Τελευταία Νέα

19/2/15

Φάση των 32 του Europa League : Ντνίπρο-Ολυμπιακός 2-0 (1os Αγώνας).


Ο Ολυμπιακός γνώρισε ήττα με το "καθαρό" 2-0 στο Κίεβο από την Ντνίπρο (50' Κάνκαβα, 54' Ροτάν) και πλέον είναι δύσκολη η ρεβάνς στο Φάληρο για την πρόκριση στην φάση των "16" του Europa League. Φωνάζουν στο Λιμάνι για την διαιτησία.

'Eνα "καταραμένο" τετράλεπτο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, το οποίο συνδυάστηκε από μια όχι καλή αντίδραση στην συνέχεια, έφτανε και περίσσευε για να ηττηθεί ο Ολυμπιακός με 2-0 από την Ντνίπρο στο "NSC Olimpiyskiy" του Κιέβου και να μετατρέψει σε "Γολγοθά" τη ρεβάνς του Φαλήρου σε μια εβδομάδα (26/2).
Ο Κάνκαβα στο 50' και ο Ροτάν στο 54' ήταν οι σκόρερ για τους Ουκρανούς, έχοντας βέβαια την... αγαστή συνεργασία των Σαντάνα και Σιόβα αντίστοιχα, με τους παίκτες του Βίτορ Περέιρα να μην έχουν ευκαιρίες στο υπόλοιπο του αγώνα, ώστε να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ και να αυξήσουν τις πιθανότητες πρόκρισης. Στο πρώτο μέρος, οι "ερυθρόλευκοι" στάθηκαν καλά, δεν απειλήθηκαν καθόλου από τους αντιπάλους τους, ήταν πιο επιθετικοί, αλλά η εικόνα στο δεύτερο δεν ήταν καλή.
Στον Ολυμπιακό φωνάζουν έντονα για την διαιτησία του Ρόμπερτ Σέργκενχοφερ. Στο 60' για φάουλ του Ντοσεβί, το οποίο διαμαρτύρονται ότι έγινε εντός περιοχής, στο 93' ο Φορτούνης έκανε σέντρα, η μπάλα χτύπησε στο πόδι και μετά στο χέρι παίκτη των Ουκρανών, όπου ζητούν πέναλτι, ενώ στο 95' φαίνεται να υπήρχε επιθετικό φάουλ από τον Μήτρογλου προτού σκοράρει, αλλά είναι δύσκολη φάση.
Πλέον, στο Λιμάνι κοιτάζουν το κυριακάτικο ντέρμπι (22/2) με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και μετά το δεύτερο ματς με την Ντνίπρο (δεν παίζει ο Μανιάτης, διότι συμπλήρωσε κάρτες), προκειμένου να συνεχίσουν το ευρωπαϊκό "ταξίδι" και να μην μπουν πρόωρα "τίτλοι τέλους".

Η ταυτότητα του αγώνα:


Γήπεδο: "NSC Olimpiyskiy".

Διαιτητής: Ρόμπερτ Σέργκενχοφερ.

Βοηθοί: Ματίας Βινζάουερ, Ρόλαντ Μπράντνερ.

Συνθέσεις:

ΝΤΝΙΠΡΟ (Μαρκέβιτς): Μπόικο, Λουτσκέβιτς, Ντόουγκλας, Τσεμπεριάτσκ, Εζίντιο, Ροτάν, Κάνκαβα, Μπέζους (46' Κάλινιτς), Κονοπλιάνκα, Ματέους (89' Μπρούνο Γκάμα), Ζοζούλια (70' Φεντορτσούκ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Περέιρα): Ρομπέρτο, Ελαμπνταλαουί, Μαζουακού, Σαντάνα (57' Μιλιβόγεβιτς), Σιόβας, Κασάμι, Μανιάτης, Ντομίνγκες (57' Φορτούνης), Ντοσεβί (72' Ντουρμάζ), Αφελάι, Μήτρογλου.

Γκολ: 50' Κάνκαβα, 54' Ροτάν.

Κάρτες: 28' Μπέζους, 55' Σαντάνα, 57' Ροτάν, 61' Κονοπλιάνκα, 78' Αφελάι, 80' Μιλιβόγεβιτς, 92' Φεντορτσούκ, 94' Μανιάτης.

Ανασκόπηση αγώνα

Με διάθεση να φυλάξουν τα μετόπισθεν και να κοιτάξουν πρώτα και κύρια την διατήρηση του μηδέν στην άμυνα, αγωνίστηκαν στο πρώτο ημίχρονο Ντνίπρο και Ολυμπιακό στο "NSC Olimpiyskiy". Οι Πειραιώτες έκλεισαν τους διαδρόμους για την εστία του Ρομπέρτο, ο οποίος δεν χρειάστηκε να επιστρατευτεί για να κάνει κάποια μεγάλη επέμβαση και προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις να γίνουν απειλητικοί. Χαρακτηριστικό είναι πως στα 47 λεπτά του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι είχαν μια τελική προσπάθεια έναντι τριών της ομάδας του Βίτορ Περέιρα.
Αρκετά επιφυλακτικές οι δυο ομάδες, δεν έδιναν χώρους και το τέμπο παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα. Στο 13', το ο Ντοσεβί μπήκε στην περιοχή από δεξιά, αλλά δεν έκανε καλό γύρισμα και χάθηκε η ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, ενώ οκτώ λεπτά μετά ο Μήτρογλου πήρε τη μπάλα με πλάτη, γύρισε το σώμα του και έκανε το δυνατό σουτ με το αριστερό, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν τον έλεγχο, πίεζαν ψηλά και ήταν πιο απειλητικοί από τους Ουκρανούς.
Μετά το μισάωρο, οι παίκτες του Ολυμπιακού άρχισαν να υποχωρούν και να παίρνει μέτρα η Ντνίπρο. Όχι βέβαια ότι αυτό μεταφράστηκε σε ευκαιρία για λογαριασμό της, αλλά ήταν συχνότερα στην επίθεση. Η ουκρανική ομάδα ήταν δυνατή από την αριστερή της πλευρά με τον Κονοπλιάνκα και τον Εζίντιο, αλλά οι Πειραιώτες "θωράκισαν" καλά την οπισθοφυλακή τους. Ένα σουτ του Ματέους στο 43' κατέληξε μακριά άουτ, ενώ δυο λεπτά μετά ο Μαζουακού προσπάθησε να σκοράρει όπως με την Ατλέτικο στο Φάληρο, αλλά ο Μπόικο μπλόκαρε την μπάλα.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε "εφιαλτικά" για τον Ολυμπιακό, ο οποίος μέχρι το 54' ήταν πίσω με δυο γκολ. Στο 50', ο Κάνκαβα έκανε σουτ, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Σαντάνα, πήρε φάλτσα και κατέληξε στα δίχτυα του Ρομπέρτο. Προτού καν συνέλθουν οι παίκτες του Περέιρα, δέχτηκαν και δεύτερο γκολ, όταν ο Ροτάν εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Σιόβας εβαλε το πόδι του, άλλαξε λίγο την πορεία της μπάλας και αιφνιδίασε τον Ρομπέρτο για το 2-0. Το μομέντουμ ήταν για τα καλά με τη μεριά των Ουκρανών...
Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να συνέλθουν, αλλά δεν δημιούργησαν αξιόλογες φάσεις μπροστά από την εστία του Μπόικο. Στο 60', ο Ντοσεβί πήρε φάουλ, το οποίο οι Πειραιώτες θεωρούν ότι έγινε εντός περιοχής, αλλά εντέλει ο διαιτητής αποφάσισε ότι ξεκίνησε εκτός και μέτρησε αυτό. Στο 76', ο Κονοπλιάνκα σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Ρομπέρτο.
Στις καθυστερήσεις έγιναν δυο φάσεις που προκάλεσαν έντονα παράπονα από την πλευρά του Ολυμπιακού. Στο 93' ζητούν πέναλτι σε χέρι που έγινε έπειτα από σέντρα του Φορτούνη, ενώ στο 95' ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ το γκολ του Μήτρογλου. Πλέον, τα δεδομένα είναι πως οι "ερυθρόλευκοι" καλούνται να ανατρέψουν ένα δύσκολο σκορ στην έδρα τους και να προκριθούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου