Τελευταία Νέα

25/4/15

32η Aγωνιστική Super League : Παναθηναϊκός-Skoda Ξάνθη 2-0

Διαταγή του λοχαγού… Καρέλη!
Ο Παναθηναϊκός  επέστρεψε και στις νίκες επικρατώντας με 2-0 της Ξάνθης και βάζοντας τέλος σε ένα άσχημο σερί κακών αποτελεσμάτων. 
Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναθηναϊκό με αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς κόντρα στον Πανθρακικό καθώς υπήρχαν οι τιμωρίες των Μπούρμπου, Ταυλαρίδη αλλά και η απουσία του Μπεργκ ο οποίος ήταν άρρωστος και την ίδια ώρα έβλεπε το ματς από το "Υγεία".
Ο 42χρονος τεχνικός διατήρησε στην ενδεκάδα τον Μπούι και άφησε εκτός του αρχικού σχήματος τον Πράνιτς και τον Δώνη και επέλεξε να ξεκινήσει με ένα 4-4-2 που στο γήπεδο έμοιαζε περισσότερο με ένα 4-2-4 αλλά χωρίς κάποιο καθαρόαιμο φορ.
Συγκεκριμένα το τριφύλλι έπαιξε με τον Στιλ κάτω από τα γκολπόστ, τον Ζέκα ως δεκί μπακ, τον Νάνο αριστερά και τους Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Μπροστά από την τετράδα βρίσκονταν οι Λαγός και Μπούι και μπροστά τους οι Κλωναρίδης στα αριστερά, Καρέλης στα δεξιά και Ατζαγκούν, Πέτριτς στο κέντρο με πότε τον έναν και πότε τον άλλο να βγαίνουν ως σέντερ φορ.
Από την πλευρά του ο Λουτσέσκου παρέταξε την ομάδα του με τον Κυριακίδη στα γκολπόστ, τον Μπαξεβανίδη στα δεξιά τον Γκομσί αριστερά και τους Γούτα, Λισγάρα στο κέντρο της άμυνας. Στο κέντρο έβαλε τον Ομπόντο έχοντας δίπλα του τον Παπαστεριανό και μπροστά τους τον Κλέιτον ενώ στις δυο πλευρές ήταν ο Σολτάνι και Λουσέρο και στην κορυφή της επίθεσης ο Ράνος.
Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν καλό με πολλές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου και χωρίς φάσεις για τις δυο ομάδες παρά μόνο από λάθη των αντιπάλων και με την ισορροπία να φαίνεται σε όλους τους τομείς. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έγινε ούτε μια κλασική ευκαιρία.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έκανε μια διορθωτική κίνηση βάζοντας τον Πράνιτς αντί του Μπούι και το τριφύλλι ανέβασε την απόδοση του. Είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, βρήκε περισσότερες φάσεις και κενούς χώρους στην άμυνα της Ξάνθης ενώ έπαιξε πιο κοντά στην κορυφή ο Πέτριτς. Οι πράσινοι ξεκλείδωσαν την άμυνα των φιλοξενούμενων με μια προσπάθεια του Κροάτη και τρομερό γκολ του Καρέλη.
Ενώ όντας καλύτερη από την Ξάνθη στο δεύτερο μέρος έφτασαν και σε ένα δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις με εκτέλεση πέναλτι του Πράνιτς το οποίο κέρδισε ο κορυφαίος των πράσινων Νίκος Καρέλης.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης"
Διαιτητής: Μιχαήλ Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Χρ. Μπαλτάς (Αχαϊάς), Πολ. Κωστάρας (Αιτ/νιας)
Συνθέσεις:
Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Ζέκα, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλάριδης, Νάνο, Λάγος, Μπούι (46' Πράνιτς), Ατζαγκούν (67' Νίνης), Κλωναρίδης, Καρέλης, Πέτριτς (76' Δώνης).
SKODA ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Λισγάρας (52' Καρυπίδης), Γκομσί, Λουσέρο (72' Τριάδης), Παπαστεργιανός, Ομπόντο, Κλέιτον, Σολτάνι, Ράνος
Γκολ: 67' Καρέλης
Κίτρινες: 85' Ζέκα/28' Μπαξεβανίδης, 90' Ράνος
 Πέταξε ένα ημίχρονο πάλι ο Παναθηναϊκός.
Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι με τον Κλέιτον στο 10' να πιέζει τον Σίλντενφελντ και να του κλέβει την μπάλα, μπήκε στην περιοχή των πράσινων αλλά καθυστέρησε να σουτάρει και η άμυνα του Παναθηναϊκού απομάκρυνε.
Δυο λεπτά αργότερα σε μια βαθιά μπαλιά προς το πέναλτι ο Τριανταφυλλόπουλος με τον Στιλ δεν συνεννοήθηκαν καλά υπό την πίεση του Λουσέρο και παραλίγο να μπει ένα τρομερό αυτογκόλ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το δοκάρι του πορτιέρο των πράσινων.
Πρώτη φάση μετά από είκοσι λεπτά.
Ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά στο 21' και μετά από σέντρα του Νάνο από τα αριστερά και κεφαλιά του Καρέλη με την μπάλα όμως να περνάει πολύ πάνω από την εστία του Κυριακίδη παρά το γεγονός ότι ο Καρέλης πήδηξε ανενόχλητος.
Η επόμενη καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 41' όταν ο Κλωναρίδης από τα δεξιά είδε την κίνηση του Πέτριτς στο δεύτερο δοκάρι και του έκανε την σέντρα αλλά ο Κροάτης ενώ ήταν μόνος του με τον Κυριακίδη έκανε κεφαλιά πάσα και όχι προς την εστία χάνοντας την ευκαιρία.
Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου άνηκε στην Ξάνθη και έγινε στο 43' μετά από ωραία επιθετική ενέργεια από τα αριστερά ο Λουσέρο βρέθηκε σε θέση βολής και έκανε ένα σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Στιλ.
Άλλαξε με Πράνιτς.
Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός με την αλλαγή του Πράνιτς έδειξε να μπαίνει καλύτερα στο γήπεδο και απείλησε πρώτος. Ήταν το 47' όταν ο Κλωναρίδης έγινε κάτοχος της μπάλας από τα δεξιά, πέρασε πανέμορφα τον Λισγάρα αλλά έκανε μια σέντρα σουτ που έφυγε έξω.
Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος στο 57' όταν ο Κλέιτον βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Βραζιλιάνος έδιωξε ο Στιλ με τις γροθιές.
Οι πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 59' κέρδισαν ένα φάουλ σε καλή θέση. Ο Νάνο ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση του και πέρασε την μπάλα μέσα από το τείχος αλλά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κυριακίδη. Ένα λεπτό αργότερα ο Παναθηναϊκός απείλησε και πάλι όταν ο Πράνιτς ήταν αυτός που σούταρε με τον Κυριακίδη να αποκρούει.
Ξεκλείδωσε την άμυνα η ασίστ του Πέτριτς.
Στο 67' το τριφύλλι όμως βρήκε τον τρόπο να ξεκλειδώσει την άμυνα της Ξάνθης. Ο Πέτριτς έγινε αποδέκτης της μπάλας στο χώρο του κέντρου και με την μια πάσαρε στον Καρέλη ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Κυριακίδη. Ο επιθετικός των πράσινων έκανε ένα πολύ όμορφο πλασέ με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα στο τριφύλλι.
Οι πράσινοι με το υπέρ τους γκολ απελευθερώθηκαν και στο 76' ο Νίνης που είχε περάσει στην θέση του Ατζαγκούν είχε μια πολύ καλή στιγμή για το 2-0. Ο μέσος των πράσινων γύρισε όμορφα μέσα στην περιοχή και με όμορφο σουτ έστειλε την μπάλα μόλις έξω από την εστία του Κυριακίδη.
Στο 87' ο Παναθηναϊκός που ήταν κυρίαρχος μετά το γκολ που πέτυχε είχε μια ακόμα φάση για γκολ όταν ο Δώνης έκανε ωραία την κάθετη προς τον Καρέλη αλλά ο γκολκίπερ της Ξάνθης είχε αντιληφθεί την φάση και βγήκε έξω από την εστία του και απομάκρυνε πριν τσιμπήσει την μπάλα ο επιθετικός των πράσινων.
Με σκόρερ των Πράνιτς το 2-0.
Οι πράσινοι έφτασαν στο δεύτερο γκολ τους στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ο Πράνιτς έγινε κάτοχος της μπάλας στα δεξιά, έδωσε στον Καρέλη ο οποίος έκανε μια πολύ όμορφη τρίπλα και κέρδισε το πέναλτι το οποίο έδειξε απευθείας ο Κουκουλάκης. Ο Πράνιτς ανέλαβε την εκτέλεση του και έστειλε την μπάλα στο αριστερό γάμα του Κυριακίδη γράφοντας το τελικό 2-0.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου