Τελευταία Νέα

22/2/15

25η Aγωνιστική Super League : Πλατανιάς - Κέρκυρα 1-1

Τα γκολ των Τετέ και Φάμπιο διαμόρφωσαν το τελικό 1-1 στην Κρήτη, ανάμεσα σε Πλατανιά και Κέρκυρα, με τους Φαίακες να χαμογελούν περισσότερο με αυτό το αποτέλεσμα.
Ο Πλατανιάς ήταν φανερά ανώτερος από την Κέρκυρα, αλλά η δεύτερη πιο ουσιαστική από τον πρώτο με αποτέλεσμα το ισόπαλο 1-1, διαμορφωθέν από τα γκολ των Τετέ και Φάμπιο, να μοιάζει δίκαιο.
Οι Φαίακες με τον εκτός έδρας βαθμό, συνεχίζουν να βρίσκονται μακριά από την επικίνδυνη ζώνη, αντίθετα ο Πλατανιάς παραμένει στη 14η θέση, πέντε βαθμούς πάνω από τον Εργοτέλη, που όμως έχει ματς λιγότερο καθώς αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο, τη Δευτέρα.

Η ταυτότητα του αγώνα:


Γήπεδο: Περιβόλια.

Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος.

Βοηθοί: Δημήτριος Γκάκας, Κωνσταντίνος Ποντίκης.

Συνθέσεις:

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Χριστόπουλος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Αγκιλέρα, Ιτούα, Ζαραδούκας, Τετέ, Μαχαμάτ, Κάσιο (69' Γουνδουλάκης), Μιλούνοβιτς (75' Ζιλβάν), Γκαβιλάν, Τόρες (81' Γιακουμάκης).

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Σιόντης, Χουμπούτια, Ντιμιτρόβσκι, Ντιόγκο, Ανδρεόπουλος, Ναγιάρ (48' Γκόμες), Φάμπιο, Γκαζαριάν (91' Χαβίτο), Κάικουτ (73' Λεάλ), Μαρκόβσκι.

Γκολ: 49' Τετέ / 28' Φάμπιο.

Κάρτες: 26' Μιλούνοβιτς, 63' Τόρες / 16' Ντιμιτρόβσκι, 47' Ναγιάρ, 51' Γκαζαριάν.

Πίεση από Πλατανιά.

Με σκληρά μαρκαρίσματα, εκατέρωθεν, ξεκίνησε η αναμέτρηση στα Περιβόλια. Η κατοχή ανήκε στον Πλατανιά που κυκλοφορούσε την μπάλα, αλλά αυτή δεν μπορούσε να φτάσει στους επιθετικούς, προκειμένου να απειληθεί η εστία του Κουτζαβασίλη.
Η γηπεδούχος ομάδα έφτασε στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία μετά το πέρας του πρώτου δεκαλέπτου, όταν ο Ζαραδούκας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Τόρες πήρε την κεφαλιά αλλά η πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κουτζαβασίλη.
Με την τριάδα Γκαβιλάν, Μιλούνοβιτς και Τόρες ο Πλατανιάς συνέχιζε να μοιάζει απειλητικός για τη φιλοξενούμενη Κέρκυρα, η οποία αδυνατούσε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια της.
Οι τελικές προσπάθειες ήταν 5-0 υπέρ του Πλατανιά στα πρώτα 25 λεπτά, αλλά δεν είναι οι αριθμοί που ορίζουν πάντα μία αναμέτρηση.

Ο Φάμπιο ανοίγει το σκορ.

Στο 28ο λεπτό η Κέρκυρα άνοιξε το σκορ, με τον Ολιμπά να αποκρούει ενστικτωδώς την προβολή του Κάικουτ, αλλά ο Φάμπιο να εκμεταλλεύεται ριμπάουντ και να ανοίγει το σκορ για τους "Φαίακες".
Μετά το γκολ, η Κέρκυρα ανέβασε αισθητά την απόδοσή της, εκμεταλλευόμενη και τη ψυχρολουσία των γηπεδούχων.
Ο Πλατανιάς περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, μέχρι την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου όταν ο Μιλούνοβιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία αδυνατώντας να στείλε προ κενής εστίας, την μπάλα στα δίχτυα.

Απάντηση από Τετέ.

Οι Κρητικοί, όμως, φυλούσαν την απάντησή του για το δεύτερο ημίχρονο. Συγκεκριμένα, μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξή της,  ο Τετέ έφερε το ματς στα ίσα, καθώς η καρφωτή κεφαλιά του Γκανέζου μετά από εκτέλεση κόρνερ κατέληξε στα δίχτυα του Κουτζαβασίλη.
Στο 54', ο Τόρες δοκίμασε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας της Κέρκυρας, επιβεβαιώνοντας την αγωνιστική υπεροχή των γηπεδούχων, στο δεύτερο ημίχρονο.

Αλλαγές και πίεση Πλατανιά.

Ίδια κατάληξη και στην κεφαλιά του Ισπανού επιθετικού, δύο λεπτά μετά την προηγούμενη χαμένη ευκαιρία του, όπως και στο σουτ του Μιλούνοβιτς, στο 68ο λεπτό.
Οι αλλαγές του Γιάννη Χριστόπουλου και του Μιχάλη Γρηγορίου, είχαν ως αποτέλεσμα, ο ρυθμός της αναμέτρησης να ακολουθήσει φθίνουσα πορεία.
Στο 79ο λεπτό, ο αεικίνητος Τόρες επιχείρησε ένα σουτ, αλλά η κατάληξη πάλι ανεπιτυχής για τον επιθετικό του Πλατανιά, παρά την εξαιρετική κίνηση μετά το γύρισμα του Γουνδουλάκη.
Η πίεση εκ μέρους της γηπεδούχου ομάδας επί της φιλοξενούμενης εντάθηκε, ωστόσο τίποτε δεν μετεβλήθη ως προς την ισορροπία της αναμέτρησης.

Το τελικό 1-1 μπορεί φαινομενικά να αδικεί τον Πλατανιά που ήταν ανώτερος αγωνιστικά σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά μάλλον οι ίδιοι οι Κρητικοί αδικούν τους εαυτούς τους, καθώς δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που είχαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου