Τελευταία Νέα

29/5/15

Play off Α1 Ημιτελικά : Ολυμπιακός - Άρης 92-57 (2ος Αγώνας).

Ένας... σεληνιασμένος Ολυμπιακός, για ακόμη μία φορά, κέρδισε εύκολα τον Άρη στο ΣΕΦ με σκορ 92-57, κάνοντας το 2-0 στην ημιτελική σειρά, έχοντας για κορυφαίο τον Πρίντεζη.
Για το δεύτερο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς των playoffs, ένας... σεληνιασμένος και ασταμάτητος Ολυμπιακός, για ακόμη μία φορά, όντας εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση, κέρδισε εύκολα τον Άρη στο ΣΕΦ με σκορ 92-57, κάνοντας το 2-0 στις νίκες. Είναι χαρακτηριστικό πως οι Πειραιώτες κέρδισαν με 80 (!) πόντους διαφορά συνολικά τους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι δεν κατάφεραν να σταθούν ανταγωνιστικοί και πλέον η σειρά μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη, καθώς την Τρίτη (2/6) στο "Nick Galis Hall" θα διεξαχθεί το τρίτο ματς. Αν οι ερυθρόλευκοι πάρουν το "διπλό" θα πάρουν και την πρόκριση στους τελικούς της Basket League, διαθέτοντας το απόλυτα πλεονέκτημα της έδρας έως το τέλος.

Ο πρωταγωνιστής:

Ο δραστήριος Γιώργος Πρίντεζης ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του Ολυμπιακού στο ματς. Αγωνίστηκε μόλις για 14 λεπτά και έπαιξε κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, καθώς στη συνέχεια ο Σφαιρόπουλος του έδωσε ανάσες ενόψει της συνέχειας. Στο διάστημα που έπαιξε όμως, ήταν αυτός που έδωσε επιθετική ώθηση στην ομάδα του, συνεισφέροντας τα μέγιστα στο να ξεφύγουν στο σκορ οι Πειραιώτες, τελειώνοντας το ματς με 14 πόντους (σε ισάριθμα λεπτά), κερδίζοντας 8 φάουλ από τον αντίπαλο, με τα 4 μάλιστα να είναι γκολ-φάουλ, δημιουργώντας συνεχώς προβλήματα στην άμυνα του Άρη.

Ο αριθμός:

Το χαμηλό ποσοστό του Άρη στα δίποντα, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα άστοχος κοντά στο καλάθι, τελειώνοντας το ματς με ποσοστό ευστοχίας μόλις 35% (13/37)

Το ματς:

Ο Ολυμπιακός μπήκε με ορμή στο ματς, με τους Σπανούλη και Βεζένκοφ να σκοράρουν συνεχώς, διαμορφώνοντας το 7-5 στο 3’. Ο Άρης ήταν περισσότερο ανταγωνιστικός, σε σύγκριση με το πρώτο του δεκάλεπτο στο πρώτο ματς, με τον Τόμας να ισοφαρίζει σε 9-9 και τους φιλοξενούμενους να παίζουν άμυνα ζώνης. Οι ερυθρόλευκοι στη συνέχεια βρήκαν ρυθμό και με ένα σερί 6-0, με τον Πρίντεζη να σκοράρει με υπέροχη κίνηση, προηγήθηκαν με 15-9. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν με αλλαγές στην άμυνα, πίεζαν και έβαζαν χέρια πάνω στην μπάλα, βάζοντας δύσκολα στους φιλοξενούμενους, με τον "ζεστό" Πρίντεζη να μην χάνει σουτ στην επίθεση, όπως και ο Λαφαγιέτ, φέρνοντας την διαφορά στο +10 (21-11). Ο Πρίντεζης έχανε τις βολές που κέρδιζε, αλλά έβαζε όλα τα δύσκολα σουτ, όντας υπό πίεση, με τη πρώτη περίοδο να βρίσκει τους Πειραιώτες να προηγούνται με 24-13.
Στη δεύτερη περίοδο οι Πειραιώτες έπαιρναν σκορ από τους ψηλούς τους, με τους Πέτγουεϊ και Χάντερ να φέρνουν τον Ολυμπιακό στο +14 (31-17), με τους γηπεδούχους να μετρούν 7 ασίστ και 5 λάθη στο ματς και τους φιλοξενούμενους να είναι άστοχοι από τη περιφέρεια (1/7τρ). Ο Σπανούλης ήταν εύστοχος, ο Λοτζέσκι έδωσε ωραία ασίστ στον Χάντερ, με τον Ριντ στη συνέχεια να σημειώνει τρίποντο στο τέλος της επίθεσης, αλλά με τον ίδιο τρόπο απάντησε και ο αρχηγός των Πειραιωτών, φτάνοντας τους 12 πόντους στο ματς. Οι ερυθρόλευκοι άρχισαν να τρέχουν στο ανοιχτό γήπεδο, με τον Λοτζέσκι να φέρνει την ομάδα του στο +19 (41-22) στο 17', ενώ στη συνέχεια οι ψυχραιμότεροι ηρέμησαν τους Αγραβάνη και Χαρίση που πήγαν να έρθουν στα χέρια, πάνω στην ένταση του αγώνα. Ο "καυτός" Λοτζέσκι ακολούθως πήρε το όπλο του και με σερί πόντους διαμόρφωσε το 47-24, το οποίο και ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, με τους γηπεδούχους να κρατούν και πάλι σε χαμηλό σκορ (23-11) τους κιτρινόμαυρους.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μάντζαρης με τρίποντο έφερε την διαφορά στο +26 (50-24), με τον Άρη στη συνέχεια να αντιδρά και να μειώνει σε 53-31, τρέχοντας στο ανοιχτό γήπεδο. Ο Μάντζαρης σημείωσε ένα ακόμη τρίποντο, ο Πρίντεζης κέρδισε το 8ο φάουλ από αντίπαλο του, όντας το τέταρτο γκολ-φάουλ, ευστοχώντας αυτή την φορά στη βολή. Ακολούθως στον αιφνιδιασμό ο Μάντζαρης έδωσε ασίστ στον Ντάνστον που κάρφωσε με εντυπωσιακό τρόπο (64-33) στο 26'. Ακολούθως οι Πέτγουεϊ και Λοτζέσκι "πυροβόλησαν" από την περιφέρεια, οι Πειραιώτες έβγαζαν καλές άμυνες, και είχαν βρει ρυθμό στο παιχνίδι τους, με τον ενθουσιασμένο Πέτγουεϊ να μοιράζει ασίστ δίχως να βλέπει στον Χάντερ, ο οποίος αξιοποίησε το γκολ-φάουλ που κέρδισε "γράφοντας" το 76-36. Οι γηπεδούχοι συνδύαζαν την ουσία με το θέαμα στο παιχνίδι τους, ξεσηκώνοντας το κοινό τους στις κερκίδες, όντας με το επιβλητικό +42 (78-36) στο τέλος της τρίτης περιόδου, σημειώνοντας 31 πόντους σε αυτή τη περίοδο.
Στη τελευταία περίοδο το παιχνίδι είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον κεφάτο Πέτγουεϊ να "πυροβολεί" και πάλι από την περιφέρεια (81-38), με τον Ολυμπιακό να είναι ασυγκράτητος και ασταμάτητος, απέναντι σε έναν νωθρό Άρη, ο οποίος εμφάνιζε αδυναμίες σε άμυνα και επίθεση, μετρώντας μόλις 6 ασίστ και 16 λάθη στο 32'. Οι Πειραιώτες δεν χάριζαν καμία φάση και έδειχναν... σεληνιασμένοι στο παρκέ, παίζοντας μπάσκετ με τεράστια συγκέντρωση, αλλά και με αυτοπεποίθηση. Η διαφορά πήγε στο +46 (86-40) με σερί πόντους από τον εξαιρετικό Κατσίβελη, με τον Άρη να απαντά με δύο σερί τρίποντα στη συνέχεια (86-46). Ο κόσμος ζητούσε από τους ερυθρόλευκους να φτάσουν τους 100 πόντους στο ματς, αλλά οι γηπεδούχοι δεν πίεσαν στα τελευταία λεπτά, κερδίζοντας τους κιτρινόμαυρους με σκορ 92-57, κάνοντας το 2-0 στην ημιτελική σειρά των playoffs.
Τα δεκάλεπτα: 24-13, 47-24, 78-36, 92-57.
Ανά δεκάλεπτο: 24-13, 23-11, 31-12, 14-21.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 13 (3), Χάντερ 7 (10ρ), Ντάνστον 6, Σπανούλης 12 (2), Ντάρντεν 3, Σλούκας 2 (5ασ), Λαφαγέτ 6, Λοτζέσκι 13 (2), Πρίντεζης 14, Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 8 (2), Κατσίβελης 6 (1). 

Άρης (Πρίφτης): Πάσαλιτς 7 (1), Τσιάρας 2, Δήμας 1, Ριντ 6 (2), Τόμας 15 (1), Πουλιανίτης, Χαρίσης 7 (1), Βεζένκοφ 17 (1), Μούρτος 2, Σίμτσακ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου