Τελευταία Νέα

29/10/15

Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου : Ανακοίνωσε τον Μίκαελ Σκίμπε!

Ο Μίκαελ Σκίμπε είναι και τυπικά ο νέος προπονητής της Εθνικής μας ομάδας, αφού στο σημερινό Δ.Σ. της ΕΠΟ οριστικοποιήθηκε η συμφωνία μαζί του.
Προπονητής της Εθνικής ομάδας είναι και με τη... βούλα ο Μίκαελ Σκίμπε. Ο 50χρονος Γερμανός κόουτς έβαλε την υπογραφή στο νέο του συμβόλαιο με την ΕΠΟ, αφού στο σημερινό Δ.Σ. της Ομοσπονδίας οριστικοποιήθηκε το deal.  Αργότερα ήρθε και η ανακοίνωση.
Ο Σκίμπε συναντήθηκε πριν μερικές ημέρες με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη, οι δυο πλευρές τα βρήκαν τόσο στο οικονομικό σκέλος, όσο και στο πλάνο που θα πρέπει να ακολουθήσει η γαλανόλευκη για να βγει από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει τους τελευταίους 15 μήνες, ενώ κανονικά στο προπονητικό τιμ θα βρίσκεται ο Κώστας Τσάνας και άλλος ένας δικός του συνεργάτης.
Την Παρασκευή (30/10) αναμένεται στην Ελλάδα (την Τρίτη), ενώ θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας στα φιλικά με Λουξεμβούργο και Τουρκία στις 13 και στις 17 Νοεμβρίου αντίστοιχα. Η εποχή Σκίμπε ξεκινάει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, με την ελπίδα να... θυμίσει την περίοδο Ρεχάγκελ.
Αναφορικά με την συμφωνία, θα είναι διετής και ο έμπειρος κόουτς θα αμείβεται περίπου με 600.000 ευρώ ετησίως, ενώ ανάλογο θα είναι το πριμ πρόκρισης σε περίπτωση που η Εθνική προκριθεί στην τελική φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας το καλοκαίρι του 2018.

Το who is who του Σκίμπε:

Ο Μίκαελ Σκίμπε ξεκίνησε ως ταλαντούχος μέσος στην Σάλκε (και διεθνής με την εθνική Γερμανίας Κ18), μετά από μόλις δυο χρόνια καριέρας όμως κρέμασε τα παπούτσια του σε ηλικία 21 ετών. Ο λόγος έχει να κάνει με τους πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς που βίωσε σε μικρή ηλικία. Συγκεκριμένα υπέστη τρεις φορές ρήξη χιαστών με την τελευταία να είναι και η ταφόπλακα όσον αφορά τον ποδοσφαιριστή - Σκίμπε.
Η Σάλκε αγκάλιασε τον νεαρό τότε παίκτη και του προσέφερε τη δυνατότητα να εργαστεί ως προπονητής. Έτσι, μετά τις σπουδές του πήρε πόστο στις ακαδημίες των "μπλε" όπου παρέμεινε για ένα χρόνο.
Το 1989 η Ντόρτμουντ του έδωσε την ευκαιρία να δουλέψει με τη δεύτερη ομάδα της Μπορούσια. Μετά από οκτώ χρόνια, ο Σκίμπε έγινε υπεύθυνος των ακαδημιών κι ένα χρόνο αργότερα (1998) ανέλαβε την πρώτη ομάδα με αποτέλεσμα να γίνει ο νεότερος τεχνικός στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα (32 ετών τότε).
Το Φεβρουάριο του 2000 ωστόσο η συνεργασία του λύθηκε (η Μπορούσια στο τέλος της σεζόν τερμάτισε 11η) και ο Σκίμπε βρέθηκε εκ νέου στη δεύτερη ομάδα. Αυτό δεν του άρεσε καθόλου, οπότε μόλις ήρθε η ευκαιρία από την εθνική ομάδα της Γερμανίας την αποδέχθηκε. Εκεί μαζί με τον Ρούντι Φέλερ έμειναν για τέσσερα χρόνια. Τον Οκτώβριο του 2005 ο Σκίμπε επέστρεψε στους πάγκους συλλόγων, αφού ήθελε πλέον να ανοίξει τα φτερά του.
Ακολούθησε μία "τρελή" δεκαετία με τον Σκίμπε να κάθεται στους πάγκους των: Μπάγερ Λεβερκούζεν (2005-2008), Γαλατάσαραϊ (2008-2009), Άιντραχτ Φρανκφούρτης (2009-2011), Εσκισεχίρσπορ (2011), Χέρτα (2011-2012), Καραμπούκσπορ (2012), Γκρασχόπερς (2013-2015) και τέλος επιστροφή ξανά στην Εσκισεχίρσπορ (2015).
Συνολικά το ποσοστό νικών του από τη δεύτερη ομάδα της Ντόρτμουντ μέχρι και την Εσκισεχίρσπορ άγγιξε το 44.40%, ένα ποσοστό διόλου άσχημο, αν σκεφτούμε πως κάποιες ομάδες είχαν ως στόχο την παραμονή.
Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
"Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ ανατέθηκε στον κ. Σκίμπε η ευθύνη της Εθνικής Ανδρών.
Ο κ. Σκίμπε θα υπογράψει αύριο, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, συμβόλαιο συνεργασίας με την ΕΠΟ, το οποίο θα έχει διάρκεια μέχρι την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 και θα ανανεωθεί αυτόματα έως τη λήξη του Μουντιάλ της Ρωσίας σε περίπτωση πρόκρισης της Εθνικής. Για την ώρα υπογραφής του συμβολαίου θα ενημερωθείτε αμέσως όταν αυτή προσδιοριστεί με ακρίβεια."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου