Τελευταία Νέα

27/9/15

5η Aγωνιστική Super League : Λεβαδειακός - Αστέρας Τρίπολης 2-1

Την δεύτερη φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Λεβαδειακός (2-1 τον Αστέρα Τρίπολης), έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάντζιο με δυο γκολ, ενώ μείωσε ο Γιάννου. Γκάφα του Θεοδωρόπουλου στο πρώτο τέρμα των Βοιωτών.
O Bαγγέλης Μάντζιος το πήρε προσωπικά και με δυο γκολ οδήγησε το Λεβαδειακό στην δεύτερη φετινή του νίκη στη Super League. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου επικράτησε με 2-1 του Αστέρα Τρίπολης, σκοράροντας στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και στο ξεκίνημα του δεύτερου, φτάνοντας τους έξι βαθμούς στο πρωτάθλημα, έναν λιγότερο από τους Αρκάδες.
Το τραγικό λάθος του Θεοδωρόπουλου στο πρώτο τέρμα των γηπεδούχων, άλλαξε εν πολλοίς τα δεδομένα του ματς, με τον Μάντζιο να σκοράρει με ωραίο πλασέ στο 49', καθαρίζοντας ουσιαστικά το τρίποντο για το Λεβαδειακό. Από 'κει και πέρα, ανέλαβε δράση ο γκολκίπερ Τσιντώντας που σε τουλάχιστον δυο περιπτώσεις ενήργησε άψογα, δεν μπόρεσε όμως να αποσοβήσει την παραβίαση της εστίας του στην κεφαλιά του Γιάννου (87').

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς
Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος
Βοηθοί: Δημήτριος Γκάγκας, Πολυχρόνης Κωσταράς
4ος Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιαράς
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Μάντζιος): Τσιντώντας, Μιλιάζες, Τριποτσέρης, Ουόν, Μουλόπουλος, Στάθης, Γιάχιτς, Ναβάρο (59' Γιακουμάκης), Μίνγκας (78' Θέος), Μάρκοβιτς (68' Φαβάλι), Μάντζιος.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι (83' Ζησόπουλος), Γκοϊάν, Σανκαρέ (59' Μούκαμ), Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Χαμντανί, Δημούτσος (23' Κουρμπέλης), Μάσα, Σκουρτάι, Γιάννου.
Γκολ: 45'+1', 49' Μάντζιος / 87΄Γιάννου.
Κάρτες: 17' Σανκαρέ, 30' Γιάχιτς, 35' Σκουρτάι, 39' Στάθης, 62' Μάσα, 85' Κουρμπέλης, 89' Χαμντανί, 91' Ζησόπουλος.
Η ανασκόπηση του αγώνα:
Το πρώτο ημίχρονο στη Λιβαδειά είχε περισσότερο ξύλο και λιγότερο όμορφες στιγμές και φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες. Τα μαρκαρίσματα ήταν σκληρά και ο ρέφερι Τζήλος είχε αρκετή δουλειά στην προσπάθειά του να "κρατήσει" το ματς και να μην ξεφύγει. Οι Αρκάδες φαίνονταν πιο ικανοί να φτάσουν με αξιώσεις στο γκολ, χωρίς όμως να κάνουν την πολύ μεγάλη ευκαιρία μπροστά στα καρέ του Τσιντώντα.
Οι φιλοξενούμενοι σε ορισμένες περιπτώσεις απείλησαν τους Βοιωτούς και μάλιστα σε μια εξ αυτών ο Δημούτσος, προτού αποχωρήσει αναγκαστικά στο 23', παραλίγο να σκοράρει έπειτα από έξυπνο γύρισμα του Σκουρτάι. Το παιχνίδι πήγαινε ολοταχώς για το 0-0, μέχρι να αναλάβει δράση ο... Θεοδωρόπουλος. Ο τερματοφύλακας του Αστέρα έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του σε σέντρα του Μάντζιου και ο Λεβαδειακός από το πουθενά μπήκε μπροστά στο σκορ στις καθυστερήσεις.
Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου (49'), οι γηπεδούχοι ουσιαστικά "κλείδωσαν" τη νίκη με το δεύτερο γκολ του Έλληνα φορ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το ωραίο γύρισμα του Στάθη και με πλασέ έκανε το 2-0. Οι Αρκάδες θα μπορούσαν να μειώσουν γρήγορα, αν ο Τσιντώντας στο 53' δεν απέκρουε το άτσαλο διώξιμο του Μιλιάζες, ενώ στο 58' οι Βοιωτοί ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Ναβάρο. Δύσκολη φάση πάντως, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο αν τσίμπησε την μπάλα πριν το γκρέμισμα από τον Θεοδωρόπουλο.
Στο 67', ο Σκουρτάι από τη μικρή περιοχή θα σουτάρει και ο Τσιντώντας θα διώξει με το πόδι, με τον Αστέρα να πιέζει για να μπει στο ματς. Τα λεπτά κυλούσαν, ο Λεβαδειακός κρατούσε, με τη μείωση του σκορ να έρχεται στο 87' σε πολύ καλή κεφαλιά του Γιάννου, την οποία δεν μπορούσε να εξουδετερώσει ο γκολκίπερ των γηπεδούχων, όμως δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα που βρήκε τον Άκη Μάντζιο και τους παίκτες του να πανηγυρίζουν ένα σπουδαίο τρίποντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου