Τελευταία Νέα

29/4/15

5η φάση (Φάση των 4) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : Skoda Ξάνθη - Ηρακλής 0-0 (1-0).

Skoda Ξάνθη - Ηρακλής 0-0 | onsports.gr

Έκλεισε ιστορικό ραντεβού. Παρά το άγχος και την πίεση από τον κόσμο του Ηρακλή (έπαιζε με δέκα απ’ το 60’), η Ξάνθη κράτησε το χρυσό 0-0 στα Πηγάδια που την έστειλε για πρώτη φορά σε τελικό Κυπέλλου 

Έγραψε ιστορία η Ξάνθη. Ο Ηρακλής αποδείχτηκε σκληρό καρύδι, όμως η Ξάνθη πήρε αυτό που ήθελε στα Πηγάδια (0-0) και σε συνδυασμό με τη νίκη της στο πρώτο ματς (1-0 «Καυταντζόγλειο), πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της. 

Ματς της… λεπτομέρειας με τους δύο προπονητές να παρουσιάζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στο πρώτο 45λεπτο και στο δεύτερο ο Νίκος Παπαδόπουλος να ρισκάρει. Οι προσπάθειες των φιλοξενούμενων για ένα γκολ έγιναν ακόμη πιο δύσκολες από το 60ο λεπτό και μετά, αφού ο Ντιέγκο Ρομάνο αντίκρισε –σωστά- δεύτερη κίτρινη κάρτα. Για απευθείας κόκκινη φωνάζουν στον Ράνο (56’) φωνάζουν στον «Γηραιό». 

Μικροεπεισόδια περίπου 20λεπτά πριν την σέντρα στην αναμέτρηση σημειώθηκαν στην κερκίδα των οπαδών της Ξάνθης, όταν οπαδοί του Ηρακλή επιχείρησαν να μπουν. Η κατάσταση ηρέμησε, όμως στο 65’ υπήρξε πεντάλεπτη διακοπή καθώς οι οπαδοί των φιλοξενούμενων λίγο έλειψε να μπουν στον αγωνιστικό χώρο. 

Η ταυτότητα του αγώνα:


Γήπεδο: Skoda Ξάνθη Arena
Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτωλ/νίας)
Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Τάτσης (Ηπείρου)
 Συνθέσεις:
ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο (90'+5' Τριάδης), Παπάζογλου, Ομπόντο, Βασιλακάκης (74' Παπαστεριανός), Κλέιτον, Γούτας, Καπετάνος (53' Ράνος).
ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Βαλεριάνος, Καρασαλίδης (75' Σιατραβάνης), Περόνε, Ρομάνο, Πουρτουλίδης (88' Κάσσος), Πασάς (81' Λουκίνας), Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης. 
Κάρτες: Καπετάνος (3'), Σολτάνι (41'), Ράνος (56'), Κυριακίδης (90'+6') - Ρομάνο (4'), Ζιαμπάρης (10'), Περόνε (21'), Πασάς (52')
Κόκκινη: Ρομάνο (59').

Ανασκόπηση αγώνα:

Παρότι οι δύο προπονητές έδειξαν πως ήθελαν να πάνε σε προσεκτικό παιχνίδι, η Ξάνθη βρήκε την ευκαιρία να απειλήσει νωρίς-νωρίς την αντίπαλη εστία με κεφαλιά του Καπετάνου μόλις στο 6ο λεπτό. Από την μεριά του ο Ηρακλής πίεσε στο μισό γήπεδο με το ματς να παίζεται κυρίως στον χώρου του κέντρου, όπου κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες και τα πολλά λάθη από τους παίκτες των δύο ομάδων. 

Ενώ η εικόνα έδειχνε να ευνοεί την ομάδα του Λουτσέσκου, που κέρδιζε εύκολα μπάλες και είχε την κατοχή, ήρθε η αντίδραση του «Γηραιού». Οι παίκτες του Παπαδόπουλου ανέβασαν τις γραμμές τους και απείλησαν τον Κυριακίδη, που όμως όποτε χρειάστηκε –με χαρακτηριστικότερη τη φάση του Πασά 34’- βρισκόταν πάντα σε ετοιμότητα. Το ημίχρονο έκλεισε με την Ξάνθη να «παγώνει» τον ρυθμό και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το 0-0.

Αναγκασμένος να επιτεθεί ήταν ο Ηρακλής, γεγονός που άνοιξε το παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά στο δεύτερο μέρος. Οι Ακρίτες φρόντισαν να μην απειληθούν, ενώ τα νεύρα που υπήρξαν μεταξύ των παικτών λειτούργησαν υπέρ τους καθώς από τα δυνατά μαρκαρίσματα ήρθε η –σωστή- αποβολή του Ντιέγκο Ρομάνο με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Με τους ανθρώπους του «Γηραιού» να διαμαρτύρονται έντονα για περίπτωση κόκκινης κάρτα στον Ράνο (νωρίτερα στο 56’), το αριθμητικό μειονέκτημα έφερε 5λεπτη διακοπή, αφού υπήρξε ένταση στην κερκίδα των οπαδών των φιλοξενούμενων και ο Στυλιάρας διέκοψε το ματς.

Στα τελευταία λεπτά, όλα ήταν κομμένα και ραμμένα για τους γηπεδούχους. Η Ξάνθη κράτησε την μπάλα και παρά το άγχος –ήταν εμφανές- εκμεταλλεύτηκε την κούραση των παικτών του Παπαδόπουλου. Μάλιστα θα μπορούσε στο φινάλε, όταν όλοι οι παίκτες του Ηρακλή βγήκαν μπροστά, να πάρει και τη νίκη όμως ο Κλέιτον νικήθηκε από τον Χουάντερσον. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια για να στείλει το ματς στην παράταση, οι φιλοξενούμενοι δοκίμασαν γεμίσματα προς την αντίπαλη περιοχή, όμως ο Κυριακίδης και αμυντικοί του «καθάρισαν» κρατώντας μέχρι το φινάλε το χρυσό 0-0.

                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου