Τελευταία Νέα

23/3/15

21η Αγωνιστική Α1 : Παναθηναϊκός - Κόροιβος Αμαλιάδας 79-64

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Κόροιβο (79-64), στον αγώνα που ο Δημήτρης Διαμαντίδης κατέγραψε ακόμη ένα ρεκόρ στην καριέρα του.
O Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του απέναντι στον Κόροιβο, επικρατώντας με 79-64. Οι φιλοξενούμενοι είχαν επαφή με το σκορ για 18 λεπτά, αλλά έκτοτε δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των "πρασίνων".  Η διαφορά άλλωστε, μεγάλωνε διαρκώς, ακόμα κι όταν ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς πέρασε στο παρκέ τους νεαρότερους από τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του.

Ο πρωταγωνιστής:

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μάζεψε το δεύτερο αμυντικό ριμπάουντ της βραδιάς στο 24'05'', με αποτέλεσμα να "σκαρφαλώσει" στην κορυφή της σχετικής κατηγορίας του ΕΣΑΚΕ. Έφτασε τα 1.506 στην καριέρα του, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον -πρώην συμπαίκτη του- Κώστα Τσαρτσαρή (που έχει 1.505).

Ο αριθμός:

Ο Παναθηναϊκό πέτυχε δεκαπέντε αναπάντητους πόντους από το 18ο έως το 22ο λεπτό, μετατρέποντας το 30-29 σε 45-29. Κάπου εκεί κρίθηκαν όλα στην αναμέτρηση.

Ο αγώνας:

Από το πρώτο λεπτό, ο Κόροιβος έδειξε πως δεν πρόκειται να παραδοθεί αμαχητί. Γι αυτό δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να ξεφύγει στο σκορ. Με τον Μάρσαλ να αποτελεί το αντίβαρο στη δράση του Γκιστ, οι φιλοξενούμενοι βρίσκονταν διαρκώς σε επαφή με το σκορ.
Η διαφορά δεν ξεπέρασε ποτέ τους έξι πόντους (18-12 στο 9', μετά από δύο βολές του Παππά) και αυτό έδινε στην ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου τη δυνατότητα να ελπίζει σε έκπληξη. Κάθε φορά όμως που οι φιλοξενούμενοι έφταναν σε απόσταση αναπνοής, ο Παναθηναϊκός "πατούσε το γκάζι". Ήτοι, πετύχαινε μαζεμένους πόντους.
Οι "πράσινοι" προσπάθησαν να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο, για να "χτίσουν" μία καλή διαφορά, αλλά όσο τα περιφερειακά σουτ δεν έβρισκαν στόχο (0/5 στο 15', 2/10 στο 20'), αυτό δεν ήταν εύκολο. Εξ ου και το προβάδισμα ενός πόντου (30-29), στο 18ο λεπτό.
Στον εναπομείναντα χρόνο του πρώτου μέρους όμως, οι γηπεδούχοι πέτυχαν εννιά αναπάντητους πόντους για να φτάσουν το προβάδισμά τους για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (39-29), κλείνοντας με ιδανικό τρόπο το ημίχρονο.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τον ίδιο τρόπο που τελείωσε το πρώτο, δηλαδή με ένα μικρό σερί. Αυτή τη φορά, οι παίκτες του Ιβάνοβιτς πέτυχαν έξι σερί πόντους, για να φτάσουμε στο +16 (45-29) του 22ου λεπτού, που υποχρέωσε τον Χάρη Μαρκόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ.
Ό,τι κι αν επιχείρησε όμως δεν είχε αποτέλεσμα όσον αφορά τον περιορισμό των "πρασίνων" αφού είχαν βρει ρυθμό, με αποτέλεσμα η διαφορά να μένει σταθερά σε διψήφια επίπεδα. Έστω κι αν ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς είχε ρίξει στο παρκέ τους Μποχωρίδη, Χαραλαμπόπουλο, Λούντζη και Διαμαντάκο.
Εν τέλει, το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να κατακτά με άνεση το ροζ φύλλο αγώνα (79-64), και τους "μικρούς" των "πρασίνων" να δείχνουν για ακόμη μία φορά πολύ καλή εικόνα, στο ΟΑΚΑ.
Τα δεκάλεπτα: 18-14, 39-29, 58-40, 79-64.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 8, Σλότερ 10, Μποχωρίδης 8, Φώτσης, Νέλσον 6, Παππάς 12, Διαμαντίδης 4, Γκιστ 13, Μπατίστα 1, Διαμαντάκος 5, Λούντζης 6, Λαουάλ 6.
ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Μαρκόπουλος): Ματζέτ 9, Μάρσαλ 13, Γιαννακίδης 5, Αγγελόπουλος, Παπαπέτρου 5, Μπάουερς 6, Βασίλιεβιτς, Κανονίδης 12, Φιλιππάκος 2, Τέρνερ, Ρούμπιο 9, Γαλιώτος 3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου