχε τους πρώτους εφτά πόντους της ομάδας του), κάτι η αδυναμία των Τρικάλων να βρουν τον δρόμο προς το καλάθι -όλοι πλην του Γιαννακίδη- έδωσαν στην ομάδα του Νίκου Βετούλα το δικαίωμα να ορίζει τις τύχες της αναμέτρησης.
Όταν μάλιστα οι φιλοξενούμενοι έμειναν δίχως εντός παιδιάς καλάθι για περίπου πέντε λεπτά, η διαφορά έφτασε το +15 (21-6) για τον Απόλλωνα Πατρών.
Με το δίδυμο των Πεν και Γκάλογουεϊ να μοιάζουν ασταμάτητοι στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Νίκου Βετούλα δεν έχασε τα ηνία της αναμέτρησης μέχρι το 20ο λεπτό. Για την ακρίβεια, διατηρούσε το υπέρ της προβάδισμα με σχετική άνεση, αφού τα Τρίκαλα έμοιαζαν ανίκανα να αντιδράσουν.
Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο, αφού ο Κώστας Φλεβαράκης δεν έβρισκε τρόμο να σταματήσει τους δύο ξένους των Πατρινών. Είχαν πετύχει άλλωστε το 73% (57/64) των πόντωντης ομάδας τους μέχρι το 30ο λεπτό, διατηρώντας την στο +15 (64-49).
Εκεί όπου όλα έδειχναν να... παίρνουν τον δρόμο τους όμως, τα Τρίκαλα αντέδρασαν. Για την ακρίβεια βρήκαν -μετά από πολύ ώρα- τον τρόπο να μειώσουν τη διαφορά και να φτάσουν να διεκδικούν τη νίκη. Το -3 (73-70) του 37ου λεπτού καταδείκνυε άλλωστε πως όλα ήταν πιθανά στο φινάλε της αναμέτρησης.
Στο πιο κρίσιμο σημείο όμως, οι Τρικαλινοί δεν είχαν καθαρό μυαλό. Η άμυνα ζώνης που προτίμησε ο Κώστας Φλεβαράκης (σ.σ.: ήταν το στοιχείο που έφερε τούμπα το παιχνίδι) σταμάτησε να λειτουργεί και χάρη στο 10-0 σερί που "έτρεξε" ο Απόλλων Πατρών "γράφτηκε" ο επίλογος της αναμέτρησης.
Οι Πατρινοί κέρδισαν με 83-70 και ξέφυγαν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, εκεί όπου παραμένουν τα Τρίκαλα. Ειδικά μετά την παρθενική νίκη του Πανιωνίου στο πρωτάθλημα.
Τα δεκάλεπτα: 21-6, 43-27, 64-49, 83-70 

Απόλλων Π. (Βετούλας): Σκορδίλης 4, Αργυρόπουλος 8, Γκάλογουεϊ 17 (5ρ., 5ασ.), Πεν 26, Φιτζπάτρικ 10, Αντωνάκης 2, Μπατής, Ελ-Αμίν 11 (6ρ., 8ασ.), Μολφέτας 5, Νιφόρας, Γεωργαλλής. 

Τρίκαλα (Φλεβαράκης): Ίνγκραμ 4, Νικολόπουλος 9, Τρέισι 6 (5ρ.), Μπόουϊ 4, Τσούπκοβιτς 10, Πάνος 3, Σπανός 6, Καμαριώτης, Ματαλών 4, Κάντζι 24 (6ρ., 3κοψ.), Χουχούμης, Χότζιτς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου