Τελευταία Νέα

27/8/15

Play-offs Europa League : Μπρόντμπι - ΠΑΟΚ 1-1 (0-5).

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στους ομίλους με μία εύκολη βραδιά στην Κοπεγχάγη, μπορούσε όμως να κερδίσει αν ήταν αποτελεσματικός στην τελική ενέργεια. Το γκολ ο Κόστα.
Το ζητούμενο για τον Ίγκορ Τούντορ και τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ στη ρεβάνς με τη Μπρόντμπι δεν  ήταν φυσικά η πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Αυτή ο Δικέφαλος την είχε διασφαλίσει από το ματς της Τούμπας με το εντυπωσιακό 5-0. Ο Κροάτης τεχνικός ήθελε να τεστάρει τη νοοτροπία των παικτών του και ορισμένους νεαρούς παίκτες.
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ προσπάθησαν να κάνουν το παιχνίδι τους και σε καμία περίπτωση δεν επαναπαύτηκαν στο σκορ του πρώτου αγώνα. Δημιούργησαν ευκαιρίες, προηγήθηκαν στο σκορ κι αν δεν ήταν το λάθος του Γλύκου στη φάση της ισοφάρισης θα μπορούσαν να φύγουν και με τη νίκη από το Μπρόντμπι Στάντιον και όχι με το το 1-1.
Μπορούσαν, βέβαια, να σκοράρουν και στη συνέχεια, αλλά η επιπολαιότητα στην τελική ενέργεια στέρησε από τον Δικέφαλο και ορισμένους  βαθμούς ακόμη , χρήσιμους για την κατάταξη της UEFA.  Όσο για τους νέους (Κουλούρης, Σαββίδης, Δεληγιαννίδης) έδειξαν ότι έχουν καλά στοιχεία, πρέπει όμως να περάσουν κι αυτοί από τη διαδικασία ωρίμανσης.
Τέλος, ο Τούντορ έκανε και δοκιμές σε διατάξεις. Για πολλή ώρα επέλεξε το 3-5-2 και όταν πέρασε ο Μακ στο παιχνίδι, δοκίμασε και το 4-3-3. 

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Brondby Stadion
Διαιτητής: Ταλιαβέντο (Ιταλία)
Συνθέσεις:
Μπρόντμπι: Ρένοου, Άλμπρεχτσεν, Λάρσον, Ντουρμίσι, Έρνσκοβ, Ρασάνι, Φίρι (Χορστ 81΄), Νέργκαρντ, Χιουλσάγκερ, Έρικσον (Πούκι 72΄), Σβαρτς (Ελμάντερ 60΄).
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Βίτορ, Κόστα, Κωνσταντινίδης (Σαββίδης 64΄), Τζαβέλλας, Κίτσιου, Τζιόλης (Μακ 64΄), Ροντρίγκες, Κάτσε, Μυστακίδης, Κουλούρης (Δεληγιαννίδης 76΄).
Κάρτες: 7΄ Χουλσάγκερ, 21΄ Έρικσον, 45΄ Νέργκαρντ, 90΄ Ρασανι/ 43΄ Ρικάρντο Κόστα, 66΄ Μακ.
Γκολ: 27΄ Ρασάνι/ 21΄ Ρικάρντο Κόστα

Η εξέλιξη της αναμέτρησης:

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν μόλις στο πρώτο λεπτό για την Μπρόντμπι, με ένα σουτ του Ντουρμίσι να περνάει άουτ. Οι Δανοί μπήκαν στο ματς παίζοντας πιεστικά, με τον Τούντορ να είναι όρθιος και να δίνει συνεχώς οδηγίες στους παίκτες του, που δυσκολεύονταν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα στο ξεκίνημα. Ο ΠΑΟΚ δημιούργησε την πρώτη του φάση στο 8΄ , όταν ο Βίτορ πήρε κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, δίχως όμως να απειλήσει ιδιαίτερα, με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Το παιχνίδι είχε και αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα στο πρώτο 20λεπτο.
Στο 19΄ ο ΠΑΟΚ εκδήλωσε επικίνδυνη αντεπίθεση με τον Ροντρίγκες να κάνει την κούρσα από τα δεξιά, να δίνει την πάσα στον Μυστακίδη κι εκείνος στον Κουλούρη, όμως το τελείωμα της φάσης να μην είναι καλό, με το σουτ του νεαρού επιθετικού να μπλοκάρεται εύκολα από τον Ρένοου.
Άνοιξε το σκορ ο Κόστα, ισοφάριση από λάθος Γλύκου.
Στο 21΄ ο Ρικάρντο Κόστα έστειλε τη μπάλα στα δύχτια με ωραία κεφαλιά, έπειτα από μακρινή εκτέλεση φάουλ, μη αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα της Μπρόντμπι. Ο Πορτογάλος έδωσε έτσι το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ με ένα όμορφο γκολ.
Ωστόσο, λίγα λεπτά μετά ήρθε η ισοφάριση της Μπρόντμπι από ένα λάθος του Γλύκου. Μετά από ασταθή έξοδο σε σέντρα από κόρνερ, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, όμως απέκρουσε το αρχικό πλασέ από κοντά. Παρόλα αυτά, στη συνέχεια της φάσης, ο Ρασάνι πήρε το «ριμπάουντ» κι έστειλε τη μπάλα στα δύχτια για το 1-1.
Ο ΠΑΟΚ τον έλεγχο μέχρι το ημίχρονο.
Μετά τα δύο γκολ στο πρώτο μέρος του αγώνα, ο ΠΑΟΚ κυκλοφόρησε καλύτερα τη μπάλα, ελέγχοντας τον ρυθμό της αναμέτρησης. Το ματς συνέχισε να έχει κάποια δυνατά μαρκαρίσματα, όμως η αρχική πίεση των γηπεδούχων υποχώρησε και ο Δικέφαλος πατούσε καλύτερα στο γήπεδο. Στο 40΄ ο Κίτσιου έπιασε ένα μακρινό σουτ στέλνοντας τη μπάλα μακριά από την εστία. Στο 41΄ ο Κουλούρης έκανε ωραία ατομική ενέργεια μπαίνοντας στην περιοχή από πλάγια θέση, όμως το σουτ που επιχείρησε δεν απείλησε, περνώντας αρκετά μέτρα άουτ.
Μπήκε καλύτερα ο ΠΑΟΚ, ισορρόπησε γρήγορα η Μπρόντμπι.
Στο 48΄ ο Κουλούρης λίγο έλειψε να κάνει το 1-2, πλασάροντας με το αριστερό από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ρένοου. Στο 54΄  ο Ροντρίγκες έκανε ωραίες προσποιήσεις μέσα στην περιοχή από τα αριστερά, όμως το σουτ του δεν ήταν καλό και κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του Ρένοου.
Η Μπρόντμπι ισορρόπησε μετά το καλό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο και προσπάθησε να γίνει απειλητική. Στο 58΄ ο Τζαβέλλας πρόλαβε ένα παράλληλο γύρισμα του Νέργκαρντ. Σε εκείνο το χρονικό σημείο οι Δανοί προσπάθησαν να πιέσουν τον ΠΑΟΚ για να πάρουν το προβάδισμα, όμως δεν κατάφερναν να δημιουργήσουν αξιόλογες φάσεις.  Στο 74΄ ο Λάρσον λίγο έλειψε να σκοράρει με μία έξυπνη σέντρα σουτ, όμως ο Κίτσιου απομάκρυνε.
Έπεσε ο ρυθμός.
Ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε όσο περνούσε η ώρα με τις αλλαγές των δύο προπονητών να επηρεάζουν. Στο σημείο που έγινε η αλλαγή του Μακ άλλαξε ο σχηματισμός του ΠΑΟΚ σε 4-3-3. Ο Κίτσιου πήγε δεξί μπακ και ο Μακ μπροστά στο δεξί άκρο με τον Ροντρίγκες αριστερά και τον  Κουλούρη σέντερ φορ. Με την είσοδο του Δεληγιαννίδη, ο Μακ πήγε στη θέση του σέντερ φορ και ο πιτσιρικάς δεξί εξτρέμ. Οι δύο ομάδες δεν είχαν κάποια σπουδαία ευκαιρία από κει και έπειτα με το 1-1 να παραμένει μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου