Τελευταία Νέα

24/5/15

2η αγωνιστική των play-off της Superleague : ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 0-0

Δοκάρι και… άουτ!
Χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης, με τον "Δικέφαλο" να φτιάχνει 17 τελικές, αλλά μόλις 1 εντός εστίας! Αποβλήθηκε με 2 κίτρινες σε 5' λεπτά ο Φερνάντεθ!
Πέρμετρο πάθος και... άγχος στην Τούμπα. Τόσο που μέχρι και ο Ιβάν Σαββίδης, λίγο μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο και είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Γεωργιάδη. Ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, χάνοντας κι άλλο έδαφος στην προσπάθεια να τερματίσει πρώτος στα πλέι οφ. Δεν μπορεί κανείς να πει ότι οι γηπεδούχοι δεν προσπάθησαν.
Με εξαίρεση τον Νομπόα που παραμένει νωθρός, είχαν και διάθεση και ρυθμό στο παιχνίδι τους, αλλά είναι εμφανές ότι τους λείπει το γκολ. Δεν είχαν και τον Κλάους που κόπηκε από τη 18άδα και... έτσι έμειναν άσφαιροι.   
Όσο για τον Αστέρα, μετά το στραπάτσο με τον Παναθηναϊκό, ήταν εμφανές ότι επιδίωξε το αμυντικό συμμάζεμα και το πέτυχε. Το ματς έγινε υπό το βλέμμα του Πάμπλο Γκαρσία που επιστρέφει σε ρόλο συντονιστή διοίκησης-ποδοσφαιρικού τμήματος στην ομάδα και του Άλβες Λίνο που αποθεώθηκε κατά τη βράβευσή το στην ανάπαυλα.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Τούμπα.
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας).
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Ρατς, Κόστα, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Νομπόα (79' Σαββίδης), Τζιόλης, Κάτσε, Μακ (72' Πόζογλου), Παπαδόπουλος (60' Κουλούρης), Περέιρα.
Αστέρας Τρίπολης: Θεωδορόπουλος, Παντελιάδης, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Λούι, Κουρμπέλης, Ιγκλέσιας, Ρόλε (75' Φερνάντεθ), Μπαντιμπανγκά (84' Τσοκάνης), Μάσα (87' Ζησόπουλος), Μπαράλες.
Κάρτες: 16' Κίτσιου, 19' Γκοϊάν, 66' Λούι, 78' &  83' Φερνάντεθ, 80' Μπαράλες.
Αποβολές: 83' Φερνάντεθ.
Δοκάρι ο Μακ.
Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα ήταν για τον ΠΑΟΚ. Ο "Δικέφαλος" μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 5' ο Ρόμπερτ Μακ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ύστερα από εξαιρετική ατομική ενέργεια και δυνατό σουτ, αλλά στάθηκε άτυχος. Ο Αστέρας απείλησε στην πρώτη του ουσιαστικά επίσκεψη στα καρέ του Ιτάνζ, αλλά η γυριστή κεφαλιά του Μπαράλες κατέληξε μακριά από τα δοκάρια του πορτιέρο του ΠΑΟΚ.
Ένα υπέρ, ένα κατά
Στο 21' ο επόπτης υπέδειξε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον Ρατς, ο οποίος έγινε κάτοχος της μπάλας στη μεγάλη περιοχή, κόβοντας μία αξιόλογη φάση για τον ΠΑΟΚ. Στο 26' ο ίδιος βοηθός διπλασίασε τα λάθη του, αφού άφησε να συνεχιστεί η φάση και ο Ρόμπερτ Μακ έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ. Ωστόσο, ο Σλοβάκος ήταν καθαρά πιο μπροστά από τους αμυντικούς του Αστέρα κι έπρεπε να υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ.
Κοντά στο 1-0 ο ΠΑΟΚ
Στο 34' ο ΠΑΟΚ έβγαλε μία πολύ καλή φάση και λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ. Παπαδόπουλος, Περέιρα και Κάτσε συνεργάστηκαν άψογα, ο τελευταίος έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε σύριζα από το αριστερό δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Θεοδωρόπουλου.
Hμίχρονο
Αυτή ήταν ήταν και η τελευταία φάση ενός ημιχρόνου που θα ξεχάσουμε σχετικά γρήγορα, αφού πέρα από δύο-τρεις φάσεις δεν είχαμε κάτι το αξιόλογο. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από τον Αστέρα, αλλά δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε.
Ευκαιρία για τον Αστέρα
Στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Τρίπολης ξεκίνησε πολύ καλύτερα και βρέθηκε αρκετές φορές με αξιώσεις στα καρέ του Σαρλ Ιτάνζ. Στο 50' έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, μετά από καταπληκτική αντεπίθεση και συνεργασία τριών παικτών του, αλλά την τελευταία στιγμή ο Ρατς σταμάτησε το σουτ του Λούι.
Απάντησε ο ΠΑΟΚ
Στο 65' ο Κουλούρης, που πέρασε ως αλλαγή στο 60' στην θέση του Δημήτρη Παπαδόπουλου, λίγο έλειψε με την πρώτη του επαφή με την μπάλα να κάνει το 1-0. Η κεφαλιά που έπιασε, ωστόσο, μετά τη σέντρα του Κάτσε, πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 70' και πάλι ο Ευθύμης Κουλούρης ήταν ο πρωταγωνιστής ακόμη μίας ευκαιρίας του ΠΑΟΚ. Ο νεαρός επιθετικός έγινε κάτοχος της μπάλας στην περιοχή του Αστέρα, αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι!
Απείλησε ο Περέιρα
Στο 79΄ο ΠΑΟΚ σπατάλησε ακόμη μία ευκαιρία για τον γκολ. Ο Φακούντο Περέιρα κέρδισε φάουλ στα όρια της περιοχής, το εκτέλεσε ο ίδιος, αλλά ο Θεοδωρόπουλος, αν και δεν είχε καθαρό οπτικό πεδίο, αντέδρασε σωστά και έδιωξε την μπάλα κόρνερ.
Αποδοκιμασίες για Νομπόα
Στο 80' ο Γιώργος Γεωργιάδης αποφάσισε καθυστερημένα να αντικαταστήσει τον αρνητικό για ακόμη ένα ματς, Κριστιάν Νομπόα. Κατά την διάρκεια της αλλαγής, μάλιστα, μεγάλη μερίδα του κόσμου αποδοκίμασε έντονα τον Εκουαδόριο άσο, ο οποίος ήταν πολύ κακός για ακόμη ένα ματς.
Αποβλήθηκε μέσα σε πέντε λεπτά!
Οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν, όταν ο Νίκο Φερνάντεθ αποβλήθηκε στο 83', μόλις πέντε λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι. Δύο φάουλ έκανε ο Ισπανός, τα οποία "σήκωναν" κάρτα και έτσι άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες για τα τελευταία κρίσιμα λεπτά του αγώνα.
Τι έχασε ο Πόζογλου.
Στο 85' ο Στέλιος Πόζογλου έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα. Ο νεαρός έκλεψε την μπάλα από τον Σανκαρέ μέσα στην μικρή περιοχή, αλλά το σουτ που έκανε ήταν κακό και η μπάλα κατέληξε άουτ.
Τέλος.
Αυτή ήταν η τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα, αφού ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα, ενώ από την άλλη ο Αστέρας που δεν ήταν καλός σήμερα, έφυγε από την Τούμπα με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου