Τελευταία Νέα

26/9/15

5η Aγωνιστική Super League : Ηρακλής - Skoda Ξάνθη 1-1

                                inner
Ο Ηρακλής με τον Βέλλιο να πετυχαίνει γκολ μετά από 4,5 χρόνια με την φανέλα του "γηραιού" πήρε τον πρώτο εντός έδρας βαθμό του στην φετινή Super League παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ. Με δέκα τελείωσε την αναμέτρηση η Ξάνθη λόγω αποβολής του Σολτάνι.
Τον πρώτο εντός έδρας βαθμό στην φετινή Super League πήρε ο Ηρακλής το Σάββατο το απόγευμα στην αναμέτρηση με την Ξάνθη με τις δυο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 1-1 σε ένα ματς που κυρίως στο δεύτερο μέρος τα είχε όλα. Γκολ, δοκάρι, νεύρα και αποβολές.
Από την πλευρά της η Ξάνθη μπόρεσε για τρίτο εκτός έδρας ματς να μην γνωρίσει την ήττα αλλά από τη στιγμή που βρέθηκε μπροστά στο σκορ σίγουρα θα ήθελε κάτι περισσότερο από τον ένα βαθμό της ισοπαλίας. Βέβαια και οι γηπεδούχοι μπορούν να τα έχουν με την τύχη τους καθώς μετά την ισοφάριση με τον Βέλλιο, ο οποίος σκόραρε μετά από 4,5 χρόνια με τη φανέλα του Ηρακλή, είχαν και δοκάρι ενώ έπαιζαν για δέκα λεπτά με παίκτη παραπάνω.
Το παιχνίδι είχε πολύ λίγες φάσεις και κακό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο ενώ στο δεύτερο μέρος η αναμέτρηση ήταν καλύτερη με περισσότερες ευκαιρίες, γκολ και θέαμα από τις δυο ομάδες ενώ και οι δυο προπονητές με τις κινήσεις τους έπαιξαν ρόλο στην διαμόρφωση του σκορ. 

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Καυταζόνγλειο Στάδιο
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Καρατζίκας (Αθηνών), Κουντουρέλης (Αθηνών)
4ος: Θάνος (Γρεβενών)
ΣΥΘΝΘΕΣΕΙΣ:
ΗΡΑΚΛΗΣ (ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ): Πέρνις, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Στάμου, Μακρής, Ρομάνο (67' Κυριακίδης), Λαζάρ, Τσιλιανίδης (67' Βέλλιος), Πασάς (89' Χαντί), Λουκίνας.
SKODA ΞΑΝΘΗ (ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ): Τσέναμο, Μπέρτος, Ουάλας, Φλίσκας, Καρυπίδης, Παπαστεριανός, Ερέα (86' Μπαξεβανίδης), Λουσέρο, Ντιμιτρόφ (89' Λισγάρας), Σολτάνι, Καπετάνος (58' Βασιλακάκης).
Κάρτες: 19' Ρομάνο, 80' Πασάς, 83' Λάζαρ /7' Φλίσκας, 14' Χερέα, 83' Σολτάνι, 90+ Μπέρτος
Κόκκινες: 83' Σολτάνι
Γκολ: 71' Βέλλιος/62' Λουσέρο
Λιγοστές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο.
Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 26' όταν ο Πασάς έκανε την ενέργεια και το σουτ αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πέρνις. Η Ξάνθη ισοφάρισε τις ευκαιρίες στο 29' με τον Καπετάνο ο οποίος μετά από κόρνερ από τα δεξιά βρέθηκε ανενόχλητος στο ύψος του πέναλτι αλλά δεν κατάφερε να πιάσει όπως θα ήθελε την κεφαλιά που κατέληξε σε νέο κόρνερ. Από την εκτέλεση του, αυτή τη φορά από τα αριστερά, ο Σολτάνι πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και πήρε την κεφαλιά με τον Πέρνις να διώχνει σωτήρια.
Στην επόμενη επίθεση ο Μακρής βρέθηκε σε θέση βολής και από μακριά έπιασε ένα δυνατό σουτ αλλά ο Τσέναμο απέκρουσε εύκολα. Ο γκολκίπερ της Ξάνθης στο 41' αυτή τη φορά αρκετά πιο δύσκολα έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Τσιλιανίδη στην καλύτερη ευκαιρία των δυο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο.
Πανέμορφο γκολ από την Ξάνθη για το προβάδισμα.
Η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και με σκοπό να πάρει το προβάδισμα που θα την έφερνε πιο κοντά στην νίκη. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν αρχικά στο 53' μετά από σέντρα του Λουσέρο από τα δεξιά αλλά ο Μακρής πήρε την "μπουκιά από το στόμα" του Καπετάνου. Στο 61' ο Παπαστεργιανός ήταν αυτός που είδε εκτός θέσης τον Περνίς και από μακριά προσπάθησε με ένα σουτ να τον απειλήσει αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων τελευταία στιγμή μπλόκαρε την μπάλα.
Ένα λεπτό αργότερα όμως η Ξάνθη βγήκε πολύ ωραία στην αντεπίθεση με έξι παίκτες έναντι πέντε του Ηρακλή. Ο Λουσέρο έδωσε αριστερά στον Ντιμιτρόφ που την γύρισε προς τα μέσα για τον Βασιλακάκη ο οποίος την έστρωσε στον Λουσέρο έξω από την περιοχή με τον μέσο της Ξάνθης να πιάνει ένα σουτ με το αριστερό και να στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Περνίς.
Ο Ηρακλής θα μπορούσε να φέρει το ματς στα ίσια στο 65' αλλά μετά από σέντρα από τα αριστερά ο Λουκίνας μέσα στην περιοχή έγινε κάτοχος της μπάλας αλλά έκανε το "τσαφ" και δεν μπόρεσε να τελειώσει την φάση.
Με Βέλλιο έφτασε στην ισοφάριση.
Δυο λεπτά αργότερα ο Νίκος Παπαδόπουλος έριξε στο ματς τους Βέλλιο και Κυριακίδη αντί των Τσιλιανίδη, Ρομάνο κάνοντας την ομάδα του πιο επιθετική και παίζοντας με δίδυμο στην επίθεση τους Βέλλιο, Λουκίνα. Η κίνηση του απέδωσε καρπούς στο 71' όταν ο Λάζαρ βρήκε με ωραία κάθετη πάσα τον Βέλλιο μέσα στην περιοχή. Ο επιθετικός του "γηραιού" γύρισε ωραία μέσα στην περιοχή και με όμορφο σουτ νίκησε τον Τσενάμο και έφερε το ματς στα ίσια. Ένα γκολ που πανηγύρισε έξαλλα τόσο ο νεαρός επιθετικός όσο και οι φίλοι της ομάδας του Ηρακλή.
Η Ξάνθη θα μπορούσε να πάρει και πάλι το προβάδισμα στο σκορ καθώς στο 75' ο Ερέα έκανε πολύ ωραία ατομική προσπάθεια, μπήκε μέσα στην περιοχή από τα αριστερά, έκοψε την μπάλα και απέφυγε τον Στάμου αλλά αντί να δώσει παράλληλα στον Λουσέρο που ήταν ανενόχλητος έκανε το σουτ αλλά ο Περνίς με το πόδι απομάκρυνε την μπάλα.
Πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν και αυτή με την σειρά τους να πάρουν το προβάδισμα στην μεγαλύτερη στιγμή της αναμέτρησης καθώς ο Βέλλιος και πάλι υποδέχτηκε ωραία την μπάλα έξω από την περιοχή του Ηρακλή, γύρισε όμορφα αλλά το σουτ που έπιασε βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Τσέναμο.
Επεισόδιο με Σολτάνι και αποβολή.
Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης η φάση στην οποία μπορεί να σταθεί κανείς είναι η αποβολή του Σολτάνι και τα όσα προηγήθηκαν αυτής. Ο Λάζαρ έκανε ένα φάουλ στον άσο της Ξάνθης ο οποίος σηκώθηκε από το έδαφος και είχε αψιμαχία με τον μέσο του Ηρακλή προσπαθώντας να τον χτυπήσει και κανείς δεν μπορούσε να τον κρατήσει και να τον απομακρύνει.
Ο Τριτσώνης έδειξε σωστά κίτρινη κάρτα σε Λάζαρ και Σολτάνι ο οποίος εκείνη την ώρα πήγαινε για να γίνει αλλαγή. Ο επιθετικός της Ξάνθης όμως γύρισε και έβρισε τον ρέφερι της αναμέτρησης που του έδειξε και δεύτερη κίτρινη η οποία έφερε την αποβολή του. Μάλιστα ο Καζναφέρης προσπαθούσε και αυτός να ηρεμήσει τον παίκτη της ομάδας του χωρίς να τα καταφέρει ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι τον έσπρωξε δυο φορές για να πάει στον πάγκο και παραλίγο να υπάρξει και επεισόδιο μεταξύ τους.
Η διακοπή αυτή έριξε και τον ρυθμό του αγώνα και μέχρι το τέλος της αναμέτρησης τόσο η Ξάνθη που έπαιζε με δέκα παίκτες όσο και ο Ηρακλής δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάποιο τέρμα που θα έδινε τη νίκη σε μια από τις δυο ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου