Τελευταία Νέα

26/5/15

Play off Α1 Ημιτελικά : Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 83-58 (1ος Αγώνας).

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 83-58 (Τελικό)
Το ντέρμπι των τριών πρώτων δεκαλέπτων μετατράπηκε σε παράσταση για ένα ρόλο στο τέταρτο για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έφτασε στη νίκη (83-58) και έκανε το 1-0 στην ημιτελική σειρά των πλέι οφ.
H απουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη (σ.σ.: προφυλάχθηκε από τον Σωτήρη Μανωλόπουλο) ήρθε να προστεθεί σε αυτή του Εστέμπαν Μπατίστα για τον Παναθηναϊκό στον πρώτο ημιτελικό της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Επί της ουσίας όμως... κανένα πρόβλημα, για το "τριφύλλι". Οι "πράσινοι" κέρδισαν τον ΠΑΟΚ με 83-58 και έκαναν το 1-0 στη σειρά, στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι τους δίχως την παρουσία των φιλάθλων τους.
Ο "δικέφαλος" (για τον οποίο δεν έπαιξε ο Τζούλιαν Βον) ήταν ανταγωνιστικός για τρεις περιόδους, αλλά στην τελευταία κατέρρευσε, με αποτέλεσμα η διαφορά να πάρει την... ανηφόρα, για τους "γηπεδούχους".
Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Βαγγέλης Μαργαρίτης (18 πόντοι), ο οποίος όμως δεν ήταν αρκετός για την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου.

Ο πρωταγωνιστής:

Ο Αντώνης Φώτσης είχε 4 πόντους (με δύο καλάθια μετά από επιθετικό ριμπάουντ) μέχρι το 30ο λεπτό. Τελείωσε όμως το παιχνίδι με 12, αφού πέτυχε 8 γρήγορους πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο, για να αποτελέσει τον βασικότερο λόγο που η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ δεν ήταν ντέρμπι μέχρι το φινάλε.

Ο αριθμός:

Η άμυνα ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά για τους νικητές, στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου βελτίωσαν την εικόνα τους στο πίσω μέρος του παρκέ, δέχθηκαν μόλις 23 πόντους στο δεύτερο μέρος και κάπως έτσι έφτασαν στο 1-0.

Ο αγώνας:

Παρά την απουσία του κόσμου και του αρχηγού τους, οι "πράσινοι" ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι, με αποτέλεσμα να φτάσουν γρήγορα στο +6 (6-0), την ώρα που ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε περίπου τρία λεπτά για να βρει τον δρόμο προς το καλάθι. Το +6 (16-10) διατηρήθηκε -με δυσκολία βέβαια- μέχρι το 7ο λεπτό, αλλά το τάιμ άουτ που κάλεσε ο Σούλης Μαρκόπουλος σε εκείνο το σημείο αρκούσε για να αλλάξει τον ρυθμό.
Άμα τη επιστροφή των ομάδων στο παρκέ, ο "δικέφαλος" πέτυχε πέντε συνεχόμενους πόντους (για να μειώσει σε 16-15), ενώ λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου το τρίποντο του Δέδα (το πρώτο στο παιχνίδι, για κάποια εκ των δύο ομάδων) ήταν αυτό που έφερε το "Χ" (18-18), με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο.
Παρεμπιπτόντως, ο ΠΑΟΚ είχε βρει τον τρόπο να είναι απειλητικός, κυρίως γιατί εκμεταλλεύτηκε την κακή προσωπική άμυνα των "πρασίνων", την ώρα που αυτοί είχαν ως απάντηση τη δράση των Μαυροκεφαλίδη και Φώτση κοντά στο καλάθι.
Στη δεύτερη περίοδο, ο Παναθηναϊκός κράτησε ξανά τους φιλοξενούμενους δίχως πόντο για ένα τρίλεπτο, αλλά πέραν αυτού... μηδέν εις το πηλίκο. Πετυχαίνοντας μόνο δύο καλάθια (το ένα μετά από επιθετικό ριμπάουντ) δεν κατάφερε να "χτίσει" προβάδισμα ικανό να του δώσει ασφάλεια (22-18 στο 13'), με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να βρει στην πορεία του δεκαλέπτου τις απαντήσεις που έψαχνε.
Στο 16ο λεπτό, ο Μπρέμερ ήταν αυτός που έφερε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά (29-30), με τον Χαραλαμπόπουλο να απαντάει άμεσα, αλλά τον Μαργαρίτη να δίνει εκ νέου τη λύση για τον "δικέφαλο" (32-35 στο 18'). Εν τούτοις, το 6-0 σερί του "τριφυλλιού" στα τελευταία 1'42'' του ημιχρόνου επανέφερε... την τάξη για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πήγε στα αποδυτήρια με +3 (38-35), αλλά τον αρχηγό του να παραμένει στον πάγκο, λόγω του ότι δεν ήταν 100% έτοιμος να αγωνιστεί (σ.σ.: θα περνούσε στο παρκέ υπό προϋποθέσεις).
Το μπρα ντε φερ των ομάδων συνεχίστηκε στο τρίτο δεκάλεπτο, μόνο που τώρα οι αυξομειώσεις στην απόδοσή τους ήταν έντονες. Γι αυτό το +7 (42-35) του Παναθηναϊκού στα μισά της περιόδου έγινε γρήγορα +1 (45-44), χάρη στη δράση του Μαργαρίτη.
Ο φόργουορντ του "δικεφάλου" πέτυχε συνεχόμενους πόντους (είτε με δίποντα, είτε με τρίποντα) για να αποτελέσει το Νο1 πρόβλημα για την "πράσινη" άμυνα. Μόλις όμως σταμάτησε να σκοράρει, η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλο εμφάνισε σημαντικό επιθετικό πρόβλημα. Σε τέτοιο βαθμό που το "τριφύλλι" ξέφυγε εκ νέου, αυτή τη φορά με +8 (55-47), με το τρίτο δεκάλεπτο να κλείνει στο +6 (55-49).
Κι αν η τελευταία περίοδος ήταν η πιο κατάλληλη στιγμή προκειμένου ο ΠΑΟΚ να ανατρέψει τα δεδομένα και να αγχώσει περισσότερο τον αντίπαλό του, οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου έχασαν την ψυχραιμία και αυτοσυγκέντρωσή τους. Όταν μάλιστα ο Φώτσης άρχισε να σκοράρει πίσω από τα 6μ75 (σ.σ.: πέτυχε δύο σερί τρίποντα), τότε οι γηπεδούχοι βρήκαν την ευκαιρία να "πατήσουν το "γκάζι" και να προηγηθούν με +15 (66-51) στο 33ο λεπτό, υποχρεώνοντας τον προπονητή του "δικεφάλου" να καλέσει τάιμ άουτ.
Όχι ότι άλλαξε κάτι με αυτό, αφού ο Παναθηναϊκός είχε βρει πλέον ρυθμό. Ο Σλότερ, ο Μαυροκεφαλίδης και ο Γιάνκοβιτς μπήκαν στην επιθετική εξίσωση, η διαφορά "εκτοξεύθηκε" στο +24 (75-71) με 4'36'' να μένουν στο παιχνίδι και κάπου εκεί... όλα τελείωσαν.
Στα εναπομείναντα λεπτά, δεν άλλαξε κάτι. Η διαφορά συνέχισε να μεγαλώνει, έφτασε στο +25 (83-58) στο φινάλε και κάπως έτσι οι "πράσινοι" έκαναν το 1-0 στην ημιτελική σειρά, ξεπερνώντας αναίμακτα την απουσία του Διαμαντίδη (και των λοιπών τραυματισμών και τιμωρημένων).
Τα δεκάλεπτα: 18-18, 38-35, 55-49, 83-58.
Παναθηναϊκός (Μανωλόπουλος): Χαραλαμπόπουλος 8 (2), Σλότερ 11 (1), Μποχωρίδης 7 (1), Γιάνκοβιτς 12 (2), Φώτσης 12 (2), Νέλσον 10, Μαυροκεφαλίδης 16, Μπλουμς 3 (1), Παπαγιάννης, Κούπερ 2, Μόργκαν 2.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μπρέμερ 9 (1), Λάνγκφορντ 4, Λιάπης 3 (1), Κάρτερ 5, Τσόχλας, Δέδας 3 (1), Μαργαρίτης 18 (2), Κώττας 3, Όντουμ 13 (1), Χαριτόπουλος, Σαλούστρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου