Τελευταία Νέα

27/1/15

3η φάση (Φάση των 16) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : Αστέρας Τρίπολης - Ηρακλής 0-1 (1-1).

Πρόκριση για τον Ηρακλή στους ''8'' του κυπέλλου. Ο Γηραιός νίκησε 1-0 στο ''Θ. Κολοκοτρώνης'' τον Αστέρα Τρίπολης με γκολ του Ρομάνο (56'), εκμεταλλεύτηκε το 1-1 του πρώτου ματς και εξασφάλισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Παλικαρίσια στην επόμενη φάση του κυπέλλου ο Ηρακλής. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έπαιξε στα ίσια απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και με το τέρμα του Αργεντινού Ντιέγκο Ρομάνο, στο 56', πέτυχε να περάσει στους ''8'' του θεσμού.
Ο Γηραιός σε κανένα σημείο της ρεβάνς του 1-2 δεν έδειξε ότι είναι ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας. Μια ψυχωμένη εμφάνιση από το σύνολο του Νίκου Παπαδόπουλου, που είχε σε μεγάλη μέρα τους παίκτες-κλειδιά του ρόστερ της, τον Ρομάνο και τον Περόνε.
Οι Αρκάδες ενδεχομένως να υποτίμησαν τον αντίπαλό τους και δεν έδειξαν στο γήπεδο ότι είναι ανώτεροι. Ο Ηρακλής συνεχίζει σε διπλό... ταμπλό (πρωτάθλημα και κύπελλο), ενώ στον Αστέρα απέμεινε πια η μάχη για τη διατήρηση στην 5άδα της Superleague.

Η ταυτότητα του αγώνα:


Γήπεδο: ''Θ. Κολοκοτρώνης''.

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών).

Βοηθοί: Απτόσογλου (Αθηνών), Χαρίσης (Γρεβενών).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στ. Βεργέτης): Κοσίτσκι, Κιτοκό, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Τιε Μπι (59' Πάρα), Νίκο Φερνάντεθ, Μούκαμ (65' Ρόλε), Μπαντιμπανγκά (46' Τσοκάνης), Μπαράλες.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ν. Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας (88' Λουκίνας), Σαραμάντας, Μπαρτολίνι, Στάμου, Τσιλιανίδης (46' Τσιλιγκίρης), Ιντζόγλου, Ζιάμπαρης, Περόνε, Ρομάνο (77' Πουρτουλίδης), Κυριακίδης.

Γκολ: Ρομάνο (56').

Κάρτες: Νίκο (26'), Μουκάμ (34'), Παντελιάδης (87') - Ιντζόγλου (26').

Ανασκόπηση αγώνα:
Ένα άστοχο σουτ του Κυριακίδη (17') ήταν η πρώτη άξια αναφοράς ευκαιρία στο παιχνίδι του Αστέρα με τον Ηρακλή, το οποίο στο πρώτο μέρος αναλώθηκε σε δυνατές μονομαχίες, χωρίς επί της ουσίας να σημειωθούν κλασικές φάσεις. Χαρακτηριστικό ότι η επόμενη καλή στιγμή έγινε στο 41', όταν ο Μπαντιμπανγκά σούταρε, αλλά ο Χουάντερσον έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε. Στο 43' το σουτ του Μπαράλες εξουδετέρωσε ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ του Γηραιού, κρατώντας το μηδέν.
Πάλι ο Μπαράλες απείλησε με την έναρξη του β' μέρους. Ο Αργεντινός σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Χουάντερσον είδε τη μπάλα να περνά πάνω από το δοκάρι. Ο συμπατριώτης του Περόνε απάντησε στο 49', με τον Κοσίτσκι να μπλοκάρει. Στο 56' ο Γηραιός βρήκε δίχτυα με τον Ρομάνο, βάζοντας μπελάδες στους Αρκάδες. Ο Πάρα επιχείρησε στο 60' να ισοφαρίσει με ψηλοκρεμαστή προβολή, αλλά απέτυχε. Ο ίδιος παίκτης αστόχησε στο 63' με κεφαλιά, όπως και στο 67' εκ νέου με κεφαλιά.
Ο Σανκαρέ στο 71' πάτησε γερά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η κεφαλιά του μετά το φάουλ του Ρόλε δεν βρήκε στόχο. Στο 84' σημειώθηκε η φάση που σήκωσε αρκετή συζήτηση, όταν η κεφαλιά του Μπαράλες χτύπησε στον Ιντζόγλου, με τους γηπεδούχους να φωνάζουν για πέναλτι. Τελευταία ευκαιρία για τον Αστέρα αυτή του 90'+4', οππότε και το χτύπημα φάουλ του Ρόλε πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο.

               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου