Τελευταία Νέα

22/11/15

11η Aγωνιστική Super League : Skoda Ξάνθη - Πανιώνιο 2-0

Χέρεα Νιέτο
Δυο γκολ στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά για την Ξάνθη να κερδίσει με 2-0 τον Πανιώνιο στα Πηγάδια. Όμορφο ποδόσφαιρο από τους γηπεδούχους που ανεβαίνουν στην βαθμολογία.
Oι γηπεδούχοι ήταν αποφασισμένοι για τη νίκη και το πέτυχαν σχετικά εύκολα, αφού με έξυπνη τακτική επιβλήθηκαν ε 2-0 του αντιπάλου τους. Και τα δυο γκολ της Ξάνθης μπήκαν στο πρώτο ημίχρονο, ενώ σε ακόμα ένα παιχνίδι η άμυνα έδειξε σοβαρό πρόσωπο (9 γκολ σε 11 ματς παθητικό).
Από την άλλη πλευρά ο Πανιώνιος ήταν αγνώριστος. Μπουμάλ και Μπακασέτας δεν βρήκαν ρυθμό με αποτέλεσμα όλες οι επιθετικές ενέργειες να πηγαίνουν πάνω στον Βιγιάλμπα που όπως ήταν λογικό κουράστηκε.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Skoda Xanthi Arena"
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Καρατζίκας (Αθηνών), Απτόσογλου (Αθηνών)
Συνθέσεις:
Ξάνθη (Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Γουάλας (Ντιμιτρόφ 22'), Φλίσκας, Έλτον (Φάρκας 77'), Λουσέρο, Νιέτο (Τριάδης 37'), Χέρεα, Ράνος.
Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Βλάχος, Χατζηϊσαΐας, Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης (Ανσαριφάρντ 46'), Κόρμπος, Βιγιάλμπα, Μπουμάλ (Μασούρας 63'), Μπακασέτας, Καραμάνος (Μητρόπουλος 55').
Γκολ: Νιέτο (σουτ 18'), Ράνος (σουτ 44'),
Κάρτες: Βλάχος (2' κίτρινη), Κόρμπος (κίτρινη 38'), Ράνος (κίτρινη 43'), Μπακασέτας (κίτρινη 51'), Οικονόμου (κίτρινη 85'), Χέρεα (κίτρινη 90')

Το φιλμ του αγώνα:

Το παιχνίδι είχε αρκετό ρυθμό στο ξεκίνημα χωρίς να υπάρχουν φάσεις ωστόσο. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 16ο λεπτό, όταν ο Λισγάρας δεν έδιωξε σωστά και ο Βιγιάλμπα έφυγε στην κόντρα βγαίνοντας φάτσα με τον Τσέναμο. Το πλασέ του έδιωξε ο έμπειρος τερματοφύλακας. Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Ντάνι Νιέτο. Ο Έλτον με καταπληκτική μπαλιά άλλαξε πλευρά και ο Ισπανός με όμορφο κοντρόλ και σουτ νίκησε τον Παπαδόπουλος κάνοντας το 1-0 στο 17'.
Οι γηπεδούχοι παρότι έκαναν δυο αναγκαστικές αλλαγές στο πρώτο μέρος έφτασαν και σε δεύτερο γκολ λίγο πριν κλείσει το πρώτο μέρος. Ο Ντιμιτρόφ με εντυπωσιακή ενέργεια ανέβηκε από τα αριστερά και έκανε το γύρισμα, με τον Ράνο να πλασάρει και να κάνει το 2-0στο 44'.
Καλύτερη η Ξάνθη.
Οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο μέρος και δεν κινδύνευσαν ιδιαίτερα. Βέβαια ο Πανιώνιος προσπάθησε να πιέσει ανά διαστήματα, δίχως μεγάλη επιτυχία. Στο 65ο λεπτό ο Ανσαριφάρντ έκανε ένα σουτ, όμως ο Τσέναμο ήταν σε ετοιμότητα.
Δυο λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης ο Πανιώνιος έφτασε μία ανάσα από το να μειώσει το σκορ, όμως ο Ρισβάνης ολομόναχος έστειλε τη μπάλα με το κεφάλι πάνω στον τερματοφύλακα της Ξάνθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου