Τελευταία Νέα

30/7/15

3ος προκριματικός γύρος Europa League : ΑΪΚ Στοκχόλμης-Ατρόμητος 1-3 (1ος Αγώνας).

Ο Ατρόμητος "πετούσε φωτιές" στην Στοκχόλμη και με τον Μαρσελίνιο να κάνει εκπληκτικό παιχνίδι έχοντας ένα γκολ και μια ασίστ επικράτησε με 3-1 της ΑΙΚ και είναι με το ένα πόδι στην επόμενη φάση του Europa League.
Aγκαλιά με την πρώτη Ευρωπαϊκή του πρόκριση είναι ο Ατρόμητος μετά το νικηφόρο 3-1 επί της ΑΙΚ Στοκχόλμης το βράδυ της Πέμπτης στην Σουηδία. Η ομάδα του Περιστερίου κάνοντας ένα πολύ καλό παιχνίδι και έχοντας έναν εξαιρετικό Μαρσελίνιο "πετούσε φωτιές" και έκανε "σμπαράλια" την άμυνα των Σουηδών χτυπώντας συνέχεια στην κόντρα επίθεση.
Ο Ατρόμητος είναι το φαβορί πλέον για την πρόκριση στην επόμενη φάση με την ρεβάνς να γίνεται την επόμενη Πέμπτη (6/8) στο Περιστέρι και απλά πρέπει να δείξει λίγο προσοχή για να μην την πατήσει όπως με την Σαράγεβο πέρσι που αν και είχε κερδίσει 2-1 εκτός έδρας τελικά αποκλείστηκε.
Ο Μιχάλης Γρηγορίου στο πρώτο επίσημο ματς του στον πάγκο του Ατρόμητου που ήταν και το ντεμπούτο του σε Ευρωπαϊκούς αγώνες έστησε υπέροχα την ομάδα του. Είδε τρεις διαφορετικούς παίκτες να σκοράρουν ενώ ο Ναπολεόνι ο οποίος άνοιξε το σκορ πέτυχε το πρώτο Ευρωπαϊκό του γκολ.
Ο Γρηγορίου παρέταξε τον Ατρόμητο με ένα 4-3-3. Κάτω από τα γκολπόστ έβαλε τον Γκορμπούνοφ, στα δεξιά της άμυνας εμπιστεύτηκε τον νεαρό Κιβρακίδη και αριστερά έπαιξε ο νεοαποκτηθείς Μπιτόλο. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούνταν από τους έμπειρους Λαζαρίδη και Φυτανίδη.
Στην μεσαία γραμμή αγωνίστηκε ο Γοδόι ως καθαρός κόφτης και μπροστά του οι Ουσέρο και Πίτου Γκαρσία με τους δυο πρώτους όπως και ο Μπιτόλο να πραγματοποιούν το επίσημο ντεμπούτο τους με τον Ατρόμητο. Οι τρεις της επίθεσης ήταν ο Μαρσελίνιο στα αριστερά, ο Ουμπίντες στα δεξιά και Ναπολεόνι στην κορυφή της επίθεσης.
Εξαιρετική αμυντική λειτουργία.
Οι παίκτες του Γρηγορίου είχαν εξαιρετική αμυντική λειτουργία σε όλο το πρώτο 45λεπτο, κλείνοντας όλους τους χώρους και περιορίζοντας τα επιθετικά ατού των γηπεδούχων όπως ο Μπανγκουρά. Την ίδια ώρα ο Ατρόμητος ήταν πολύ καλός στο τρανζίσιον και όποτε έκλεβε την μπάλα έβγαινε γρήγορα στην αντεπίθεση με τους ταχύτατους Μαρσελίνιο, Ούμπιντες και Ναπολεόνι.΄Έτσι βρήκε και τα δυο πρώτα γκολ από τον "Νάπο" στο 3' και τον Βραζιλιάνο στο 15'.
Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους προσπαθούσαν να επιτεθούν από τα πλάγια αλλά οι ακραίοι μπακ του Ατρόμητου με πολύ καλά τρεξίματα δεν τους άφησαν να πάρουν ανάσα. Η ΑΙΚ απειλούσε μόνο με στημένες φάσεις σε όλη την διάρκεια του ματς.
Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο με τον Μαρσελίνιο να είναι τρομερός και τον Ναπολεόμι μέσα στις φάσεις ενώ το ακατάπαυστο τρέξιμο των Γοδόι, Ουσέρο και Πίτου Γκαρσία έδωσε πολλές μπάλες στον Ατρόμητο και έξτρα επιθέσεις ενώ παράλληλα περιόρισε και τους αντιπάλους επιθετικούς.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος αν και έδινε μόλις το πρώτο του επίσημο ματς κόντρα σε μια ομάδα που είχε περισσότερα από δεκαπέντε παιχνίδια στα πόδια της δεν έμεινε από δυνάμεις, έκλεισε καλά τους διαδρόμους, εξαφάνισε τα επιθετικά ατού της ΑΙΚ και χτυπούσε συνέχεια στην κόντρα.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να απειλούν μόνο από στημένες φάσεις, μπήκαν στο ματς με την μείωση του σκορ στο πέναλτι αλλά και πάλι ο Ατρόμητος ήταν επικίνδυνος επιθετικά και βρήκε και ένα τρίτο γκολ μετά από ωραία ενέργεια του Μαρσελίνιο που κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ούμπιντες.
Δεν υστέρησε κανείς
Οι περισσότεροι παίκτες του Ατρόμητου βρέθηκαν σε πάρα πολύ καλή μέρα, το κέντρο της άμυνας της ομάδας του Περιστερίου περιόρισε τους αντίπαλους επιθετικούς, οι τρεις επιθετικοί βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα ενώ και οι τρεις της μεσαίας γραμμής βοήθησαν σε άμυνα και επίθεση. Ακόμα και οι αλλαγές που έκανε ο Γρηγορίου με πρώτο και καλύτερο τον Εμπόου που αγωνίστηκε περισσότερο βοήθησε πάρα πολύ. Εκπληκτικός ήταν φυσικά και ο Γκορμπούνοφ ο οποίος πέρα από το πέναλτι είχε και τρεις-τέσσερις ακόμα σωτήριες επεμβάσεις. 
Στα θετικά για την ομάδα του Περιστερίου πως όλοι οι νεοαποκτηθέντες έδειξαν σαν να είναι καιρό στην ομάδα και ότι έχουν δέσει με το υπόλοιπο σύνολο.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Friends Arena"
Διαιτητής: Κριστιάν Ντίνγκερτ (Γερμανία)
Βοηθοί: Μ. Πίκελ (Γερμανία), Κ. Γκίτελμαν (Γερμανία)\
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΪΚ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ (ΑΛΜ): Κάλγκρεν, Γιόχανσον, Περέιρα, Σάντμπεργκ, Πάβεϊ, Ισιζάκι, Ετούχου, Μπλόμπεργκ (57' Ελίασον), Οφόρι, Μπανγκουρά, Μπρούσταντ (57' Γκοϊτόμ).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ): Γκορμπούνοφ, Μπίτολο, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Πίτου Γκαρσία (74' Εμπόου), Γοδόι, Ουσέρο, Μαρσελίνιο (85' Μπρίτο), Ουμπίντες, Ναπολεόνι (90' Μπάλας).
Γκολ: 3' Ναπολεόνι, 15' Μαρσελίνιο/70' Γκοϊτόμ
Κίτρινες: 26' Γοδόι, 47' Φυτανίδης, Γκαρσία, 71' Μπιτόλο/45' Ετούχου, 60' Οφόρι, 90' Πέιβι
Κόκκινες: 78' Σάντμπεργκ

Γκολ με το καλημέρα για τον Ατρόμητο.

Ο Ατρόμητος μπήκε πάρα πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 3' βρέθηκε μπροστά στο σκορ. Ο Μαρσελίνιο έκανε μια εκπληκτική κούρσα από τα αριστερά, πέρασε έναν αντίπαλο του και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Ναπολεόνι ο οποίος με κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του Γρηγορίου.
Οι γηπεδούχοι έδειξαν να τα έχουν χαμένα από το εκπληκτικό ξεκίνημα του Ατρόμητου που συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και μάλιστα στο 15' έκανε δυο τα τέρατα του με τον Μαρσελίνιο. Ο Βραζιλιάνος έκλεψε την μπάλα στον χώρο του κέντρου και έκανε την κατά μέτωπο επίθεση, πέρασε σαν σταματημένο έναν αντίπαλο, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε στην απέναντι γωνία.
Η πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων ήρθε στο 27' όταν σε εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά ο Περέιρα πήρε την κεφαλιά αλλά με σπουδαία επέμβαση ο Γκορμπούνοφ κράτησε το μηδέν. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πετύχουν ένα γκολ πριν φύγει το πρώτο ημίχρονο αλλά το σουτ του Οφόρι έξω από την περιοχή μετά την ωραία ανάπτυξη τους έφυγε έξω.
Μόνο ο Γερμανός είδε το πέναλτι που έπιασε ο Γκορμπούνοφ.
Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε καλά για τον Ατρόμητο καθώς στο 48' σε ένα κόρνερ από τα αριστερά ο Γερμανός διαιτητής της αναμέτρησης είδε πέναλτι σε μια φάση που δεν φαίνεται να υπάρχει τίποτα. Ο Πέιβι ανέλαβε την εκτέλεση του αλλά ο Γκορμπούνοφ έπεσε σωστά στην δεξιά του γωνία και έδιωξε την μπάλα.
Ο Ατρόμητος είχε την πρώτη του καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο στο 52' όταν ο Γοδόι έπιασε ένα βολέ έξω από την περιοχή της ΑΙΚ αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.
Νέο πέναλτι και μείωση του σκορ.
Οι γηπεδούχοι κέρδισαν και νέο πέναλτι στο 69' το οποίο αυτή τη φορά ήταν καταφανέστατο καθώς ο Κιβρακίδης έβαλε το χέρι του μέσα στην περιοχή για να διώξει την μπάλα. Ένα λεπτό αργότερα ο Γκοϊτόμ ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι εκτέλεσε εύστοχα με τον Γκορμπούνοφ να πέφτει αριστερά και η μπάλα να πηγαίνει στο κέντρο.
Η ΑΙΚ μείωσε σε 2-1 και θα μπορούσε στο 72' να φέρει το ματς στα ίσια αλλά ο Γκορμπούνοφ με μια τρομερή επέμβαση στην αριστερή του γωνία έδιωξε την κεφαλιά του Γιόχανσον.
Ο Ατρόμητος βγήκε στην επίθεση ψάχνοντας ένα ακόμη γκολ που θα έδινε ακόμα μεγαλύτερο αβαντάζ στην ομάδα του Γρηγορίου. Στο 76' δεν ήρθε καθώς η μπάλα δεν έκανε το χατήρι του Μαρσελίνιο που βγήκε ωραία στα αριστερά αλλά η έμπνευση του να πλασάρει πάνω από τον γκολκίπερ της ΑΙΚ δεν ήταν η ιδανική.
Δυο λεπτά αργότερα όμως ο Μαρσελίνιο και πάλι από τα αριστερά έφυγε σαν σφαίρα, ταλαιπώρησε δυο αμυντικούς και ανατράπηκε από τον Σάντμπεργκ μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι και να αποβάλει τον παίκτη της ΑΙΚ. Ο Ουμπίντες ανάλαβε την εκτέλεση του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-1 που δίνει σαφές προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.

              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου