Τελευταία Νέα

25/5/15

6η Aγωνιστική Play Off Football League : ΑΕΚ - Ηρακλής 1-0

Η ΑΕΚ, χάρη στο γκολ του Δημήτρη Ανάκογλου, νίκησε με 1-0 τον Ηρακλή κι εξασφάλισε από την 6η αγωνιστική των play-offs της Football League, την επιστροφή της στη Super League μετά από δύο χρόνια απουσίας.
H AΕΚ και μαθηματικά είναι στη Super League. Η Ένωση τυπικά ήθελε ένα βαθμό για να το επιβεβαιώσει, αλλά πήρε τρεις. Νωθρή για ένα ακόμη ματς, νίκησε με 1-0 τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ για την 6η αγωνιστική των play-offs της Football League και πρώτη του δευτέρου γύρου αυτών, χάρη στο γκολ του Δημήτρη Ανάκογλου. Μ' αυτή τη νίκη, η ΑΕΚ ουσιαστικά "κλειδώνει" και την πρώτη θέση, στα play-offs της Football League.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος
Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης
 Συνθέσεις:
ΑΕΚ (Δέλλας): Βούρας, Γεωργέας, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Γροντής (61' Ντακόλ), Μπαρμπόζα (79' Ζόριτς), Αραβίδης (87' Κορδέρο)
ΗΡΑΚΛΗΣ (Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου (85' Αγγελούδης), Πουρτουλίδης, Κυριακίδης (67' Ρομάνο), Τσιλιανίδης (67' Τσιλιγκίρης), Πασάς, Λουκίνας
Γκολ: 59' Ανάκογλου.
Κάρτες:26' Αραβίδης, 43' Μπαρμπόζα, 43' Ανάκογλου, 88' Γεωργέας, 90' Πλατέλλας / 8' Ζιαμπάρης, 30' Ιντζόγλου, 54' Μπουκουβάλας.

Απειλεί ο Ηρακλής.

Δυνατά μπήκαν αμφότερες οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, με την ΑΕΚ να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί - ανεπιτυχώς - στο τρίτο λεπτό τη σύγχυση στην άμυνα του Ηρακλή μετά το σουτ του Αραβίδη και το "Γηραιό" να απειλεί τρία λεπτά αργότερα με το σουτ του Πασά, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Βούρας αλλά και την κεφαλιά του Μπαρτολίνι που πέρασε λίγο άουτ, από την εστία του γκολκίπερ της Ένωσης.
Νέα ευκαιρία, με τη συμπλήρωση 20 λεπτών, εκ νέου από την πλευρά του Ηρακλή. Ο Τσιλιανίδης βρέθηκε απέναντι στον Βούρα, έκανε το σουτ, αλλά ο γκολκίπερ της ΑΕΚ με μία εκπληκτική απόκρουση αποσόβησε τον κίνδυνο. Στη συνέχεια της φάσης, ωστόσο, το σουτ του Πουρτουλίδη πέρασε απελπιστικά άουτ.
"Παρών" από Βούρα.
Με την Ένωση να παραμένει νωθρή, νωχελική, σχεδόν ασύνδετη η επόμενη χρονικά ευκαιρία ανήκε και πάλι στο φιλοξενούμενο Ηρακλή, με την κεφαλιά του Λουκίνα στο 32ο λεπτό να καταλήγει στην αγκαλιά του Ηλία Βούρα.
Η πίεση της ΑΕΚ με μοχλούς τους Πλατέλλα και Μπαρμπόζα - εκ δεξιών και εξ' ευωνύμων αντίστοιχα - δεν απέδιδε καρπούς. Ο μεν πρώτος, καλά μαρκαρισμένος κυκλοφορούσε άσκοπα την μπάλα, ο δε Πορτογάλος άφησε τα νεύρα λόγω των αρχικών ανεπιτυχών προσπαθειών να πρυτανεύσουν απέναντι στη λογική.
Στο 42ο λεπτό, ο Λουκίνας έκανε το σουτ, η μπάλα απέκτησε περίεργη τροχιά μετά την παρέμβαση του Κολοβέτσιου, ωστόσο ο Βούρας με υπερπροσπάθεια απέτρεψε την παραβίαση της εστίας του, απομακρύνοντας την μπάλα σε κόρνερ. Στο 45ο, ο Μπαρμπόζα υποδέχθηκε την μπάλα στα αριστερά είχε φιλόδοξη έμπνευση, αλλά όχι συνοδεία αντίστοιχης εκτέλεσης με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει άουτ, ψηλά πάνω από την εστία του Ουάντερσον.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ηρακλής φρόντισε να κάνει αισθητή την παρουσία του, όταν ο Πασάς κέρδισε τις κόντρες αλλά το σουτ - υπό την πίεση και την επιτήρηση του Τζανετόπουλου - πέρασε ψηλά άουτ.
Ο Ανάκογλου κρίνει την αναμέτρηση.
Η Ένωση, ωστόσο, συνέχιζε να μην εμφανίζει σημάδια αντίδρασης, γεγονός που επαληθεύεται από το αδύναμο, άστοχο σουτ του Μπαρμπόζα, ως μόνη ευκαιρία μετά από δέκα λεπτά παιχνιδιού, στο δεύτερο ημίχρονο.
Στο 59ο λεπτό, ο Δημήτρης Ανάκογλου υποδέχθηκε την μπάλα έξω από την περιοχή μετά την ασταθή απομάκρυνση των αμυντικών του Ηρακλή, και με εξαιρετικό συρτό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Ουάντερσον, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα κι ανοίγοντας το σκορ για την Ένωση.
Μετά από δέκα λεπτά, ο Ηρακλής θα χάσει ουσιαστικά την πιο κλασική του ευκαιρία στο ματς. Ο Ρομάνο εκμεταλλεύτηκε την άστοχη επιλογή του Τζανετόπουλου να κουβαλήσει την μπάλα, του την έκλεψε και τροφοδότησε τον Λουκίνα, ο οποίος δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Ευκαιρίες, αλλά δεν αλλάζει τίποτα.
Στο 73ο λεπτό ο Αραβίδης έκανε τη σέντρα, ο Πλατέλλας βρέθηκε προ κενής εστίας αλλά η μπάλα έφυγε από το κεφάλι και πήρε πορεία πολύ ψηλά, άουτ. Ίσως δεν την περίμενε, ίσως δεν το πίστευε τόσο.
O Ζιαμπάρης με κεφαλιά στην εκπνοή της αναμέτρησης, έχασε την ύστατη ευκαιρία του "Γηραιού" για να φθάσει στην ισοφάριση.

                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου