Τελευταία Νέα

27/1/15

3η φάση (Φάση των 16) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : Λεβαδειακός - Απόλλων Σμύρνης 1-4 (1-1).

Λεβαδειακός - Απόλλων Σμύρνης 1-4
Ο Απόλλων Σμύρνης κέρδισε με 4-1 εκτός έδρας το Λεβαδειακό και προκρίθηκε πανηγυρικά στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας.
Φανερά ανώτερος σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ο Απόλλων Σμύρνης δεν είχα κανένα πρόβλημα να πάρει τη νίκη στη Λιβαδειά, κερδίζοντας τον τοπικό Λεβαδειακό χαρακτηριστικά εύκολα, με 4-1.
Οι Βοιωτοί εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και παρουσίασαν ένα κακό αγωνιστικό πρόσωπο, ενώ έμειναν και με παίκτη λιγότερο στο 70ό λεπτό, λόγω αποβολής του Βαγγέλη Μάντζιου που χτύπησε τον Δημήτρη Κοτσώνη.
Η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε στο 83ό λεπτό με την αποβολή του Ψιάνου με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ωστόσο αγωνιστική ισορροπία δεν υπήρχε καθώς η φιλοξενούμενη ομάδα διεύρυνε το προβάδισμά της.
Η "Ελαφρά Ταξιαρχία" σε συνδυασμό με το 1-1 της Ριζούπολης προκρίθηκε στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας, αντίθετα η ομάδα της Βοιωτίας, στρέφει το βλέμμα της στις υποχρεώσεις της στη Super League.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Λιβαδειάς.
Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος.
Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας, Αντώνιος Καρατζίκας.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Παντελίδης): Στρατηλάτης, Σκέμπης, Πίντερ, Μάγκας, Μιλιάζες, Ζιτό (46' Γκόμες), Σάντσες, Βούκτσεβιτς, Μπουσταμάντε (59' Γιακουμάκης), Μιλοσάβλιεβ (76' Σοτέλο), Μάντζιος.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Βοσνιάδης): Πίτκας, Ψιάνος, Κοτσώνης, Γεωργίου, Λίτσης, Χατζής, Ηρακλής, Βασιλαντωνόπουλος (33' Βάντερσον), Άρσιτς (89' Κύργιας), Λαγός (69' Φαρία), Ανγκούλο.
Γκολ: 18' Μάντζιος / 17' Χατζής, 19' Κοτσώνης, 57' Άρτσιτς, 90' Ανγκούλο.
Κίτρινες κάρτες: 17' Σάντσες, 86' Σαντσες, 87' Σκέμπης / 33' Βάντερσον, 48' Λαγός, 66' , 83' Ψιάνος, 71' Κοστώνης, 78' Πίτκας, 84' Χατζής.
Κόκκινες κάρτες: 70' Μάντζιος, 83' Ψιάνος.
Υποτονική αρχή.
 Υποτονικά ξεκίνησε η αναμέτρηση στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας, με το γηπεδούχο Λεβαδειακό να προσπαθεί να πάρει την μπάλα στα πόδια του, αλλά το φιλοξενούμενο Απόλλωνα Σμύρνης να είναι αυτός που με την κίνηση των μεσοεπιθετικών, φαινόταν πιο απειλητικός.
Και ενώ μετά από ένα τέταρτο αναμέτρησης η μπάλα... άλλαζε πόδια συνεχώς, εξαιτίας των εκατέρωθεν λαθών και φάσεις δεν υπήρχαν, ήρθε καταιγίδα από γκολ.

Καταιγίδα από γκολ.

Πρώτα, ο Χατζής άνοιξε το σκορ στο 17ο λεπτό για το φιλοξενούμενο Απόλλωνα Σμύρνης, επωφελούμενος από τις κόντρες αλλά και τη σύγχυση στην άμυνα του Λεβαδειακού.
Ύστερα η άμεση απάντηση του Λεβαδειακού που δεν άργησε, παρά μόνο ένα λεπτό. Ο Μάντζιος με εξαιρετική περιστροφική κίνηση και μετά από πάσα του Μιλιάζες ισοφάρισε για τους Βοιωτούς.
Εξίσου άμεση - επίσης μετά από ένα λεπτό - ήταν και ανταπάντηση του Απόλλωνα που με κεφαλιά του Κοτσώνη, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Λαγού, ανέκτησε το προβάδισμα.
Με το 2-1 υπέρ του Απόλλωνα Σμύρνης οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, καθώς οι προσπάθειες των Μάντζιου και Βούκτσεβιτς είτε παρέμειναν ημιτελείς, είτε ήταν εξαιρετικά άστοχες.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να ψάχνουν από την έναρξή του το γκολ. Ο μεν Λεβαδειακός με σουτ των Μάντζιου και Μιλιάζες, ο δε Απόλλων Σμύρνης με σουτ του Ανγκούλο.

Προειδοποίηση και... τιμωρία.

Οι ποδοσφαιριστές της "Ελαφράς Ταξιαρχίας" πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Λιβαδειάς, και το δοκάρι του Ανγκούλο μετά από τετ α τετ με τον Στρατηλάτη, απλά έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου.
Καμπανάκι το οποίο δεν άκουσε ο Λεβαδειακός με τον Άρτσιτς στο 57', να διαμορφώνει το 3-1, όταν το σουτ που έπιασε από το ύψος του πέναλτι και μετά από σέντρα του Λίτση, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Στρατηλάτη.
Οι αλλαγές στη συνέχεια έριξαν το ρυθμό της αναμέτρησης, ενώ στο 70ό λεπτό ο Βαγγέλης Μάντζιος προέβη σε μία απερίσκεπτη ενέργεια, χτυπώντας με αγκωνιά τον Κοτσώνη και ορθώς απεβλήθη.
Ο Ιγκόρ Ανγκούλο που τα είχε κάνει όλα εκτός από το να σκοράρει, έβαλε κι αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, με τη συμπλήρωση του 90ού λεπτού, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου