Τελευταία Νέα

31/5/15

7η Aγωνιστική Play Off Football League : Παναχαϊκή - ΑΕΚ 1-1

Παναχαϊκή και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στην Κόρινθο, χάρη στο πανέμορφο γκολ του Μπουντόπουλου και την κεφαλιά του Κρισάντους, Επεισόδιο Κούγια με αστυνομικό και οπαδούς, το ματς διεκόπη προσωρινά.
Φαινομενικά χωρίς τεράστιο ενδιαφέρον το ματς στην Κόρινθο, καθώς η γηπεδούχος Παναχαϊκή δεν είχε ελπίδες για άνοδο και η ΑΕΚ την έχει εξασφαλίσει από την προηγούμενη αγωνιστική (αν και ήθελε να "κλειδώσει" την πρώτη θέση), οι δύο ομάδες τελικά ήρθαν ισόπαλες 1-1.
Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από το εξαιρετικό γκολ του Μπουντόπουλου με απευθείας εκτέλεση φάουλ από μακρινή απόσταση στο 6ο λεπτό και την κεφαλιά του Κρισάντους, στο 68ο.
Ένα, κατά τ' άλλα καλό ποιοτικά ματς, επισκιάστηκε από το επεισόδιο του Αλέξη Κούγια με αστυνομικό αρχικά και οπαδούς της Ένωσης στη συνέχεια. Έγινε χρήση δακρυγόνων, το ματς διεκόπη προσωρινά για περίπου δέκα λεπτά.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Κορίνθου
Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος
Βοηθοί: Βασίλειος Καμπούρης, Χρήστος Μαγιάννης
 Συνθέσεις:
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σπανός): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Κάργας, Κοντοχρήστος, Τρίγκας, Στεργίδης, Αναστασόπουλος, Μασούρας, Χοτζάλι (75' Χούσα), Μπουντόπουλος (63' Γκαντιάγκα), Μαρουκάκης (89' Κυβελίδης)
ΑΕΚ (Δέλλας): Καραγκιολίδης, Γεωργέας, Σαρρής, Σβάρνας (74' Λαμπρόπουλος), Σοϊλέδης, Φάιγ (46' Αραβίδης), Ανάκογλου, Ντακόλ, Ζόριτς (69' Κορδέρο), Γροντής, Κρισάντους
Γκολ: 6' Μπουντόπουλος / 68' Κρισάντους
Κάρτες: 15' Αναστασόπουλος, 45' Μασούρας, 48' Μπουντόπουλος, 80' Κοντοχρήστος / 16' Σαρρής, 44' Γροντής, 48' Αραβίδης.

Ανασκόπηση αγώνα:

Γκολ με το "καλημέρα" στην αναμέτρηση της Κορίνθου, με τον Μπουντόπουλο να ανοίγει το σκορ για την Παναχαϊκή. Ο Μπουντόπουλος εκτέλεσε το φάουλ από πολύ μακριά, μ' εξαιρετικό τρόπο, κρέμασε τον Καραγκιολίδη και έβαλε μπροστά τη γηπεδούχο ομάδα, μόλις έξι λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης.
'Ένα γκολ που προήλθε τόσο από την εξαιρετική έμπνευση του Μπουντόπουλου, και την ακόμη πιο εξαιρετική εκτέλεση που τη συνόδεψε, όσο (αν και σε μικρότερο βαθμό) από την αντίδραση του Καραγκιολίδη, που δεν περίμενε - όπως φάνηκε - κάτι διαφορετικό της σέντρας. Σε κάθε περίπτωση, πανέμορφο γκολ. 
Με τον Κρισάντους να απογοητεύει ακόμη και στις πιο απλές φάσεις, η Παναχαϊκή έβρισκε εύκολο διόδους προς την εστία της Ένωσης.
Στο 15ο λεπτό, οι γηπεδούχοι βγήκαν από τα δεξιά, ο Καραγκιολίδης απέκρουσε το πρώτο σουτ, ο Χοτζάλι βρέθηκε μόνος στο σημείο του πέναλτι, πήρε το ριμπάουντ, ωστόσο δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Δύο λεπτά αργότερα, στο 17', ο Μπουντόπουλος εκτέλεσε το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή. Αυτή ήταν καλή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την εστία του Καραγκιολίδη που εκτινάχθηκε για να την απομακρύνει, αν και δεν χρειάστηκε τελικά. 
Νέα ευκαιρία για τους Αχαιούς απέναντι στην πελαγοδρομούσα Ένωση με τη συμπλήρωση 20 λεπτών. Μαρουκάκης και Χοτζάλι είχαν με σουτ να διευρύνουν το προβάδισμα της γηπεδούχου, αλλά ο Καραγκιολίδης δήλωσε, ακόμη μία φορά "παρών", μην επιτρέποντας την εκ νέου παραβίαση της εστίας του.
Όσο η φιλοξενούμενοι δεν εμφάνιζαν σημάδια αντίδρασης, τόσο οι γηπεδούχοι έβρισκαν το θάρρος να πιέσουν και στο 35ο λεπτό, "έκρυψαν" την μπάλα. Ωστόσο η τελική προσπάθεια των Μπουντόπουλου και Μαρουκάκη, παρέμεινε ημιτελής.
Η ΑΕΚ ανέβηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο, ωστόσο τα σουτ των Κρισάντους (36'), Ανάκογλου (38') και Γροντή (45'), απομακρύνθηκαν από τον Παπαδόπουλο.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Τραϊανός Δέλλας πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Χρήστο Αραβίδη. Ικανή κι αναγκαία συνθήκη από μόνη της - όπως αποδείχθηκε για να γίνει πιο απειλητική η Ένωση.
Ο "Δικέφαλος" έφτασε στην καλύτερη στιγμή του στο 51ο λεπτό, με τον Σαρρή να βρίσκεται εντός της περιοχής, να κάνει την προσποίηση κι ύστερα το σουτ, το οποίο κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Παπαδόπουλου.
Η ΑΕΚ έφθασε στην ισοφάριση στο 68ο λεπτό, όταν ο Παπαδόπουλος έκανε άστοχη έξοδο, ο Ντακόλ έκανε τη σέντρα και ο Κρισάντους βρέθηκε στη σωστή θέση, τη σωστή χρονική στιγμή και με κεφαλιά ισοφάρισε για την Ένωση.

              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου