Τελευταία Νέα

18/4/15

31η Aγωνιστική Super League : Κέρκυρα - ΠΑΟΚ 0-1

Το πήρε πάνω του!
Ο ΠΑΟΚ αν και αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 65ο λεπτό νίκησε 1-0 την Κέρκυρα με το καταπληκτικό γκολ-φάουλ του Έργκις Κάτσε.
Ο ΠΑΟΚ σκαρφάλωσε στην δεύτερη θέση-τουλάχιστον για μία μέρα και μέχρι να παίξει ο Παναθηναϊκός στην Κομοτηνή. Με μία ασύλληπτη εκτέλεση φάουλ του Έγκους Κάτσε στο 83΄ πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο στην Κέρκυρα, χωρίς να πιάσει καλή απόδοση και μάλιστα παίζοντας για μισή ώρα με δέκα παίκτες λόγω αποβολή του Ρατς.
Ο Δικέφαλος ήταν καλά οργανωμένος αμυντικά (δεν δέχθηκε για πρώτη φορά γκολ εκτός έδρας μετά από τις 2 Νοεμβρίου όταν είχε επικρατήσει 0-2 επί του Εργοτέλη) , επιθετικά, όμως, παρουσίασε πολλές αδυναμίες και στην παραγωγή φάσεων, τις οποίες κάλυψε ο Κάτσε με το γκολ-φάουλ που σημείωσε.
Πολύ καλή εικόνα οι Φαίακες όσο έπαιζαν έντεκα εναντίον έντεκα, όμως, παρουσίασαν μία αδικαιολόγητη  διστακτικότητα να επιτεθούν όταν βρέθηκαν με παίκτη παραπάνω.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας.
Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος.
Συνθέσεις:
Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Γκόμεζ, Ντιόγκο, Ντιμιτρόφσκι, Βενέτης, Καρντόσο (77' Λεάλ), Σιόντης (90' Ανδρεόπουλος), Χαβίτο, Γκαζαριάν, Κόντος (64' Φάμπιο), Μαρκόφσκι.
ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Ρατς, Βίτορ, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Κάτσε (90'+2' Γκολάσα), Νομπόα, Μακ (74' Κουλούρης), Αθανασιάδης, Περέιρα (68' Σκόνδρας).
Γκολ: 83' Κάτσε.
Κάρτες: 14' Νομπόα, 20' Γκόμεζ, 23' και 65' Ρατς, 70' Μαρκόφκσι, 79' Κάτσε, 81' Λεάλ, 86' Γκαζαριάν.
Αποβολές: 65' Ρατς.
Καλό ξεκίνημα.
Η πρώτη φάση του αγώνα ήταν για την Κέρκυρα. Στο 6' Ο Χαβίτο βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, σούταρε, αλλά η προσπάθειά του δεν ανησύχησε καθόλου τον Σαρλ Ιτάνζ, με την μπάλα να περνά άουτ. Ίδια κατάληξη είχε και η πρώτη φάση του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι. Ο Αθανασιάδης στο 10' βρήκε τον Μακ, ο Σλοβάκος μπήκε στην περιοχή, σούταρε από πλάγια θέση, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.
Στο 15' ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ με τον Ρόμπερτ Μακ. Ο Ντιόγκο δεν έδιωξε σωστά την μπάλα, ο Περέιρα έγινε κάτοχός της, πάσαρε στον εντελώς αμαρκάριστο Σλοβάκο, εκείνος δεν εκτέλεσε γρήγορα, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.
Στο 17΄η Κέρκυρα απείλησε με τον Μαρκόφκσι, αλλά η κεφαλιά του επιθετικού της, πέρασε άουτ. Στο 22', όμως, οι Φαίακες έφτασαν μία ανάσα από το 1-0. Ο Γκόμεζ σέντραρε, ο Μαρκόφκσι έπιασε την κεφαλιά από κοντά, αλλά ο Ιτάνζ απομάκρυνε ενστικτωδώς κρατώντας ανέπαφη την εστία του.
Έχασε το άχαστο ο Περέιρα
Στο 34' ο Φακούντο Περέιρα έχασε ένα γκολ που με βάση όσα μας έχει δείξει από την αρχή της σεζόν δεν χάνεται. Ο Αργεντίνος συνεργάστηκε άψογα με τον Μακ, μπήκε στην περιοχή, βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Κουτζαβασίλη, αλλά... μπέρδεψε τα πόδια του (η μπάλα βρήκε στο αριστερό και έφυγε από την ευθεία του δεξιού του ποδιού με το οποίο τελικά εκτέλεσε!) και έστειλε την μπάλα άουτ όντας αμαρκάριστος και τρία μέτρα από την εστία.
Μετά το πρώτο καλό 20λεπτο ο ρυθμός του αγώνα με εξαίρεση την φάση του Περέιρα στο 34' έπεσε αισθητά. Η Κέρκυρα έχασε την φρεσκάδα της, ενώ ο ΠΑΟΚ αν και κρατούσε την μπάλα στα πόδια του δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους για την εστία του Κουτζαβασίλη. Σε αυτό ρόλο έπαιξαν οι κάκιστες επιλογές του Ρόμπερτ Μακ, ο οποίος έδειχνε να είναι εκτός γηπέδου. Από την άλλη η Κέρκυρα έπαιζε κυρίως από την δεξιά πλευρά, αφού Μακ και Ρατς δεν κάλυπταν σωστά τους χώρους με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να δημιουργούν φάσεις.
Η τελευταία αξιόλογη φάση στο πρώτο μέρος ήταν αυτή στο 44', όταν σε προσπάθεια του Μαρκόφσκι η μπάλα βρήκε στο χέρι του Βίτορ, αλλά ο Θάνος, παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες ήταν πολύ κακές. Δεν υπήρχε κανένα σχέδιο ανάπτυξης και αμφότερες έκαναν πάρα πολλά λάθη. Χρειάστηκε να περάσουν 16 λεπτά για να δούμε μία... υποψία φάσης για την Κέρκυρα. Στο 62' ο Γκόμεζ εκτέλεσε φάουλ, ο Ιτάνζ μπερδεύτηκε από την πορεία της μπάλας, αλλά τελικά την έδιωξε σε κόρνερ. Το ίδιο έκανε και στο σουτ του Χαβίτο στο 63'.
Δεν έφτανε στον "Δικέφαλο" η κακή απόδοση πολλών παικτών του ήρθε η σωστή αποβολή του Ρατς στο 65' με δεύτερη κίτρινη κάρτα για... να δέσει το γλυκό. Ωστόσο, πρέπει να αναφέρουμε ότι η πρώτη κάρτα που είδε ο Ρουμάνος από τον Θάνο στο 23' ήταν πολύ αυστηρή. Η αποβολή έφερε την είσοδο του Σκόνδρα στην θέση του Περέιρα με τον Έλληνα αμυντικό να παίρνει θέση στην αριστερή πλευρά της άμυνας.
Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος ήταν τραγικός. Ειδικά μετά την αποβολή έδειχνε να περιμένει τη λήξη του αγώνα. Ο Έργκους Κάτσε, όμως, είχε άλλη άποψη. Ο Αλβανός μέσος με ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ εκτέλεση φάουλ στο 86' άφησε άγαλμα τον Κουτζαβασίλη κι έκανε το 0-1 κόντρα στην ροή του αγώνα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μετά την αποβολή του Ρατς η Κέρκυρα έδειξε να βολεύεται με τον βαθμό της ισοπαλίας, και δεν ρίσκαρε για να πάρει τη νίκη και το πλήρωσε.
Το 0-1 ήταν το τελικό σκορ του αγώνα, αφού στον εναπομείναντα χρόνο η Κέρκυρα δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο κι έτσι ο ΠΑΟΚ έφυγε από το νησί των Φαιάκων με ένα πολύτιμο τρίποντο πετυχαίνοντας δεύτερη συνεχόμενη νίκη μετά από διάστημα τριών μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου