Τελευταία Νέα

27/9/15

5η Aγωνιστική Super League : Παναθηναϊκός - Πλατανιάς 1-0

                                
Ο Παναθηναϊκός χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση και κόντρα σε μια πολυπρόσωπη άμυνα κατάφερε να κερδίσει με 1-0 τον Πλατανιά και να παραμείνει ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Παναθηναϊκού που επικράτησε του Πλατανιά με 1-0 με τον Ατζαγκούν να έχει τα “κλειδιά” του “πούλμαν” που παρέταξε ο Γιώργος Παράσχος και να λύνει τον γόρδιο δεσμό με την γκολάρα που πέτυχε στο 45' του πρώτου μέρους.
Οι πράσινοι δεν έπιασαν σπουδαία απόδοση και δυσκολεύτηκαν να βρουν χώρους και να καθαρίσουν το ματς παρά το γεγονός ότι είχαν και δοκάρι με την έναρξη του δευτέρου μέρους κάτι που προκάλεσε και τις έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου με την λήξη του ματς προς το πρόσωπο του Γιάννη Αναστασίου.
Ο Παναθηναϊκός παρέμεινε έτσι στο κυνήγι του Ολυμπιακού με τέσσερις νίκες σε πέντε παιχνίδι ενώ ο Πλατανιάς με τον ένα βαθμό που έχει ως τώρα παραμένει ουραγός.
Ο Γιάννης Αναστασίου χρησιμοποίησε την ίδια ακριβώς ενδεκάδα με το ματς κόντρα στον Λεβαδειακό, τέσσερις μέρες νωρίτερα και χωρίς να κάνει ούτε μια αλλαγή. Ο 42χρονος τεχνικός είχε μείνει ικανοποιημένος από την παρουσία των ποδοσφαιριστών του στο πρώτο 45 της αναμέτρησης με τους Βοιωτούς και περίμενε ένα ανάλογο ματς και κόντρα στον Πλατανιά.
Πως έπαιξαν οι δυο ομάδες
Έτσι οι πράσινοι παρατάχθηκαν με τον Στιλ κάτω από τα γκολπόστ, τον Μαρινάκη δεξιά και τον Νάνο αριστερά ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Τελάντερ, Ταυλαρίδης. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής έπαιξαν και πάλι οι Ζέκα, Κουτρουμπής με τους Πράνιτς και Ατζαγκούν λίγο πιο μπροστά. Και στην κορυφή της επίθεσης οι Μπεργκ, Καρέλης.
Από την άλλη ο Πλατανιάς παρατάχθηκε αρκετά αμυντικά, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν στηθεί στον αγωνιστικό χώρο με ένα 3-6-1 θέλοντας να κρατήσουν τους πράσινους μακριά από την άμυνα τους και να κλείσουν τους χώρους προς την εστία του Ολιμπά.
Ο Παράσχος έχοντας δει ότι ο Παναθηναϊκός είχε προβλήματα σε ματς που είχε βρει μπροστά του τρία στόπερ θέλησε να δοκιμάσει και αυτός την τύχη του. Πρωταρχικός στόχος των φιλοξενούμενων ήταν να κρατήσουν το μηδέν και να χτυπήσουν σε μια αντεπίθεση που θα έβρισκαν στη διάρκεια του αγώνα.
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να βρει τρόπους να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Πλατανιά χωρίς να τα καταφέρνει αφού οι φιλοξενούμενοι απομάκρυναν κάθε φάση. Για αυτό και χρειάστηκε ένα σουτ από τα 30 μέτρα του Ατζαγκούν με το οποίο νικήθηκε ο Ολιμπά στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου. 
Η εικόνα στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει τρόπους να απέναντι στο “πούλμαν” που είχε παρατάξει ο Παράσχος μπροστά από την εστία της ομάδας του. Οι πράσινοι μάλιστα είχαν και ένα δοκάρι με τον Μπεργκ στο 47' το οποίο θα μπορούσε να αλλάξει άρδην την εικόνα του ματς. Από την πλευρά του ο Πλατανιάς και πάλι δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός.
Στα τελευταία πέντε λεπτά του αγώνα και με το 1-0 να παραμένει οι φιλοξενούμενοι που δεν είχαν τίποτα να χάσουν άλλαξαν το σύστημα τους και έπαιξαν με δυο επιθετικούς χωρίς όμως να απειλήσουν ουσιαστικά.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Γήπεδο: “Απόστολος Νικολαϊδης”
Διαιτητής: I. Δελφάκης (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Χ. Κούλα (Ξάνθης), Τ. Πετρόπουλος (Αρκαδίας)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ (ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ): Στιλ, Μαρινάκης, Ταυλαρίδης, Τελάντερ, Νάνο (90' Τριανταφυλλόπουλος), Κουτρουμπής, Ζέκα, Πράνιτς, Ατζαγκούν (57' Αμπέντ), Καρέλης (64΄Καλτσάς), Μπεργκ.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΠΑΡΑΣΧΟΣ): Ολιμπά, Κουλιμπαλίδη, Μπανανά, Σελίν, Αποστολόπουλος (56' Τσουράκης), Μενδρινός, Γκνιάτιτς, Στανισάβλιεβιτς (76' Γιακουμάκης), Ντίνας, Βάντερσον, Ράμος (82' Γουνδουλάκης). 
Κίτρινες: 49' Σελίν, 64' Κουλιμπαλί
Γκολ: 45' Ατζαγκούν.
Φουλ της άμυνας ο Πλατανιάς, βρήκε λύση στο 45' το τριφύλλι.
Ο Πλατανιάς παρατάχθηκε με ένα πολύ αμυντικογενές σχήμα με τον Γιώργο Παράσχο να παρατάσσει την ομάδα του με ένα 3-6-1 θέλοντας να κλείσει τους χώρους ανάμεσα στις γραμμές. Ούτως ώστε να μην αφήσει τους πράσινους να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Ολιμπά.
Κάτι που κατάφερε αρκετά καλά στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης με τους πράσινους να ψάχνονται αρκετά για να δουν πως θα διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα.
Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο ματς όταν ο Κουλιμπαλί άφησε την άμυνα του βρήκε χώρο μπροστά του και ελεύθερα μέτρα έκανε την επέλαση και με το σουτ που επιχείρησε έστειλε την μπάλα αρκετά έξω από την εστία του Στιλ.
Ο Παναθηναϊκός άρχισε να βρίσκει ρυθμό μετά το πρώτο 20λεπτο και έβγαλε φάσεις αρχικά με τον Καρέλη στο 26'. Ο Έλληνας επιθετικός συνδυάστηκε πολύ όμορφα με τον Μπεργκ και σούταρε με το αριστερό με την μπάλα να φεύγει έξω. Τρία λεπτά αργότερα οι πράσινοι κέρδισαν πέναλτι με τον Νάνο να το εκτελεί από τα αριστερά. Ο Ταυλαρίδης στο δεύτερο δοκάρι πήρε την πρώτη κεφαλιά προς τον Μπεργκ με τον Σουηδό από το ένα μέτρο να μην μπορεί να την σπρώξει στα δίχτυα.
Δυο λεπτά αργότερα ο Καρέλης έκανε ωραία προσπάθεια από τα αριστερά και σέντρα προς τον Μπεργκ με τον Σουηδό να κατεβάζει στο ύψος του πέναλτι και να καθυστερεί να σουτάρει με την άμυνα του Πλατανιά να τον κόβει στη συνέχεια.
Οι φιλοξενούμενοι που έβλεπαν το πλάνο τους να κρατά βγήκαν στην επίθεση ξανά στο 36' όταν ο Ράμος έκανε μια κεφαλιά προ του Τελάντερ αλλά ο Στιλ μπλόκαρε και πάλι.
Οι πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 40' ο Μαρινάκης που άρχισε να παίρνει μέτρα έκανε μια επέλαση και ένα σουτ με το αριστερό αλλά ήταν χλιαρό και ο Ολιμπά έπιασε εύκολα.
Στο κατάλληλο σημείο το γκολ για τον Παναθηναϊκό.
Η άμυνα του Παναθηναϊκού έμεινε εκτεθειμένη στο 44' με τον Ταυλαρίδη να φεύγει από την θέση του και τον Μενδρινό να εκμεταλλεύεται τον κενό χώρο. Ο μέσος της ομάδας των Χανίων γύρισε από τα δεξιά προς τον Ράμος ο οποίος με ένα βολ πλανέ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Ο Παναθηναϊκός κατάφερε όμως να προηγηθεί στην τελευταία φάση του ημιχρόνου. Οι πράσινοι γύρισαν υπομονετικά την μπάλα με τον Νάνο να τη δίνει στον Ατζαγκούν ο οποίος έκανε μια ωραία ντρίμπλα βρήκε ένα μέτρο χώρο και με ένα σουτ με αρκετό φάλτσο νίκησε τον Ολιμπά και έδωσε το προβάδισμα στο τριφύλλι.

Δοκάρι με το "καλημέρα" στο δεύτερο ημίχρονο για τον Παναθηναϊκό.

Οι δυο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο 45λεπτο χωρίς αλλαγές εκατέρωθεν και με τους πράσινους να στέκονται άτυχοι στην προσπάθεια τους να τελειώσουν το ματς με ένα δεύτερο γκολ. Στο 46' της αναμέτρησης ο Νάνο με ωραία μπαλιά βρήκε τον Μπεργκ έξω από την περιοχή του Ολιμπά με τον Σουηδό να πιάνει ένα μονοκόμματο κεραυνό ο οποίος σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Γάλλου πορτιέρο.
Ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος έπεσε με τους φιλοξενούμενους να μην αφήνουν το αμυντικό τους πλάνο παρά το γεγονός ότι ήταν πίσω στο σκορ και τους πράσινους να μην μπορούν να βρουν ένα δεύτερο γκολ. Μάλιστα ούτε οι αλλαγές που έγιναν από πλευράς τριφυλλιού άλλαξαν την εικόνα του αγώνα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το δοκάρι η επόμενη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε στο 71' και ήταν για τον Πλατανιά με τον Μενδρινό να βρίσκεται σε καλή θέση εκτός περιοχής ανενόχλητος αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε έξω.
Ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ στο 74' όταν ο Μπεργκ με μια απίστευτη έμπνευση, ένα τακουνάκι, βρήκε στον κενό χώρο τον Καλτσά ο οποίος υπό την πίεση των Κουλιμπαλί, Σελίν έπιασε ένα ωραίο συρτό σουτ με τον Ολιμπά να πέφτει στην αριστερή του γωνία και με το ένα χέρι να σταματάει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα.
Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου βρήκαν μια ακόμη ευκαιρία στο 83' όταν ο Μενδρινός έξω από την περιοχή έπιασε ένα δυνατό σουτ με τον Στιλ να διώχνει με τις γροθιές του και στην επαναφορά ο Γουνδουλάκης υπό την πίεση του Νάνο έστειλε την μπάλα έξω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου