Τελευταία Νέα

22/3/15

29η Aγωνιστική Super League : Αστέρας Τρίπολης - Εργοτέλης 2-1

Ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε, εντός έδρας, με 2-1 τον Εργοτέλη για την 29η αγωνιστική της Super League και πλησίασε στους τρεις βαθμούς τον τρίτο ΠΑΟΚ. 
Με τη διαφορά να αποτυπώνεται πλήρως στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" της Τρίπολης, ο Αστέρας δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάμψει με 2-1 την αντίσταση του Εργοτέλη.
Οι "Αρκάδες" άνοιξαν νωρίς το σκορ, στο 9ο λεπτό με τον Κουρμπέλη ενώ ο Μπαράλες 34 λεπτά αργότερα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, διαμόρφωσε το 2-0. Το τελικό 2-1 διαμορφώθηκε στο 90ό λεπτό, μετά από αυτογκόλ του Ζησόπουλου.
Με αυτή τη νίκη, ο Αστέρας Τρίπολης είναι σταθερά στην τέταρτη θέση και πλησίασε στους τρεις βαθμούς τον τρίτο στην κατάταξη της Super League, ΠΑΟΚ.
Ο Εργοτέλης από την άλλη, μόνο με ένα θαύμα θα μπορεί να είναι και την επόμενη σεζόν, στην πρώτη τη τάξει κατηγορία.
Στη 16η θέση υπολείπεται εννιά βαθμών, των Λεβαδειακού και Πανθρακικού. Την επόμενη, 30ή αγωνιστική, ο μεν Λεβαδειακός αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, ο δε Πανθρακικός επισκέπτεται το Ηράκλειο για να αγωνιστεί στην κόντρα στον Εργοτέλη. Τελικός για τους Κρητικούς, μόνο με θαύμα θα γλιτώσουν τον υποβιβασμό.

Η ταυτότητα του αγώνα:


Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης.

Βοηθοί: Νικόλαος Γεωργαράκος, Γεώργιος Γεωργιάδης.

Συνθέσεις:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Σανκαρέ, Γκοϊάν (42' Ζησόπουλος), Παντελιάδης, Μουνάφο (69' Τίε Μπι), Κουρμπέλης, Μάσα (76' Λομπάτο), Ρόλε, Μπαντιμπανγκά, Μπαράλες.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Ταουσιάνης): Καβουσάκης, Τζανακάκης, Λουβιόν, Γκοργκς, Λυκογιάννης, Κοζορώνης (64' Καζναφέρης), Μποέ, Ουλά (64'Χαλκιαδάκης), Ολαϊτάν, Κάλε, Σολάρι (73' Τζίλας).

Γκολ: 9' Κουρμπέλης, 44' πεν. Μπαράλες / 90' αυτ. Ζησόπουλος.

Κάρτες: 82' Κουρμπέλης, 84' Τίε Μπι / 15' Κοζορώνης, 17' Τζανακάκης, 44' Λυκογιάννης, 56' Λουβιόν, 81' Μποέ

Ανασκόπηση αγώνα:

Περισσότερα σε λίγο... Η πίεση του Αστέρα Τρίπολης ξεκίνησε με την έναρξη της αναμέτρησης, υπό τη μορφή σεντρών που είχαν ως στόχο είτε τον Μάσα, είτε τον Μπαντιμπανγκά.
Και αυτή η πίεση, δεν άργησε να επιβραβεύσει τις προσπάθειες των γηπεδούχων που άνοιξαν το σκορ, μόλις στο ένατο λεπτό.
Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρόλε, ο Κουρμπέλης πήδηξε μόνος του και αμαρκάριστος στο κέντρο της άμυνας του Εργοτέλη και με καρφωτή κεφαλιά, άνοιξε το σκορ για τους "Αρκάδες". 
Με το τρίγωνο τον Ρόλε, Μάσα και Μπαράλες να προσπαθεί να χορέψει τάνγκο στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης", ο Αστέρας Τρίπολης ενέτεινε την πίεσή του και μετά το γκολ, ωστόσο η φλυαρία στην τελική προσπάθεια δεν έφερνε αποτέλεσμα.
Η επιθετική μονοτονία των γηπεδούχων διακόπηκε στο 24ο λεπτό, με τον Καλέ να κάνει το σουτ - μετά από ατομική προσπάθεια - αλλά την μπάλα να περνά άουτ, στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία της ομάδας του Ηρακλείου.
Ίδια η κατάληξη στο σουτ του Κοζορώνη, δύο λεπτά αργότερα ενώ στο 28ο λεπτό η έμπνευση του σκόρερ, Κουρμπέλη, να σουτάρει από μακριά δεν κρίθηκε εύστοχη, βάσει αποτελέσματος.
Στο 34ο λεπτό, ο Μπαντιμπανγκά σέντραρε από τα δεξιά αλλά ο Χερόνιμο Μπαράλες έκανε σε λάθος χρόνο την προβολή και δεν μπόρεσε να δώσει την απαιτούμενη ώθηση στην μπάλα, προς τα δίχτυα.
Έξι λεπτά αργότερα, στο 40ό, ο Μπαράλες υποδέχθηκε την μπάλα μετά από σέντρα του Παντελιάδη, ζύγισε το σουτ, ωστόσο δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Εργοτέλη, Ζαχαρία Καβουσάκη. 
Στο 44ο λεπτό οι όποιες πιθανότητες του Εργοτέλη για να μη φύγει με άδεια τα χέρια από την Τρίπολη, εξανεμίστηκαν καθώς ο Λυκογιάννης υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στον Χερόνιμο Μπαράλες.
Ο Αργεντινός φορ των "Αρκάδων", ανέλαβε εύστοχα την εκτέλεση και διαμόρφωσε το 2-0 υπέρ της γηπεδούχου ομάδας, φτάνοντας τα 14 γκολ στη φετινή σεζόν της Super League.
Εν τω μεταξύ από την αναμέτρηση είχε αποχωρήσει λόγω τραυματισμού, ο Ντορίν Γκοϊάν με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για κάταγμα στα πλευρά. Αυτό σημαίνει ότι θα μείνει εκτός δράσης για ένα με ενάμιση μήνα, ότι δηλαδή δεν θα μπορέσει να βοηθήσει τον Αστέρα Τρίπολης, στο υπόλοιπο της σεζόν.
Υποτονικά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τον Εργοτέλη να βγαίνει μπροστά διστακτικά, αλλά τους ποδοσφαιριστές του, να μην πιστεύουν πολύ στα πόδια τους.
Στο 57' ο Μπαράλες έπιασε κεφαλιά ψαράκι μετά από σέντρα του Ρόλε, αλλά αστόχησε. Από τα πόδια του δεύτερου θα προέλθει ένα σουτ στο αμέσως επόμενο λεπτό με την μπάλα να σταματά την πορεία της προς τα δίχτυα του Εργοτέλη, στο οριζόντιο δοκάρι.
Μπαράλες και Μπαντιμπανγκά έχασαν κι άλλες ευκαιρίες, στο 66' και στο 76' αντίστοιχα, αλλά δεν μπόρεσαν να ανεβάσουν το δείκτη του σκορ.
Στις καθυστερήσεις ο Ζησόπουλος σημάδεψε την εστία της δικής του ομάδας και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου