Τελευταία Νέα

29/11/15

12η Aγωνιστική Super League : AEK - Παναιτωλικός 2-0


Γιόχανσον και Τζεμπούρ οδήγησαν την ΑΕΚ στο «τρίποντο» απέναντι στον Παναιτωλικό με τους "κιτρινόμαυρους" να επικρατούν με 2-0 επί της ομάδας του Αγρινίου. Έχασε πέναλτι ο Μάνταλος, με δέκα ολοκλήρωσε το ματς ο Παναιτωλικός.

Η ΑΕΚ του Πογέτ φαίνεται πως αρχίζει να βρίσκει τον ρυθμό της. Με το νέο σχήμα αυτή την φορά σ’ ολόκληρο του 90άλεπτο, κέρδισε με ευκολία 2-0 τον Παναιτωλικο και πήρε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη με τον Ουρουγουανό τεχνικό στον πάγκο. Μια νίκη πάντως, που φέρει φαρδιές πλατιές, δυο υπογραφές.
Η πρώτη είναι του Γιάκομπ Γιόχανσον, ο οποίος σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και κυρίως ήταν για μια ακόμα φορά ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές για την ΑΕΚ. Η δεύτερη υπογραφή είναι του Ράφικ Τζεμπούρ. Ο Αλγερινός επιθετικός μπήκε αλλαγή όταν το σκορ ήταν στο εύθραυστο 1-0 και οδήγησε την Ένωση σε νίκη δια περιπάτου. Μια ασίστ, ένα κερδισμένο πέναλτι και… ενέργεια στην επίθεση.
Η ταυτότητα του αγώώνα:
Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο
Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος (Χίου)
Βοηθοί: Μιχαήλ (Κορινθίας) – Εμμανουήλ (Χανίων)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΕΚ (Πογέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Ντίντακ, Αρθο (85’ Λαμπρόπουλος), Κολοβέτσιος, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Μπουονανότε (60’ Πλατέλλας), Αραβίδης (68’ Τζεμπούρ)
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Μύγκας(80’ Ζαρκάδας), Κούσας, Μάκος, Μάρτιν, Παπάζογλου, Πάουλο, Ουάρντα (68’ Κουτρομάνος), Βιγιαφάνες, Κάπελ, Κάπελ (58’ Ρουσκουγιέδα), Μαρκόφσκι.
Γκολ: 44’ Γιόχανσον, 74’ Πλατέλλας
Κάρτες:  35’ Μάνταλος, 46’ Κάπελ, 47’ Παπάζογλου, 53’ Σιμόες, 57’ Πάουλο, 87’ κοκκινη Πάουλο.
Με γκολ σε χρονικό σημείο κλειδί.
Η αλήθεια είναι πως η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου στο ΟΑΚΑ, έδινε στην ΑΕΚ την απόλυτη κυριαρχία στο παιχνίδι. Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό πως ο Παναιτωλικός έκανε μόνο μια τελική προσπάθεια, ενώ στο μεγαλύτερο κομμάτι του 45άλεπτου, οι φιλοξενούμενοι είχαν έντεκα παίκτες πίσω από την σέντρα. Ωστόσο η ΑΕΚ έβρισκε τρόπους να πατάει την αντίπαλη περιοχή. Κυρίως διότι λειτουργούσε σωστά το «τρικ» που έκανε ο Πογέτ με το νέο σύστημα. Οι δυο εσωτερικοί χαφ της "ένωσης", ο Μάνταλος αλλά και ο Γιόχανσον, πατούσαν περιοχή, άνοιγαν χώρους και υπήρχαν φορές που η ΑΕΚ έβγαζε επιθέσεις με πέντε ακόμα και έξι παίκτες. Ενώ όλες οι ευκαιρίες που έκανε η ομάδα του Πογέτ στο πρώτο ημίχρονο, προέκυψαν από τα πατήματα που έκαναν στην περιοχή, οι εσωτερικοί χαφ.
Είτε όταν ο Γιόχανσον βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι και σούταρε άουτ. Είτε όταν ο Σουηδός μέσος έστρωσε στον Αραβίδη αλλά εκείνος πλάσαρε μόλις άουτ. Η ΑΕΚ πίεσε, έκανε ευκαιρίες αλλά το γκολ το βρήκε σε χρονικό σημείο κλειδί για την εξέλιξη του ματς. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ και ο Γιόχανσον για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, σκόραρε με κεφαλιά.
Αλλαγές και εύκολο «κλείδωμα».
Θεωρητικά οι ισορροπίες του ματς στο δεύτερο ημίχρονο, θα έπρεπε να αλλάξουν από την στιγμή που η ΑΕΚ είχε σκοράρει στην λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Όμως κάτι τέτοιο πρακτικά δεν έγινε. Ο Παναιτωλικός δεν άφησε την σφικτή αμυντική του διάταξη. Και ούτε δοκίμασε να ρισκάρει. Γι αυτό και η ΑΕΚ προσπάθησε περισσότερο να διαχειριστεί το προβάδισμα με καλή κυκλοφορία της μπάλας.
Ωστόσο οι αλλαγές του Πογέτ, έδωσαν πνοή στην επιθετική λειτουργία της ομάδας. Πρώτα μπήκε ο Πλατέλλας με κέφι στην δεξιά πλευρά. Και μετά μπήκε ο Τζεμπούρ που έδωσε άλλη εικόνα συνολικά στην επίθεση της ΑΕΚ. Ο Αλγερινός στο 74’ έδωσε ασίστ στον Πλατέλλα που εξ επαφής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Έξι λεπτά μετά ο Τζεμπούρ έβγαλε με τακουνάκι τον Μάνταλο μόνο απέναντι στον Κυριακίδη, αλλά ο αρχηγός της ΑΕΚ αστόχησε. Ενώ ο Κυριακίδης είπε «όχι» σε κεφαλιά του Τζεμπούρ στο 86’. Το ρεσιτάλ του Αλγερινού ολοκληρώθηκε στο 90’ όταν κέρδισε πέναλτι. Αλλά παρότι το γήπεδο φωνάζοντας το όνομα του Τζεμπούρ απαιτούσε αυτός να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, το ανέλαβε ο Μάνταλος που και πάλι νικήθηκε από τον Κυριακίδη. Πάντως η ΑΕΚ δεν κινδύνεψε καθόλου και πήρε το «τρίποντο» μάλλον εύκολα. Το δεύτερο συνεχόμενο με τον Πογέτ στον πάγκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου