Τελευταία Νέα

14/8/15

Ελλάδα - Βοσνία 78-60 (ΦΙΛΙΚΟ).

Με όπλο την άμυνα κι έχοντας τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, η Εθνική ομάδα επικράτησε της Βοσνίας (78-60) και ξεκίνησε με το δεξί τα φιλικά στην Τουρκία. Έκανε "κοιλιά" στην τέταρτη περίοδο, πριν "πατήσει το γκάζι" στο φινάλε.
Με νίκη ξεκίνησε το φιλικό τουρνουά της Κωνσταντινούπολης η Εθνική ομάδα, η οποία επικράτησε της Βοσνίας με 78-60 στο "Αμπντί Ιπεκτσί". Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε εξαιρετική παρουσία για τρία δεκάλεπτα (με τη διαφορά να φτάνει στις παρυφές των τριάντα πόντων), πριν έρθει η "κοιλιά" της τέταρτης περιόδου. Ακόμη και τότε όμως, οι διεθνείς "πάτησαν το γκάζι" στο φινάλε του αγώνα, για να πάνε τη διαφορά εκ νέου κοντά στους είκοσι πόντους.

Ο αγώνας:

Εν αντιθέσει με ό,τι έδειξε στο δεύτερο δεκάλεπτο, στην πρώτη περίοδο η Εθνική ομάδα δεν είχε την καλύτερη δυνατή εικόνα στο πίσω μέρος του παρκέ. Για παράδειγμα δεν έβρισκε τρόπους να σταματήσει τον Κικάνοβιτς, ο οποίος σκόραρε διαρκώς στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Στην πορεία όμως, η κατάσταση βελτιώθηκε κάπως. Κυρίως λόγω της παρουσίας του Αντετοκούνμπο στο παρκέ.
Ο φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς "έδεσε" την ελληνική άμυνα, μοίρασε... τάπες (είχε τρεις μέχρι την ανάπαυλα) και μαζί με τον Σπανούλη, ήταν οι βασικοί λόγοι του +6 (22-16) της πρώτης περιόδου. Όσο μάλιστα οι διεθνείς σκόραραν με συνέπεια πίσω από τα 6μ75 (ξεκίνησαν με 5/6), τόσο ανέβαινε η υπέρ τους διαφορά, η οποία έφτασε μέχρι το +16 (36-20) στο 13ο λεπτό του αγώνα.
Οι Βόσνιοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Η Ελλάδα είχε τον πλήρη έλεγχο του ρυθμού, ακόμη κι αν δεν είχε την καλύτερη δυνατή παρουσία στην επίθεση. Η άμυνα, βλέπετε, έκανε αρκετά καλή δουλειά, κρατώντας χαμηλά την αντίπαλη ομάδα. Κάπως έτσι φτάσαμε στο +14 (41-27) της ανάπαυλας.
Η άμυνα αποτέλεσε τη ναυαρχίδα της ελληνικής ομάδας για μία ακόμη περίοδο (την τρίτη), εκεί όπου η Βοσνία δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα. Εκτός της καλής αμυντικής συμπεριφοράς όμως, πρέπει να αναφερθούμε σε κάτι ακόμη. Τον επιθετικό πλουραλισμό. Ο Κουφός με τον Περπέρογλου ανέλαβαν δράση, σκοράροντας τους περισσότερους πόντους της Εθνικής ομάδας στο τρίτο δεκάλεπτο.
Στην τέταρτη περίοδο όμως, ήρθε η... κοιλιά της Εθνικής ομάδας, για να δώσει το δικαίωμα στη Βοσνία να ελπίζει στην ανατροπή. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, με κορυφαίο τον Σουτάλο, μείωσε τη διαφορά, φτάνοντας ακόμη και στο -8 (66-58), πριν έρθει η ελληνική απάντηση. Οι διεθνείς μας "έτρεξαν" σερί 10-0 μέσα σε διάστημα δύο περίπου λεπτών, για να επιστρέψουν στο +18 (76-58), με κάτι λιγότερο από δύο λεπτά να μένουν στο παιχνίδι.
Στον εναπομείναντα χρόνο δεν άλλαξε κάτι, η "επίσημη αγαπημένη" διατήρησε με άνεση το προβάδισμα και κάπως έτσι ολοκλήρωσε μία άκρως θετική παρουσία στο πρώτο εκ των φιλικών που θα δώσει στην Τουρκία. Επόμενος αντίπαλος οι γείτονες, το απόγευμα του Σαββάτου (15/8, 19:00).
Τα δεκάλεπτα: 22-16, 41-27, 62-41, 78-60.
ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Μπουρούσης 5 (1 τρίπ., 9 ριμπ.), Ζήσης 4, Σπανούλης 10 (2), Καλάθης 3, Περπέρογλου 11 (3), Σλούκας 6 (1), Αντετοκούνμπο 13 (1 τρίπ., 3 κοψ.), Καϊμακόγλου 3, Κουφός 10, Πρίντεζης 3, Παπανικολάου 1, Μάντζαρης, Γιάνκοβιτς 3 (1).
ΒΟΣΝΙΑ (Ιβάνοβιτς): Πάσαλιτς, Μπούζα, Στιπάνοβιτς, Σούταλο 19 (4), Γιόσιλο 3 (1), Μπάβτσιτς 8 (1), Γκόρντιτς, Κικάνοβιτς 15, Πέρσιτς, Γκλόγκοβατς, Μιλόσεβιτς 7, Ρένφρο 5 (1).

               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου