Τελευταία Νέα

20/5/15

1η αγωνιστική των play-off της Superleague : Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 0-4

Χωρίς οίκτο!
Ο Παναθηναϊκός παίζοντας πανέξυπνα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης τον κέρδισε για πρώτη φορά φέτος, ρίχνοντας του τέσσερα γκολ μέσα στην έδρα του, και πήρε κεφάλι από την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ.
Ξεκίνημα με το δεξί για τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ, και τι ξεκίνημα καθώς οι πράσινοι επικράτησαν με 4-0 εκτός έδρας του Αστέρα Τρίπολης υποχρεώνοντας τους Αρκάδες στην πρώτη τους φετινή ήττα εντός των συνόρων στο γήπεδο τους.
Το τριφύλλι έπαιξε πανέξυπνα καθώς έκλεισε τους χώρους και χτύπησε στην δύναμη του, την ταχύτητα των Καρέλη, Κλωναρίδη και με το "καλημέρα" στα πλέι οφ δείχνει να αφήνει εκτός μάχης τον Αστέρα Τρίπολης.
Το τελικό 4-0 είναι πολύ βαρύ για την ομάδα της Τρίπολης καθώς οι πράσινοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο της ευκαιρίες που είχαν ενώ αντίθετα οι γηπεδούχοι δικαιούνταν σίγουρα ένα γκολ αλλά βρήκαν μπροστά τους τον Στιλ ο οποίος είχε δυο πολύ καλές επεμβάσεις. Αυτή μάλιστα ήταν η δεύτερη πιο βαριά εντός έδρας ήττα για τον Αστέρα που έχει ηττηθεί με το ίδιο σκορ από τον Ηρακλή.
Για τον Παναθηναϊκό ξεχώρισαν οι Κλωναρίδης, Καρέλης ενώ πολύ καλά τα πήγε και το αμυντικό δίδυμο κόντρα στον Μπαράλες αλλά και ο Κουτρουμπής ως αμυντικό χαφ.
Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε την ομάδα του με ένα αμυντικογενές σχήμα θέλοντας να κλείσει τους χώρους στο κέντρο και τους διαδρόμους προς την εστία του Στιλ. Συγκεκριμένα παρέταξε τους πράσινους με ένα σχήμα που γινόταν 4-5-1 με τετράδα στην άμυνα τους Μπούρμπο, Ταυλαρίδη, Σίλντενφελντ, Νάνο στο κέντρο έπαιζαν οι Λαγός, Κουτρουμπής, Ζέκα και Καρέλης, Κλωναρίδης στις δυο πλευρές ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Νίνης.
Αυτό προκειμένου με την ταχύτητα των Καρέλη, Κλωναρίδη για να κλείσει τα κατεβάσματα των πλαγίων μπακ των γηπεδούχων και παράλληλα να βγαίνει γρήγορα στο τρανζίσιον στην επίθεση όταν έπαιρναν την μπάλα οι πράσινοι.
Σε φάση επίθεσης οι παίκτες του τριφυλλιού έπαιζαν με ένα 4-3-3 με τον Νίνη ελεύθερο και τους Καρέλη, Κλωναρίδη να ξεκινούν την προσπάθεια τους από τις δυο πλευρές και να συγκλίνουν. Μάλιστα ο Παναθηναϊκός χτύπησε πάρα πολλές φορές όταν έκλεψε την μπάλα στην κόντρα και με τους τρεις πράσινους να βγάζουν ωραίους συνδυασμούς.
Από την άλλη ο Στάικος Βεργέτης παρέταξε την ομάδα του με φουλ επίθεση αλλά οι πλάγιοι δεν βοήθησαν όπως σε προηγούμενα παιχνίδια. Ίσως σε αυτό έπαιξε ρόλο ότι άφησε τον Γιαννιώτα στον πάγκο. Εντύπωση προκάλεσε και η μη χρησιμοποίηση των Ζησόπουλου και Σανκαρέ. Μάλιστα την θέση του τελευταίου την πήρε ο Αλόκο ο οποίος δεν δικαίωσε τον προπονητή του για αυτή την επιλογή.
Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο χωρίς όμως να απειλούν ουσιαστικά πέρα από κάποιες στημένες φάσεις των Στιλ και με μια-δυο βαθιές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας που τις εξουδετέρωσε ο γκολκίπερ των πράσινων.
Από την άλλη ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προηγηθεί στην πρώτη του ευκαιρία στο ματς με τον Σίλντενφελντ και να βρει και ένα δεύτερο γκολ σε πολύ καλό σημείο χρονικά στο ματς, στην λήξη του πρώτου ημιχρόνου.
Η εικόνα του δευτέρου μέρους δεν απείχε πολύ από το πρώτο 45' παρά την χρησιμοποίηση του Γιαννιώτα με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Άλλωστε το τριφύλλι σκόραρε και πάλι πρώτο στο 55' και μετά το ματς είχε διαδικαστικό  διαδικαστικό χαρακτήρα καθώς κάθε προσπάθεια των γηπεδούχων είτε σταματούσε στην άμυνα του τριφυλλιού, είτε στον Στιλ.
Παράλληλα ο Γιάννης Αναστασίου βρήκε την ευκαιρία να ξεκουράσει κάποιους παίκτες του αλλά και να χρησιμοποιήσει τον Μπεργκ ο οποίος επανήλθε με γκολ και διαμόρφωσε το 4-0.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"
Διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Βοηθοί: Χασάν Κούλα (Ξάνθης), Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας)
Συνθέσεις:
Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Τσοκάνης, Αλόκο, Γκόιαν, Ιγκλέσιας, Φερνάντεζ (46' Γιαννιώτας), Μάσα (78' Μουνάφο), Μπαράλες, Ρόλε, Πάρα.
Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Νάνο, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Λαγός, Κουτρουμπής (80' Μπεργκ), Ζέκα, Νίνης (73' Πράνιτς), Καρέλης, Κλωναρίδης (66' Μαυρίας).
Γκολ: 27' Σίλντενφελντ, 45'-56' Καρέλης, 82' Μπεργκ
Κίτρινες: 90' Γιαννιώτας/14' Μπούρμπος.

Ο Αστέρας την υπεροχή, ο Παναθηναϊκός τα γκολ.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι άνηκε στον Αστέρα Τρίπολης όταν μετά από ένα ωραίο ένα-δυο ο Μάσα έγινε τελικός αποδέκτης της μπάλας στο 8' αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε έξω. Τέσσερα λεπτά αργότερα και πάλι οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή στιγμή όταν μετά από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά ο Μπαράλες πήρε την κεφαλιά αλλά ο Στιλ μπλόκαρε.
Οι πράσινοι είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο στο πρώτο τέταρτο του αγώνα και απείλησαν για πρώτη φορά στο 18' όταν ο Νίνης έκλεψε την μπάλα, την έδωσε με την μια στον Καρέλη ο οποίος από μακριά έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει έξω. Ο επιθετικός των πράσινων δεν είδε τον Κλωναρίδη που έκανε κίνηση και ήταν σε καλύτερη θέση.
Στο επόμενο λεπτό το τριφύλλι αναπτύχθηκε καλύτερα από τα αριστερά με τον Νάνο να δίνει στον Νίνη αυτός με την μία στον Κλωναρίδη που έφυγε μόνος του αλλά η τελική του προσπάθεια δεν ήταν καθόλου καλή και η μπαλιά του προς τον Καρέλη πέρασε ανεκμετάλλευτη.
Η πιο μεγάλη ευκαιρία στο ματς άνηκε στον Αστέρα και χάθηκε στο 22' όταν ο Ρόλε είδε ωραία την κίνηση του Φερνάντες στο δεύτερο δοκάρι του πέρασε την μπαλιά αλλά ο μέσος των γηπεδούχων από τα πέντε μέτρα επιχείρησε ένα πλασέ το οποίο ήταν άστοχο.
Άνοιξε το σκορ με Σίλντενφελντ.
Ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 27'. Οι πράσινοι είχαν κερδίσει ένα κόρνερ από τα δεξιά με τον Νάνο να εκτελεί με πάσα προς τον Κλωναρίδη και να γίνεται ξανά αποδέκτης της μπάλας. Ο Ισπανός έκανε ένα γλυκό γέμισμα προς τον Σίλντενφελντ ο οποίος με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στο απέναντι δοκάρι και άνοιξε το σκορ.
Με την σέντρα στο παιχνίδι ο Αστέρας έφτασε κοντά στην ισοφάριση όταν σε γέμισμα στην πλάτη της άμυνας ο Μάσα έγινε αποδέκτης της, πρόλαβε και την έξοδο του Στιλ καθώς τσίμπησε την μπάλα πάνω από τον Άγγλο γκολκίπερ αλλά η μπάλα πήγε προς την εξωτερική πλευρά της εστίας του Στιλ.
Δεύτερο γκολ σε καίριο σημείο.
Μετά το γκολ που πέτυχε ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε να κινδυνεύει και αμυντικά καθώς οι πράσινοι είχαν πάρει και την ψυχολογία στο παιχνίδι. Η επόμενη μάλιστα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε από ένα φάουλ του Μπαράλες αλλά και πάλι η μπάλα έφυγε εκτός.
Οι πράσινοι βγήκαν γρήγορα σε μια αντεπίθεση ακόμα στο 45' όταν ο Κλωναρίδης έδωσε με την μια στον Καρέλη που βγήκε στον κενό χώρο από κανονική θέση. Ο επιθετικός του τριφυλλιού πέρασε τον Θεοδωρόπουλο και σε κενή εστία πλάσαρε για το 2-0 σε ένα καίριο χρονικά σημείο του ματς.
Έβαλε τον Γιαννιώτα ο Βεργέτης.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Βεργέτης πέρασε τον Γιαννιώτα στο ματς αντί του Φερνάντες με σκοπό να κάνει περισσότερο επιθετική την ομάδα του. Αντίθετα οι πράσινοι συνέχισαν στο ίδιο αγωνιστικό μοτίβο περιμένοντας τον Αστέρα. 
Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που απείλησε πρώτος όμως όταν στο 49' ο Κλωναρίδης έφυγε μόνος του από τα αριστερά αλλά δεν γύρισε παράλληλα στον ανενόχλητο Καρέλη και έκανε το σουτ με τον Θεοδωρόπουλο να απομακρύνει.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Αστέρας Τρίπολης κέρδισε κόρνερ από τα δεξιά το οποίο εκτελέστηκε από τον Ρόλε. Ο Στιλ έκανε λάθος έξοδο αλλά ο Αλόκο που πήρε την κεφαλιά την έστειλε άουτ.
Τελείωσε το ματς στο 55' ο Παναθηναϊκός.
Οι πράσινοι που συνέχισαν να αγωνίζονται ακολουθώντας πιστά το πλάνο του πρώτου ημιχρόνου κατάφεραν να τελειώσουν το ματς στο 55'. Ο Κλωναρίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας και την έδωσε στον Καρέλη ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Θεοδωρόπουλο για δεύτερη φορά και έγραψε το 3-0. 
Στο 58' οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή στιγμή για να μειώσουν αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Γιαννιώτας μετά από ωραία προσπάθεια απέκρουσε και έδιωξε σε κόρνερ ο Στιλ.
Οι παίκτες του Αστέρα στην προσπάθεια τους να μειώσουν το σκορ έδωσαν χώρους στους πράσινους και στο 60' ο Καρέλης ήταν αυτός που έδωσε την πάσα στον Κλωναρίδη ο οποίος μπήκε από τα δεξιά αλλά το πλάσε του έφυγε έξω.
Τεράστια απόκρουση από Στιλ.
Στο 78' οι Αρκάδες έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία τους για να μειώσουν το σκορ όταν ο Γιαννιώτας βρέθηκε τετ α τετ με τον Στιλ από πλάγια αριστερά, ο Άγγλος τον περίμενε και δεν έπεσε και όταν έκανε το πλασέ ο Έλληνες επιθετικός έκανε το μπλοζόν στην δεξιά του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.
Ο Παναθηναϊκός που έκανε και συντήρηση δυνάμεων από κάποιο σημείο και μετά έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του στο 82' σε μια γρήγορη αντεπίθεση όταν ο Μαυριάς έδωσε ωραία στον Μπεργκ που είχε περάσει ως αλλαγή και ο Σουηδός δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει εύκολα για το τελικό 4-0.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου