Τελευταία Νέα

28/1/15

3η φάση (Φάση των 16) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : ΠΑΣ Γιάννινα - Χανιά 1-2 (3-5 Πεν.) (2-1).

Στα Χανιά με μοιραίο τον… Μανιά

Θρίαμβος για τα Χανιά στους Ζωσιμάδες. Η ομάδα της Κρήτης νίκησε με 3-5 στα πέναλτι τον ΠΑΣ Γιάννινα (1-2 κ.α.) και προκρίθηκαν στους ''8'' του κυπέλλου. Η τρίτη ομάδα της Football League που περνά στα προημιτελικά του θεσμού.

Συναρπαστικό παιχνίδι έγινε στα Γιάννενα, με τον ΑΟ Χανίων να ισοφαρίζει το σκορ του πρώτου αγώνα με τον ΠΑΣ (1-2), να στέλνει τη ρεβάνς του κυπέλλου στην παράταση, εντέλει να επικρατεί στα πέναλτι με 3-5 και να παίρνει τη μεγάλη πρόκριση για τους ''8'' του κυπέλλου Ελλάδος.
Η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου έγινε η τρίτη της Football League που κατάφερε να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του κυπέλλου, μετά τις προκρίσεις των Απόλλωνα Σμύρνης και Ηρακλή.

Η ταυτότητα του αγώνα:


Γήπεδο: Ζωσιμάδες.

Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας).

Βοηθοί: Μαγιάννης (Άρτας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ. Πετράκης): Σωτηρίου, Ντάσιος, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Ναδάλες, Αυγενικού (60' Τζημόπουλος), Χαρίσης, Ηλιάδης (79' Μανιάς), Γιάκος (100' Ίλιτς), Σαπαλίδης, Κρητικός.

ΧΑΝΙΑ (Σ. Παπαδόπουλος): Σικαλιάς, Οικονομόπουλος, Εσσόνο, Γκότοβος, Κοντέων, Γκούμας (46' Κρητικός), Ενγκουέμ, Καραγιάννης (104' Γανωτής), Αλέκου (46' Μαρτσάκης), Γκονζάλες, Πάγκαλος

Γκολ: Σαπαλίδης (39') - Κρητικός (52'), Γκότοβος (84').

Πέναλτι: Ντάσιος, Ναδάλες, Τζημόπουλος - Κρητικός, Γκότοβος, Γκονζάλες, Κοντέων, Πάγκαλος.

Κάρτες: Κρητικός (34'), Γιάκος (74') - Γκούμας (15'), Καραγιάννης (48'), Κρητικός (65'), Ενγκουέμ (75'), Γκότοβος (76'), Κοντέων (106').

Κόκκινη: Κρητικός (43', δεύτερη κίτρινη).

Ανασκόπηση αγώνα:

Πολύ μέτριο το πρώτο μέρος. Παιχνίδι κέντρου με ελάχιστες φάσεις. Χαρακτηριστικό ότι η πρώτη ευκαιρία καταγράφηκε στο 28', με την άστοχη κεφαλιά του Γιάκου. Στο 39', αφού μεσολάβησαν λεπτά δίχως τίποτα το ιδιαίτερο, ο ΠΑΣ άνοιξε το σκορ. Ο Κρητικός έβγαλε την παράλληλη σέντρα και ο Σαπαλίδης με συρτό σουτ έγραψε το 1-0. Ο πρώτος, ωστόσο, δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 43', με αποτέλεσμα να αφήσει την ομάδα του με δέκα παίκτες. Αυτά τα... σπουδαία είχε να επιδείξει το ματς στο πρώτο μισό.
Με την έναρξη του δεύτερου 45λέπτου, ο Σούλης Παπαδόπουλος (έκανε ντεμπούτο στον πάγκο του ΑΟΧ) έκανε πιο επιθετικό το σχήμα των Κρητικών, ρίχνοντας στον αγώνα Κρητικό και Μαρτσάκη. Ο πρώτος φρόντισε να ισοφαρίσει σε 1-1. Ήταν στο 52', λεπτό κατά το οποίο ο στράικερ των ''μπλε'' βρήκε δίχτυα με κεφαλιά. Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 2-1 στο 63', αλλά το σουτ του Γιάκου πέρασε πάνω από το οριζόντιο.
Οι Χανιώτες, που έπαιξαν ψυχωμένα, έφτασαν στο 1-2 στο 84', με γκολ όμοιο με το πρώτο τους. Ο Γκότοβος έπιασε την κεφαλιά μετά τη μπαλιά του Γκονζάλες, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση, με τον Ίλιτς στο 113' να σπαταλά μοναδική ευκαιρία για να βρει δίχτυα. Το σουτ του επιθετικού του ΠΑΣ βρήκε το δοκάρι. Εξίσου μεγάλη φάση αυτή του 120', οπότε και το τακουνάκι του Τζημόπουλου εξουδετερώθηκε από τον Σικαλιά. Στη διαδικασία των πέναλτι ο Μανιάς δεν ήταν ψύχραιμος, σημάδεψε το δοκάρι και ο ΑΟΧ πήρε την πρόκριση με 3-5!

                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου