Τελευταία Νέα

31/8/15

2η Aγωνιστική Super League : Πλατανιάς - Ατρόμητος 1-2

Ο Ατρόμητος έκανε το δυο στα δυο επικρατώντας με 2-1 του Πλατανιά στα Χανιά σε ένα ματς όπου οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης ενώ είχαν και δοκάρι στο 1-1 με τον Μιλούνοβιτς.
O Aτρόμητος αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 στα Χανιά κατάφερε με δυο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο να γυρίσει το ματς σε 2-1 και να γίνει η τρίτη ομάδα στην Super League μετά τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό που έκανε το δυο στα δυο και να βρεθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και είναι απόλυτα λογικό να είναι στεναχωρημένοι από το τελικό αποτέλεσμα καθώς πλην του γκολ είχαν αρκετές ευκαιρίες αλλά και δοκάρι για να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα δεκατέσσερα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.
Από την άλλη ο Ατρόμητος έδειξε στο πρώτο ημίχρονο επηρεασμένος και κουρασμένος από το παιχνίδι στην Τουρκία αλλά στην επανάληψη με τις αλλαγές στο αρχικό σχήμα κατάφερε να βελτιώσει την απόδοση του και να πετύχει δυο τέρματα τα οποία έφεραν την ανατροπή.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Περιβολίων"
Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος (Γρεβενών)
Βοηθοί: Κοσμάς Χαρίσης (Γρεβενών), Πέτρος Πάτρας (Μακεδονίας)
4ος Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος (Ηπείρου)
                                                                                ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Παράσχος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Σελίν, Σκαρντοβέλι, Γκνιάτιτς, Στανισάβλιεβιτς, Αποστολόπουλος (84' Γουνδουλάκης), Ντίνας (65' Τζιλβάν), Μιλούνοβιτς (76' Μενδρινός), Γιακουμάκης.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Μπιτόλο, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κιβρακίδης (46' Λε Ταλέκ), Γοδόι (46' Μπρίτο), Πίτου Γκαρσία (67' Στόιτσεφ), Ούμπιδες, Μαρσελίνιο, Ουσέρο, Ναπολεόνι.
Γκολ: 19' Κιβρακίδης (αυτογκόλ)/50' Λε Ταλέκ, 85' Κουλιμπαλί (αυτογκόλ)
Κίτρινες: 24' Γκνιάτιτς, 30' Μιλούνοβιτς, 52' Στανισάβλιεβιτς, 83' Σελίν/3' Κιβρακίδης, 27' Φυτανίδης, 29' Ουμπίδες, 75' Μπρίτο

Καλύτερος ο Πλατανιάς στο πρώτο 45λεπτο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και μόλις στο 2' έχασαν σπουδαία ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα όταν ο Μιλούνοβιτς μπήκε στην περιοχή, σούταρε από πλάγια θέση και έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Οι παίκτες του Ατρόμητου απείλησαν για πρώτη φορά στο 10' μετά σέντρα του Μπιτόλο, αδράνεια στην άμυνα του Πλατανιά, αλλά το σουτ του Ναπολεόνι κόντραρε πάνω στον Σελίν και κατέληξε σε κόρνερ.
Ο Πλατανιάς με τον Μιλούνοβιτς και πάλι στο 12' έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ καθώς ο Σέρβος μπήκε στη περιοχή και σούταρε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Προβάδισμα με καραμπόλα.
Ο Πλατανιάς πήρε το προβάδισμα στο 19' με αυτογκόλ του Κιβρακίδη μετά από "τρελή καραμπόλα". Ο Αποστολόπουλος έκανε όμορφη ενέργεια και σέντρα από τα δεξιά με την μπάλα να βρίσκει τον Κιβρακίδη και να χτυπάει στο δοκάρι του Γκορμπούνοφ ενώ στην επαναφορά η μπάλα βρήκε πάλι πάνω στο σώμα του νεαρού αμυντικού και εν συνεχεία στα δίχτυα της ομάδας του.
Δυο λεπτά αργότερα η ομάδα των Χανίων απείλησε και πάλι με τον Αποστολόπουλο και πάλι από τα δεξιά να κάνει την επέλαση και να επιχειρεί ένα διαγώνιο σουτ και έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Το πρώτο ημίχρονο άνηκε ολοκληρωτικά στον Πλατανιά που έχασε μια ακόμα ευκαιρία στο 35' με τον Γιακουμάκη να γίνεται αποδέκτης της μπάλας να γυρίζει ωραία το σώμα του και να πασάρει στον Κουλιμπαλί ο οποίος από καλή θέση έπιασε έναν κεραυνό αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.
Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ήρθε στο 43' για τους γηπεδούχους μετά το ωραίο ένα-δυο του Μιλούνοβιτς με τον Ντίνα με τον τελευταίο να δίνει στον Γκνιάτιτς ο οποίος έκανε ένα σουτ πάνω στα σώματα των αμυντικών του Ατρόμητου.
Αλλαγές από Γρηγορίου και βελτίωση.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Γρηγορίου προχώρησε σε δυο αλλαγές καθώς έριξε στο ματς τους Λε Ταλέκ και Μπρίτο κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του η οποία βελτιώθηκε και μπόρεσε να απειλήσει και αυτή με την σειρά της.
Η πρώτη καλή στιγμή μάλιστα ήρθε στο 47΄με σουτ του Μαρσελίνιο έξω από τη περιοχή το οποίο έφυγε σύριζα από το δοκάρι του Ολιμπά.
Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να ισοφαρίσουν σχετικά γρήγορα καθώς στο 50' είχαμε μια πολύ ωραία προσπάθεια του Μαρσελίνιο από τα δεξιά, ο Βραζιλιάνος έβγαλε και τη σέντρα και ο Λε Ταλέκ με κεφαλιά από κοντά έφερε το ματς στα ίσια.
Εν συνεχεία η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω με αρκετό ρυθμό στο παιχνίδι και μονομαχίες αλλά χωρίς κλασική ευκαιρία για τις δυο ομάδες τουλάχιστον μέχρι το 70'. Σε εκείνο το σημείο ο Μιλούνοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ ο Κουλιμπαλί πήρε την κεφαλιά και ο Γκορμπούνοφ μπλόκαρε.
Δοκάρι ο Πλατανιάς, γκολ ο Ατρόμητος.
Στο 76' οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία για να προηγηθούν στο σκορ όταν το φάουλ που.εκτέλεσε απευθείας ο Μιλούνοβιτς από καλό σημείο βρήκε το δοκάρι του γκολκίπερ του Ατρόμητου και έσωσε την ομάδα του Περιστερίου. Έξι λεπτά αργότερα μάλιστα σε γύρισμα του Ζιλβάν, έγινε κόντρα μεταξύ Γκορμπούνοφ και Γιακουμάκη με την μπάλα να απομακρύνεται και τον Πλατανιά να χάνει μια ακόμα καλή στιγμή.
Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ολική ανατροπή στο 85' όταν ο Ούμπιδες εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά ο Ναπολεόνι πήδηξε για την κεφαλιά με την μπάλα να δείχνει ότι χτύπησε στο κεφάλι του Κουλιμπαλί όμως και να κατευθύνεται στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-1 υπέρ του Ατρόμητου.
Η τελευταία φάση του αγώνα άνηκε στον Πλατανιά καθώς στο 88' σε γύρισμα του Μενδρινού από τα δεξιά η μπάλα βρήκε αρχικά στον μηρό και εν συνεχεία στο χέρι του Μπιτόλο αλλά ο Θάνος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι με τους παίκτες της ομάδας των Χανίων να διαμαρτύρονται έντονα ζητώντας πέναλτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου