Τελευταία Νέα

22/11/15

11η Aγωνιστική Super League : Πανθρακικός - ΑΕΚ 1-2

Η ΑΕΚ χωρίς να πιάσει σούπερ απόδοση αλλά και χωρίς να ζοριστεί ιδιαίτερα, νίκησε με 2-1 στην Κομοτηνή τον Πανθρακικό. Ήταν η πρώτη νίκη του Πογέτ στον πάγκο της Ένωσης.
Είχε προαναγγείλει ο Γκας Πογέτ πως η δική του ΑΕΚ θα αρχίσει να φαίνεται μετά την διακοπή. Και στο πρώτο ματς στην επανέναρξη του πρωταθλήματος, η Ένωση πέρασε με νίκη 2-1 από την Κομοτηνή επί του Πανθρακικού. Ήταν η πρώτη νίκη του Πογέτ στον πάγκο της ΑΕΚ.
 Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε ο Ουρουγουανός τεχνικός να παρουσιάσει στο γήπεδο δυο νέα συστήματα, χρειάστηκε να έχει κέφι ο Μπουονανότε και αποτελεσματικότητα ο Γιόχανσον, χρειάστηκε ακόμα και ένα μίνι… θρίλερ στο φινάλε. Άλλωστε ο Πανθρακικός όσο μπορούσε, το πάλεψε το ματς. Όμως η ΑΕΚ ήξερε τι ήθελε και βρήκε και τον τρόπο να το πάρει με ασφάλεια. 

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Κομοτηνής
Διαιτητής: Ιωάννης Δελφάκης (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Καμπούρης (Εύβοιας)
Συνθέσεις:
Πανθρακικός (Ελευθερόπουλος): Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μελίσσης (35’ Μπουγαϊδης), Παπαχρήστος, Μεχία, Λαδάκης (63’ Νικόλτσης), Ντιγκινί, Μπαϊκαρά, Φερνάντεθ (46’ Ροτζέριο), Χασομέρης.
ΑΕΚ (Πογέτ):  Μπαρόχα, Γκάλο, Σοϊλέδης, Αρθο, Kολοβέτσιος, Σιμόες κόφτης, Μάνταλος (73’ Κορδέρο), Γιόχανσον, ο Μπουονανότε, Μπαρμπόσα (73’ Λαμπρόπουλος), Αραβίδης (86’ Τζεμπούρ).
Γκολ: 18’ Γιόχανσον, 61’ Μπουονανότε, 68’ Ροτζέριο
Κάρτες:  15’ Μπαρμπόσα, 25’ Χασομέρης, 60’ Πασχαλάκης, 78’ Μπουονανότε, 89’ Νικόλτσης
«Δούλεψε» το νέο σχήμα.
Για την ΑΕΚ και τον Πογέτ ήταν ένα στοίχημα, το πώς θα λειτουργούσε ο νέος σχηματισμός. Ο Ουρουγουανός τεχνικός υλοποίησε την σκέψη του για ένα 4-3-3, με κόφτη τον Σιμόες, εσωτερικούς χαφ τον Γιόχανσον και τον Μάνταλο και τους Μπαρμπόσα και Μπουονανότε θεωρητικά σε ρόλο εξτρέμ αλλά πρακτικά με ελευθερία κινήσεων από τα άκρα μέχρι τον άξονα. Το νέο σύστημα έμοιαζε να «δουλεύει» και μάλιστα αποτελεσματικά. Ο Πανθρακικός από τα πρώτα λεπτά του ματς ζορίστηκε από το γεγονός πως η ΑΕΚ έβγαζε επί της ουσίας πέντε ψηλά στην άμυνα του.
Εξ ου και οι φιλοξενούμενοι άρχισαν από την αρχή να βρίσκουν κενούς χώρους στην άμυνα των γηπεδούχων. Χρειάστηκε να απειλήσει η ΑΕΚ δυο φορές και να αντιδράσει σωστά άλλες τόσες ο Πασχαλάκης, μέχρι να έρθει το γκολ. Ένα γκολ, αποτέλεσμα του νέου συστήματος. Υπό την έννοια πως ο Γιόχανσον παίζοντας ως εσωτερικός χαφ, έκανε κίνηση μέσα στην περιοχή του Πανθρακικού, χωρίς να τον ακολουθήσει αντίπαλος.
Και ο Μπαρμπόσα (μακράν ο καλύτερος της ΑΕΚ στο πρώτο 45άλεπτο) από τα δεξιά έβγαλε σέντρα «λουκούμι» και ο Σουηδός χαφ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ πριν καν συμπληρωθεί 20άλεπτο στο ματς. Από εκεί και πέρα ο Πανθρακικός προσπάθησε να αντιδράσει. Και εκμεταλλεύτηκε τις αμυντικής δυσλειτουργίες που εμφάνισε η ΑΕΚ και από τα άκρα (κυρίως το δεξί) αλλά και από τον άξονα και προσπάθησε να απειλήσει. Αλλά τρεις φορές ο Μπαρόχα αντέδρασε σωστά, παρόλο που τις δυο εξ αυτών η κακή αντίδραση του ίδιου δημιούργησε τον κίνδυνο. Πάντως ο Πογέτ για να κλείσει τα κενά που βρήκε ο Πανθρακικός, άλλαξε το σύστημα και πήγε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με το κλασικό 4-2-3-1.
Μετά κόπων και αλλαγών.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο προσανατολισμός της ΑΕΚ ήταν να μείνει… ασφαλής καταρχήν και να κρατήσει το προβάδισμα. Ενώ ο αντίστοιχος του Πανθρακικού ήταν πιέσει ψηλά και να προσπαθήσει να φέρει την μπάλα στην περιοχή του Μπαρόχα. Όμως ο Ελευθερόπουλος ήξερε πως για να συμβεί αυτό, θα έμεναν κενά στα μετόπισθεν.
Κενά που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν οι γρήγοροι παίκτες της ΑΕΚ. Και αν αυτό δεν συνέβη στο 59’ καθώς ο Αραβίδης δεν έκανε καλή πάσα στον Μπουονανότε και τον Μάνταλο που έβγαιναν μόνοι τους, έγινε στο 60’. Ο Αργεντινός έβγαλε κάθετα στον Μάνταλο, εκείνος απέφυγε και τον Πασχαλάκη που δεν είχε άλλη επιλογή από την ανατροπή. Το πέναλτι το υπέδειξε ο Δελφάκης και το έκανε γκολ ο Μπουονανότε. Η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα δυο γκολ και φαινόταν να «κλειδώνει» το ματς.
Όμως ο Πανθρακικός χρειάστηκε ένα πεντάλεπτο και μια… σπόντα πάνω στο σώμα του Άρθο, για να μειώσει το σκορ σε 2-1 με γκολ του Ροτζέριο.  Οι γηπεδούχοι ξαναμπήκαν στο παιχνίδι και ο Πογέτ αντέδρασε άμεσα. Έβγαλε και Μάνταλο και Μπαρμπόσα και άλλαξε το σχήμα σ’ ένα 3-5-2. Δεν το είχε δοκιμάσει καμία φορά ο Ουρουγουανός στις προπονήσεις. Ωστόσο στο ματς δούλεψε. Η ΑΕΚ «σφράγισε» τα μετόπισθεν και η αλήθεια είναι πως κράτησε χωρίς καθόλου να απειληθεί τη νίκη μέχρι και το φινάλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου