Τελευταία Νέα

28/10/15

1η Aγωνιστική 8ου ομίλου Κυπέλλου Ελλάδας : Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΛ Καλλονής 4-0

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του ο Αστέρας στο Κύπελλο Ελλάδας, επικρατώντας εύκολα με 4-0 της Καλλονής στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων.
Με τον Φούντα να δημιουργεί, τον Σκούρτη να σκοράρει, τους Λανθαρότε, Νίκο να έρχονται με φόρα από τα... Γιάννενα και τον Μάσα με φόρα από τον πάγκο, ο Αστέρας έφτασε σε μία άνετη νίκη (4-0) απέναντι στην Καλλονή, στην πρεμιέρα του 8ου ομίλου του Κυπέλλου.
Ο Αστέρας μπήκε στην αναμέτρηση θυμίζοντας περσινές εντός έδρας αναμετρήσεις. Με επιθέσεις κυρίως από τα δεξιά και πρωταγωνιστές τους Νίκο και Λανθαρότε, είχε στο εικοσάλεπτο δύο δοκάρια (13' Νίκο, 20' Μούκαμ) και άλλες δύο καλές στιγμές (4' Νίκο, 18' Φουντάς). Η δικαίωση της επιθετικής προσέγγισης του παιχνιδιού ήρθε στο 21' με τον Φούντα να βρίσκει τον Λανθαρότε ο οποίος δεν αστόχησε από κοντά (1-0).
Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι κιτρινομπλέ συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, χωρίς να απειλούνται από τους Λέσβιους. Έφτασαν μάλιστα κοντά σε ένα δεύτερο γκολ στο 43', αλλά ο Σκούρτης... σταμάτησε άθελά του το δυνατό σουτ του Νίκο. Η ανάπαυλα βρήκε τον Αστέρα με κατοχή μπάλας 62%-38% και 8 τελικές προσπάθειες έναντι μόλις δύο των φιλοξενούμενων οι οποίες μάλιστα έφυγαν εκτός εστίας.
Στο ίδιο σκηνικό και η επανάληψη, με τους Αρκάδες να μπαίνουν με το πόδι στο γκάζι "καθαρίζοντας" το παιχνίδι στο 49'. Δεύτερη ασίστ από τον Φούντα με αποδέκτη αυτή τη φορά τον Σκούρτη που βρήκε δίχτυα με κοντινή κεφαλιά (2-0). Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι τα αφεντικά χορτάρι, ρίχνοντας σταδιακά το ρυθμό τους ενόψει των επόμενων διαδοχικών κρίσιμων αγώνων (ΠΑΟΚ, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ).
Ρυθμό που δεν έριξε ο Μάσα ο οποίος μπήκε ως αλλαγή και κέρδισε δύο πέναλτι με τα οποία σκόραραν οι Σκούρτης (71') και Νίκο (87'), διαμορφώνοντας το τελικό 4-0. Πέρα από το σκορ, οι 15-3 τελικές και το 68%-32% στην κατοχή της μπάλας μαρτυρούν το άνετο της κιτρινομπλέ επικράτησης στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΣΤΕΡΑΣ (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Μούκαμ, Τορμένα, Αλόκο, Τσοκάνης (77' Γκρόσιος), Ντουντού, Χαμντανί, Φούντας (58' Μάσα), Νίκο, Λανθαρότε (66' Παντελιάδης), Σκούρτης
ΚΑΛΛΟΝΗ (Θεοδωρίδης): Δαύκος, Σπυρόπουλος, Κλαντρούμπσκι (74' Κεϊτά), Αντέτζο, Βαλιός, Γιουκαρής (54' Γουερέ), Μπουρούς, Κρολ (46' Ουνγιαλίδης), Χιντασέλι, Ξυδάς, Χατζηδημητρίου
Σκόρερ: 21' Λανθαρότε, 49', 71 (πέν.) Σκούρτης, 87' Νίκο.

               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου