Τελευταία Νέα

27/3/15

12η Aγωνιστική Top-16 Euroleague E' Όμιλος : Γαλατάσαραϊ-Παναθηναϊκός 84-86

inner

Πήγε να... αυτοκτονήσει, αλλά στάθηκε στο ύψος του! Ο προβληματικός Παναθηναϊκός έχασε διαφορά 11 π., αλλά χάρη στις βολές νίκησε την Γαλατάσαραϊ (86-84) και πάει για «τελικό» με Άλμπα στο ΟΑΚΑ. 

Παραλίγο να «χαρίσει»… δικό του παιχνίδι, αλλά στο τέλος δεν… κάηκε ο Παναθηναϊκός. 
Χάρη στον «διαγωνισμό τριπόντων» της τέταρτης περιόδου (όπου έχτισε διαφορά) και στην αστοχία στις βολές των αντιπάλων, το τριφύλλι πήρε το θρίλερ απέναντι στη Γαλατάσαραϊ με 86-84 και δεν πλήρωσε την κακή του εικόνα μακριά απ' το ΟΑΚΑ. 

Στο 7-5 πλέον το ρεκόρ της ομάδας του Ιβάνοβιτς που ετοιμάζεται για τον υπέρ πάντων αγώνα με την Άλμπα (έχει και το αβαντάζ 6 πόντων απ το Βερολίνο), όπου και θα κριθεί η πρόκριση, ενώ πλέον είναι και τρίτος μετά την ήττα της Μακάμπι από τη Ρεάλ. 

Από 14 πόντους είχαν οι Γκιστ-Μπατίστα, κομβικοί οι Μπλουμς (μετά από καιρό) και Γιάνκοβιτς με 9 και 13 πόντους αντίστοιχα που… ξεκλείδωσαν την άμυνα με τις «βόμβες» τους απ’ τα 6,75 (13/29 συνολικά τρίποντα). 

Το ματς:


Με… φυσιολογική πεντάδα και τους Διαμαντίδη, Σλότερ, Γιάνκοβιτς, Γκιστ, Μπατίστα ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός που θέλησε να δώσει -αρχικά- βάση στη ρακέτα του. Και αλήθεια είναι πως οι δύο ψηλοί -κυρίως ο Ουρουγουανός που έφτασε γρήγορα τους 6π.- έκαναν θραύση, αλλά την ίδια ώρα ο Γιανγκ στην άλλη άκρη του παρκέ κρατούσε στο «κόλπο» την Γαλατά (9-12). Οι πράσινοι, όμως, κατάφεραν να ξεκλειδώσουν την άμυνα των Τούρκων. Η για την ακρίβεια ο αρχηγός του τριφυλλιού που με δύο δικά του τρίποντα, διαμόρφωσε το double score (9-18). Οι γηπεδούχοι «αναθάρρησαν» στην επίθεση, αλλά ο Βλάντο τους «έκοψε» τα πόδια και έγραψε το 15-23 σε ένα «καλό» δεκάλεπτο για την ελληνική ομάδα. 

Κι όμως όσο καλά τέλειωσε η πρώτη περίοδος, τόσο άσχημα ξεκίνησε η δεύτερη. Η πράσινη άμυνα πήγε περίπατο, η επίθεση δεν μπορούσε να βρει με τίποτα τα πατήματά της και η Γαλατάσαραϊ τρέχοντας σερί 11-0, πέρασε μπροστά μετά από ώρα (27-25). Έστω κι αν του πήρε αρκετά λεπτά, το… θηρίο έδειξε να «ξυπνά» εκ νέου και το τρίποντο του Μπλουμς έφερε ξανά σε θέση οδηγού τον Παναθηναϊκό (29-35). Το τριφύλλι ναι μεν δεν έχανε το προβάδισμα, αλλά δεν μπορούσε να «ξεκολλήσει» απ’ την πεισματάρα τουρκική ομάδα. Κι ευτυχώς για τους πράσινους, ο Μαυροκεφαλίδης ήταν «ζεστός» και φόρτωνε το αντίπαλο καλάθι, διατηρώντας τους νταμπλούχους Ελλάδας μπροστά (38-40). 

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να το… τελειώσει. Και φάνηκε αυτό με τα δύο συνεχόμενα τρίποντα του Γκιστ που έφεραν τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (41-51). Και πάλι, όμως, οι παίκτες του Ιβάνοβιτς έδειξαν να χύνουν την καρδάρα με το γάλα, χάνοντας πολύ γρήγορα την απόστασή τους (αντί να πατήσουν γκάζι δια παντός), με τους Τούρκους να μειώνουν στους τέσσερις, προτού ο Μποχωρίδης (που είχε πολύ καλή παρουσία με το που μπήκε) δώσει «ανάσα» για το 49-55. Οι πράσινοι επέτρεπαν στην Γαλατά να πιστέψει στην ανατροπή, καθώς η εικόνα τους και στις δύο άκρες του παρκέ ήταν πολύ άσχημη. Και μοιραία ο εξαιρετικός Γιανγκ (ήδη 19π.) έφερε το 59-57, προτού ο Μαυροκεφαλίδης ισοφαρίσει στο φινάλε του δεκαλέπτου. 

Μόνο… Παναθηναϊκό δεν θύμιζε η άμυνα που έπαιζαν οι φιλοξενούμενοι και ο Μίτσοφ όλο και περισσότερο έσφιγγε τον κλοιό. Και κάπου εκεί ξεκίνησε ο πράσινος «βομβαρδισμός» απ’ τα 6,75. Με πέντε σερί τρίποντα (Γιάνκοβιτς-Γιάνκοβιτς-Μπλουμς-Μπλουμς-Γκιστ), το τριφύλλι όχι μόνο πήρε τα πάνω του, αλλά χάρη και στο καλάθι του Μπατίστα «έχτισε» διαφορά 11 πόντων (67-78). Κανείς δεν θα περίμενε πως στα τελευταία τέσσερα λεπτά θα ζούσαμε θρίλερ. Κι όμως… η «επικίνδυνη» χαλάρωση των πράσινων, έφερε τη διαφορά στους 4 (80-84), καθώς τίποτα δεν λειτουργούσε σωστά. Ο Διαμαντίδης επιχείρησε με δικά του σουτ να «τελειώσει» τη μπουγάδα, αλλά δεν τα κατάφερνε. Κι ο Μίτσοφ με δύο βολές έγραψε το 83-84 στα 15’’ πριν το φινάλε. Ο «3D» έχασε τη μία βολή στη συνέχεια (83-85), με τον Ιβάνοβιτς να 'χει δώσει εντολή για φάουλ, προκειμένου να έχει την τελευταία επίθεση. Έτσι, ο αγώνας πήγε στη ρώσικη ρουλέτα, με τον Γιανγκ να βρίσκει σίδερο σε μία, τον Κάρτερ να τον μιμείται και στις δύο (στα 6’’) και κάπως έτσι τον Εξάστερο να παίρνει το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 84-86. 

Τα δεκάλεπτα: 16-23, 38-40, 59-59, 84-86 

Γαλατάσαραϊ (Αταμάν): Κάρτερ 10 (1), Γιανγκ 24, Μίτσοφ 17 (1), Έρτσεγκ 19 (2), Γκονλούμ 2, Πότσιους 7 (1), Αρσλάν 5 (1).

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Σλότερ, Μποχωρίδης 5, Γιάνκοβιτς 13 (3), Φώτσης 2, Νέλσον 2, Παππάς 4, Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 11 (3), Γκιστ 14 (3), Μπατίστα 14, Μπλουμς 9 (3), Λαουάλ 2.


                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου